12/10/17

Αντιδράσεις για τη σημαιοφόρο που έχει πάρει απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
Οι πρώτες αντιδράσεις για τις κληρώσεις σε ότι αφορά τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις ξεκίνησαν...στην Αχαΐα.
Συγκεκριμένα φωνές διαμαρτυρίας ακούγονται έντονα σε χωριό της δυτικής Αχαΐας.

Εκεί, σε δημοτικό σχολείο, σύμφωνα με πληροφορίες, για μια από τις δύο παρελάσεις κληρώθηκε μια μαθήτρια της ΣΤ τάξης με αλβανική καταγωγή και ελληνική ιθαγένεια. Όπως μας μετέφεραν στο tempo24.news, η αντίδρασή τους δεν αφορά τόσο την καταγωγή της κοπέλας, ούτε αν πρόκειται άριστη μαθήτρια. Αλλά, ισχυρίζονται ότι το εθνικό σύμβολο της χώρας δεν μπορεί να το σηκώνει μια μαθήτρια η οποία - όπως μας είπαν - έχει πάρει απαλλαγή στο μάθημα των θρησκευτικών και από τον εκκλησιασμό. "Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που δεν πιστεύτει στον Σταυρό της σημαίας να την κρατά...", μεταφέρει γονέας εκφράζοντας τη δυσφορία του. 
Για την άλλη παρέλαση της 25ης Μαρτίου κληρώθηκε μια μαθήτρια από την περιοχή. Οι γονείς όπως μας σημειώνουν, αν και εκτιμούν ότι θα έπρεπε τη σημαία να σηκώνουν οι άριστοι μαθητές, αν και δεν έχουν κανένα πρόβλημα συνύπαρξης και συμβίωσης με τους αλλοδαπούς, άλλωστε πολλές οικογένειες στηρίζουν τα χωριά με την εργασία τους, παρόλα αυτά, υποστηρίζουν ότι κάποια πράγματα πρέπει να ξεχωρίζουν και να έχουν ιδιαίτερη αντιμετώπιση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό μας πείραξε τώρα ; Εδώ, έχει πάρει απαλλαγή, από καιρό και οριστικά, ο πάλαι ποτέ υπερ-πατριώτης και υπερ-θρησκευόμενος Π. Καμμένος από την προάσπιση του Μαθήματος των Θρησκευτικών δεν προβληματίζει καθόλου ;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)