27/10/17

Διαμαρτυρία γονέων Γυμνασίου και Λυκείου στο Τυμπάκι για τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν σήμερα το μεσημέρι Γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο Γυμνάσιο και Λύκειο Τυμπακίου, για τα νέα βιβλία των θρησκευτικών.
Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν για το περιεχόμενο των βιβλίων, για τις αναφορές τους σε άλλες θρησκείες και γενικά για την προσπάθεια που γίνεται να αλλάξει ρώτα και πορεία η εκπαίδευση.
Τους γονείς άκουσαν τόσο ο Λυκειάρχης Τυμπακίου κ. Χαλκιαδάκης, όσο και ο Γυμνασιάρχης κ. Καμπαναράκης.
Ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε ότι το βιβλίο δεν είναι ούτε Φυσικής ή Μαθηματικών, αλλά Θρησκευτικών και έχει βεβαίως και αναφορές σε άλλες θρησκείες.
Στην τοποθέτησή του ο Γυμνασιάρχης κ. Αλέξανδρος Καμπαναράκης τόνισε μεταξύ των άλλων: Το σχολείο σέβεται τις ανησυχίες των γονέων για όλα τα θέματα. Στο συγκεκριμένο θέμα η Διεύθυνση του σχολείου είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τις ισχύουσες διατάξεις του υπουργείου και για το μάθημα το θρησκευτικών. Αν το υπουργείο παιδείας στείλει νεότερη/τροποποιητική εγκύκλιο τότε θα ακολουθηθεί, φυσικά, η νέα οδηγία.
Ενημέρωση στους γονείς έγινε και από τη Θεολόγο καθηγήτρια του Σχολείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του “e-mesara.gr” τις επόμενες ημέρες με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου – στη συνάντηση σήμερα ήταν παρούσα η πρόεδρος των Συλλόγων Γυμνασίου και Λυκείου κ. Πόπη Σκαντζάκη, μαζί με μέλη των Δ. Σ. – θα κληθεί ειδικός να μιλήσει στους γονείς για το συγκεκριμένο βιβλίο και να απαντήσει στα ερωτήματα των γονέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)