16/5/17

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί τους Θεολόγους να απέχουν από τα επιμορφωτικά σεμινάρια του ΙΕΠ

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 
 Κέρκυρα, 14/5/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
Από τις 8 Μαΐου διενεργούνται ανά την Ελλάδα σεμινάρια στους συναδέλφους θεολόγους (ΠΕ01) για το νέο πρόγραμμα σπουδών. Στην Κέρκυρα οι συνάδελφοι καλούνται να  τα παρακολουθήσουν την Πέμπτη 18/5 και την Παρασκευή 19/5 στο 2ο Λύκειο  από τις 2.30 μ.μ. μέχρι τις 8.30μ.μ.
Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι το συγκεκριμένο σεμινάριο πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, γεγονός που εξηγεί την εσπευσμένη υλοποίησή του σε περίοδο εντελώς ακατάλληλη προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά. Ταυτόχρονα  διαμορφώνει  μια  «ανταλλακτική» σχέση, για να χρυσώσει το «χάπι» της εκτός ωραρίου επιμόρφωσης με άδεια τις δύο μέρες της επιμόρφωσης.
Επειδή  τα σεμινάρια αυτά διενεργούνται εκτός εργασιακού ωραρίου και εργάσιμου χρόνου, είναι προφανές πως  καταστρατηγούνται τα  εργασιακά  δικαιώματά μας.
Απαιτούμε από το Υπουργείο να ανακαλέσει την απόφαση και να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο σε περίοδο που δε διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου και εντός του εργασιακού μας ωραρίου.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας:
· Καλεί τους συναδέλφους Θεολόγους (ΠΕ 01) να απέχουν από τα σεμινάρια αυτά.
·   Καλεί τους συναδέλφους την Πέμπτη 2.30 μ.μ. στο 2ο Λύκειο για διαμαρτυρία.
Ζητάμε η πραγματοποίηση των σεμιναρίων και των επιμορφωτικών συναντήσεων  όλων των συμβούλων να γίνονται έγκαιρα και όχι εκ των υστέρων μέσα στο εργασιακό μας ωράριο και όχι σε απογευματινές ώρες.
Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι η συζήτηση για το περιεχόμενο και τη διδασκαλία των μαθημάτων είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, το οποίο δεν είναι διαδικαστικό και γραφειοκρατικό αλλά αφορά το πώς και το τι μαθαίνουν τα παιδιά μας στα σχολεία και το ρόλο του εκπαιδευτικού. 
Η Πρόεδρος          Ο γραμματέας

        Μαρίνα Ράπτη        Τάσος Σγούρος

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό μας έλειπε να παρακολουθούν τα επιμορφωτικά σεμινάρια του ΙΕΠ...

Ανώνυμος είπε...

Γάιδαρο του χαρίζανε και τον κύτταζε στα δόντια! Αν ξαναδούν οι θεολόγοι επιμόρφωση με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα να μου γράψετε!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι "μπράβο", αυτό θα πει "συνδικαλισμός"! Τον οποίο επικαλούνται θεολόγοι για να απέχουν από την επιμόρφωσή τους στο γνωστικό τους αντικείμενο. Με τους διάφορους μεσάζοντες, γραφικοί θεολόγοι- πόσοι άραγε είναι;- "μάλλον θόρυβο κάνουν". Λυπηρό το φαινόμενον, γιατί λείπει η ελληνορθόδοξη θεολογική και παιδαγωγική αυτοσυνειδησία.

Κατά τα άλλα, τα Θρησκευτικά να είναι καλά για να χωρίζουν σε μερίδες το Σώμα της Εκκλησίας και των Θεολόγων.

"Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ
Καληνύχτα". Αθάνατε Χατζηδάκη!

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλουμε τέτοιου είδους νεοταξίτικη επιμόρφωση στα ΝΠΣ ανώνυμε 9:40πμ! Μόνο ελληνορθόδοξη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί!

Φ.

Ανώνυμος είπε...

Πώς γνωρίζεις 3:29 μ.μ. ότι είναι νεοταξίτιξη η επιμόρφωση, αφού δεν πήγες ούτε θα πας;

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνεις ανώνυμε 11:56 π.μ. ότι η νέα τάξη θέλει να διώξει τον ορθόδοξο κατηχητικό χρωματισμό του μαθήματος; Αυτή η θρησκειολογική σαλάτα του ΝΠΣ δικό της έργο είναι, αν το καλοσκεφτείς.

Περικλής

Ανώνυμος είπε...

Περικλή η περικεφαλαία σου λείπει για να μπεις στην τάξη και κάνεις μάθημα!

Ανώνυμος είπε...

Καλά...ανώνυμε 9:40 σε άλλη χώρα ζεις; Ή σε άλλον πλανήτη; Αν όντως είσαι θεολόγος και δεν γνωρίζεις τί συμβαίνει είσαι βαθιά νυχτωμένος ή..."μεταμοντέρνος".Εγώ πάντως που πήγα στις επιμορφώσεις συμπέρανα αυτό που γράφει ο τελευταίος συνάδελφος....νεοεποχίτικη μπουρδολογία!

