8/5/18

Κουράκης: Ήρθε η ώρα για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Την επέκταση του θεσμικού πλαισίου ώστε να μπορούν να συνάπτουν γάμο και να υιοθετούν παιδιά ομόφυλα ζευγάρια ζητούν κυβερνητικοί βουλευτές στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.
Την επέκταση του θεσμικού πλαισίου ώστε να επιτραπεί ο γάμος και η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια θέτουν στην ρητορική τους ως αίτημα αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς.


Η πίεση των κυβερνητικών βουλευτών αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται σειρά αλλαγών στον αστικό κώδικα και το οικογενειακό δίκαιο.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμφανίζει ένα συντονισμένο σχεδιασμό για ριζικές αλλαγές στο συγκεκριμένο ζήτημα που ξεκίνησε με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης ώστε να περιλαμβάνει ομόφυλα ζευγάρια και συνεχίστηκε με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη. