16/10/17

Η αλλαγή φύλου στο επίκεντρο της συνάντησης Κοντονή - Ιερώνυμου

Κύκλοι της Εκκλησίας κάνουν λόγο για ρηχά πολιτικά παιχνίδια.
Η αλλαγή φύλου στο επίκεντρο της συνάντησης Κοντονή-Ιερώνυμου
Η Εκκλησία υποβάθμισε παντελώς την συνάντηση, ενώ και ο υπουργός Δικαιοσύνης αρκέστηκε σε ανακοίνωση μιας παραγράφου.

Παντελώς υποβαθμίστηκε από την πλευρά της Εκκλησίας η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονή στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Αντικείμενο της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ο νέος νόμος 4491/2017 για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου (αλλαγή φύλου από 15 ετών).

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αρκέστηκε σε ανακοίνωση μιας παραγράφου, η οποία ανέφερε απλώς ότι πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, χωρίς καμία άλλα αναφορά.

Όταν ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις για την εν λόγω συνάντηση (σκοπός, περιεχόμενο, κ.λπ.) το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης ενημέρωσε ότι ο κ. Κοντονής δεν επιθυμεί να παρέχει καμία διευκρίνηση επί του εν λόγω θέματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοντονής κατά την συνάντηση αναφέρθηκε στο νέο νόμο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και διαβεβαίωσε ότι θα αυστηροποιηθούν οι προϋποθέσεις αλλαγής φύλου και ότι η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να έρθει σε σύγκρουση με την Εκκλησία.

Από την πλευρά της η Εκκλησία υποβαθμίζει το όλο θέμα και κάνει λόγο για μια τυπική συνάντηση και άτυπα κάνει λόγο για ρηχά πολιτικά παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)