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα ζω αγαπητέ μου, την πατρίδα μου, την τόσο όμορφη! Που τώρα βρήκες την μπουρδολογία στα ΝΠΣ, αυτό μάλλον είναι πρόβλημα για εσένα κι όχι για εμένα.

Εφόσον, όπως λες, πήγες στην επιμόρφωση, προφανώς και θα γνώρισες και θα ασκήθηκες στη Διδακτική του μτΘ. Εκτός κι αν έχεις μεσάνυχτα από Διδακτική Μεθοδολογία. Μάλλον το τελευταίο συμβαίνει και να γράφεις τα κουραφέξαλά σου.

Συγνώμη για το καυστικό ύφος γραφής, αλλά άνθρωπέ μου δεν παίζεστε πια με τις γραφικότητες σας.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε συνάδελφε για τα καλά σου λόγια!!!!Το ότι το ΝΠΣ δεν είναι πρόβλημα για σένα το καταλάβαμε όλοι!Καλή συνέχεια λοιπόν στην μεγάλη παιδαγωγική σου καριέρα....Καληνύχτα....

Ανώνυμος είπε...

Τα συμπεράσματα μιας 10ωρης επιμόρφωσης στα «Θρησκευτικά» του ΝΠΣ
Βγήκα έξω μετά από 2.5 ώρες βίαιου «προσηλυτισμού» στο ΝΠΣ, κι έπιασα κουβέντα μ΄ένα φίλο και συνάδελφο από το άλλο «επιμορφούμενο» γκρούπ. Μου είπε μια σοφή ατάκα που του την είχε πεί ο πατέρας του σε ανύποπτο χρόνο πριν μας σφίξει η κρίση. Άκου μου λέει, ο πατέρας μου τί μου είχε πεί : «όσο φτωχαίνει ο άνθρωπος του δένεται κι η γλώσσα». Θαύμασα τη σοφία των παλιών Ελλήνων κι είπα να γράψω τις σκέψεις μου παρακάτω, πριν κι εμένα μου δεθεί η γλώσσα από την πολύμορφη φτώχεια... Αυτό βγήκε χωρίς διορθώσεις και χωρίς σταματημό στο τέλος της «επιμόρφωσης».Σαν εξομολόγηση.
Τον τελευταίο καιρό διαπιστώνω όλο και πιό συχνά ότι η ιδεοληψία μετονομάζεται σε καινοτομία, προοδευτικότητα, εκσυγχρονισμός... και μεταφράζεται σε ΕΣΠΑ. Λυπάμαι γιατί ως κλάδος δεν καταλαβαίνουμε την κρισιμότητα της ιστορικής συγκυρίας (που δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση ) , αλλά συμβάλουμε συνειδητά ο καθένας μας από τη θέση του και στο ποσοστό που του αναλογεί στην αποδόμηση της Ορθόδοξης αλήθειας στην εκπαίδευση και την μετάλλαξή της σε ένα ιδεολογικό αχταρμά ψυχολογίας, κοινωνιολογίας και φιλοσοφίας της θρησκείας.
Τα συγκεκριμένα προγράμματα με την αποδοχή και τη σφραγίδα μας τα παραχωρούμε ευκολότατα σε κοινωνιολόγους, φιλόλογους, πολιτικούς επιστήμονες , δασκάλους (χωρίς καμιά υποτίμηση στις αναφερθείσες ειδικότητες, αλλά επειδή εμείς υποτιμήσαμε την δική μας).Εμείς ωθούμαστε χωρίς ουσιαστική αντίσταση στην αυτογελιοποίηση, με την εκούσια απαξίωση του Χριστιανισμού ως «οδού, αλήθειας και ζωής» και την μετατροπή του σε ένα μόρφωμα κατάλληλο για ένα ουδετερόθρησκο ή άθεο ή άθρησκο κράτος, όπου πολύ γρήγορα θα επικρατεί η ιδεολογική, ψυχολογική, ηθική και πολιτική χειραγώγηση. Έννοιες όπως ελευθερία, κατ’ εικόνα-καθ’ ομοίωσιν, πρόσωπο, επ(Ανάσταση),αλληλοσεβασμός, αγάπη κ.ά, διαστρέφονται και ανανοηματοδοτούνται με αποτέλεσμα αυτό που επικρατεί σήμερα στην «χριστιανική» Ευρώπη (αγνωστικισμός, αθεϊα,εξισλαμισμός, καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων,επίφαση ελευθερίας, «ηλεκτρονική διακυβέρνηση», επιβίωση ως «ζαλισμένο κοπάδι» κ.λ.π να μας επισυμβεί κι εδώ πολύ γρήγορα. Ούτε καν μεσοπρόθεσμα.......
Είμαστε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, επικίνδυνοι για την «εξουσία» συνάδελφοι. Καταλάβετέ το.
Το «πείραμα» ξεκίνησε από μας κι εμείς αποδειχθήκαμε ανάξιοι της κληρονομιάς μας,συνάδελφοι.Κιοτέψαμε, ολιγωρήσαμε, ολιγο(αλλαξο)πιστήσαμε. Φοβηθήκαμε σαν τρομαγμένα υπαλληλάκια του ΄50 για τη θεσούλα μας και την ανταλλάξαμε σιωπηρά με ένα “εν τη γεννέσει του” θνησιγενές επιβαλόμενο ΝΠΣ Θρησκευτικών(;) ,κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Δεν καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι άν εφαρμόσουμε ακριβώς τη στοχοθεσία, το περιεχόμενο και τις μεθόδους του ΝΠΣ (με την επιφύλαξη ότι δεν έχουμε δεί ακόμα τις όποιες διορθώσεις έγιναν, αν έγιναν, από την επιτροπή της Ιεραρχίας με το ΙΕΠ), τώρα είναι που θα μετατρέψουμε τελικά το μάθημα σε «ώρα του παιδιού» και «Θρησκευτικούλια», κατάλληλα για το νηπιαγωγείο, άντε και μέχρι την 5η Δημοτικού;
Tελειώσαμε συνάδελφοι παίρνουμε πλέον ως κλάδος.... παράταση επιβίωσης μέχρι την επόμενη επιλογή φουρνιάς... το δρόμο δηλ. για τους φούρνους του Νέου Άουσβιτς.

