10/9/17

Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, Οι προσπάθειες μετατροπής του μαθήματος των Θρησκευτικών σε συγκρητιστικό δεν είναι αθεϊστικές αλλά αντίχριστες

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο χωριό Μωραϊτικα.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας, αφού εξιστόρισε στους πιστούς το χρονικό της ευρέσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, από την Αγία Ελένη, επεσήμανε ότι σήμερα η Αγία μας Εκκλησία μάς προετοιμάζει να προσκυνήσουμε το Τίμιο Ξύλο, επί του οποίου ο Κύριός μας έχυσε το πανακήρατον αίμα Του, για την του κόσμου ζωήν και σωτηρίαν. Επάνω στον Σταυρό νικήθηκε ο έσχατος εχθρός του ανθρώπου, ο θάνατος. Στην εποχή του προφήτου Μωυσέως προτυπώθηκε ο Τίμιος Σταυρός, με το υψωμένο χάλκινο φίδι, που χάριζε την ίαση σε όσους είχαν τσιμπήθει με δηλητήριο.

Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ιδιαίτερα σήμερα, στην εποχή της εκκοσμίκευσης και της απομακρύνσεως από τον Θεό, όπου η αμαρτία βαπτίζεται ανθρώπινο δικαίωμα, ο άνθρωπος αντλεί μεγάλη δύναμη, από τον Τίμιο Σταυρό. Παρατηρούμε καθημερινά όλην αυτή την πολεμική κατά της Εκκλησίας του Χριστού, κυρίως στα σχολεία, με την μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών, σε συγκρητισμό. Ο αποκεκαλυμμένος Υιός και Λόγος του Θεού εξισώνεται με τους ιδρυτές των θρησκειών βλ. Βούδα, Μωάμεθ κ.ά. Οι προσπάθειες αυτές δεν είναι αθεϊστικές, αλλά αντίχριστες, που έχουν ως μοναδικό σκοπό την εκρίζωση από τις καρδιές των Ελλήνων, του Ιησού Χριστού.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να αγωνίζονται καθημερινά κατά του πονηρού, παίρνοντας δύναμη από τον Ζωοποιό Σταυρό και με την συχνή Θεία Κοινωνία, γενόμενοι σύσσωμοι και σύναιμοι Χριστού.
Μητρόπολη Κερκύρας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το καλοκαίρι παρουσίασαν στη Μητρόπολη Κέρκυρας βιβλίο του Στυλιανίδη. Και εκεί ο Μητροπολίτης κατηγορούσε τα νέα Θρησκευτικά και την παρούσα κυβέρνηση. Δεν γράφω το σχόλιο για να μιλήσω υπέρ των νέων Θρησκευτικών ούτε υπέρ της κυβέρνησης. Δεν κάνω πολιτική αλλά ο Θεός δεν εμπαίζεται από κανέναν. Ουδεμία κουβέντα, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δημοσιεύσεις τις εκδήλωσης, ουδεμία έστω ερώτηση στο Στυλιανίδη για την πολιτική του στα Θρησκευτικά. Απλά τον τιμήσανε και τον αναδεικνύουν. Στη μητρόπολη Κέρκυρας είναι οι μόνοι που κατοικούν στην Ελλάδα και δεν πήραν χαμπάρι τίποτα για τις εγκυκλίους για τα Θρησκευτικά επί υπουργίας Στυλιανίδη, τις οποίες επιθυμούν μετά μανίας να επαναφέρουν κάθε είδους άθεοι κτλ. Είναι γνωστό σε όλους πως αν δεν αναχαιτίζονταν το καθεστώς που δημιουργήθηκε με τις εγκυκλίους εκείνες, ποια θα ήταν σήμερα η μοίρα των Θρησκευτικών, που κατά τα άλλα νοιάζουν τον Κέρκυρας.
Λυπάμαι αλλά με τέτοιους όρους φαίνεται πως άλλα νοιάζουν τους εκκλησιαστικούς και όχι τα Θρησκευτικά.
Για του λόγου το αληθές διαβάστε παρακάτω:

http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/15531-kerkuras-dustuxos-aisthanometha-oti-i-politeia-mas-empaizei

http://www.e-stylianidis.gr/news/κοσμοσυρροή-στην-ομιλία-του-ευριπίδη-στυλιανίδη-για-τη-θράκη-στην-κέρκυρα

http://www.imcorfu.gr/website/deltiatypou2017/deltiotypou230617_files.htm

Ανώνυμος είπε...

Την κατάργηση των εγκυκλίων υπουργίας Στυλιανίδη μάλιστα την οφείλουμε στο Λοβέρδο καθώς όλοι οι επόμενοι υπουργοί της ΝΔ τις διατήρησαν.

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιο σημείο ή ποια σελίδα στο Πρόγραμμα Σπουδών "Ο αποκεκαλυμμένος Υιός και Λόγος του Θεού εξισώνεται με τους ιδρυτές των θρησκειών βλ. Βούδα, Μωάμεθ κ.ά."; Προβλήματα υπάρχουν. Όμως, να λέγονται τέτοιες ανοησίες; Κρίμα!

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους αρχίζουν και συνειδητοποιούν οι Επίσκοποι τι σημαίνει Νέο Πρόγραμμα Σπουδών στο ΜτΘ.
Δόξα σοι ο Θεός.
Αναρωτιέμαι όταν θα βρεθούμε, εν ημέρα Κρίσεως, ενώπιον του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και μας ρωτήσει (άλλον ως Επίσκοπο και άλλον ως Θεολόγο) "Παιδί μου γιατί με έβαλες δίπλα στο Μωάμεθ και το Βούδα, γιατί με εξίσωσες με τον Κομφούκιο; Αλήθεια τότε τι θα του απαντήσουμε; Θα του πούμε "χάριν εκσυγχρονισμού του ΜτΘ" ή ότι "είμαστε επιστήμονες"; Αλήθεια έχουμε σκεφτεί ποια θα είναι η θέση μας; Καλό είναι να το σκεφτούμε έγκαιρα.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)