Ένας εσχάτως και οψίμως επιμορφωθείς στα ΝΠΣ

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς την ίδια γεύση πήραμε όλοι μας από τα "παραμορφωτικά" σεμινάρια συνάδελφε:βίαιος προσηλυτισμός!Και ναι λοιπόν αποδειχθήκαμε πολύ "μικροί" ως κλάδος να τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα.Μάλιστα συνάδελφος με καμιά 30αρια χρόνια υπηρεσίας ομολόγησε μπροστά σε όλους και στην σύμβουλο ότι ξεκίνησε την εφαρμογή των ΝΠΣ από φόβο αλλά ναυάγησε στην πορεία.....

Ανώνυμος είπε...

Διόλου κολακευτική, για εκείνον, η τελευταία αυτή ομολογία του Συναδέλφου και μάλιστα με τόσα χρόνια υπηρεσίας. Τότε, '' Αλίμονο, στους Νέους...''.
Επίσης είναι εξαιρετικά συζητήσιμο το εάν και κατά πόσον η Ευρώπη ήταν πάντοτε και πραγματικά Χριστιανική, με τη πλήρη και ουσιαστική έννοια του όρου, διότι εν εναντία περιπτώσει θα είχε τα άμεσα αντανακλαστικά να αντιταχθεί στη συστηματική και από καιρό επιχείρηση Εξισλαμίσεώς της. Δυστυχώς, αυτό ισχύει ανεξαιρέτως για όλα τα Χριστιανικά Δόγματα και Ομολογίες.

Ανώνυμος είπε...

Αφού παρακολούθησα τα δείγματα εκπαιδευτικών μεθόδων κατά τη διάρκεια του διήμερου σεμιναρίου για το Γυμνάσιο και το Λύκειο μπορώ πια να προβώ στην περιγραφή τους. Λοιπόν, οι νέες εκπαιδευτικές μέθοδοι μέσω των οποίων εφαρμόζεται το ΝΠΣ είναι...«τσίγκω-λελέτα», «η μικρή Ελένη κάθεται και κλαίει...», «γύρω-γύρω όλοι», «πέντε φούσκες στον αέρα», «α-μπε-μπα-μπλομ», «κου-κου-τζα», «τσικα-μπουμ», «Ο μπάρμπα Μιτούσης», «ελάτε να παίξουμε μηλάκια», «Ο Καραγκιόζης δάσκαλος»....Άντε, Καλό Καλοκαίρι.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς να μην πατήσει το πόδι του στα νεοεποχίτικα οικουμενιστικά σεμινάρια!

Ε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Συνάδελφε,
Άν και σε ευχαριστούμε για την ευχή σου '' Άντε, Καλό Καλοκαίρι.'' και δίχως να διαφωνώ με την επιμορφωτική... μαρτυρία σου, ωστόσο σε μια εποχή που οι Κυβερνώντες ετοιμάζουν χειρουργείο για το Δημόσιο με ευρύτατες μετακινήσεις υπαλλήλων, αξιολόγηση για τη μείωση προσωπικού αλλά και των ωρών του Μαθήματός μας με το νέο Λύκειο και διαβουλεύσεις εντός του θέρους για να τις σερβίρουν ως τετελεσμένα από Σεπτέμβριο, δυστυχώς, η ευχή σου κινδυνεύει να καταστεί όνειρο ή μάλλον εφιάλτης θερινής νυκτός. Πάντως, ας ευχηθούμε να βγεί αληθινή.

Ανώνυμος είπε...

χάλια ήταν η λεγόμενη επιμόρφωση .
Απορώ τα πίστευαν οι 2 επιμορφώτριες που είχα ( στην Αθήνα είμαι), αυτά που έλεγαν και δεύτερον απορώ πώς δεν ντρέπονταν!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)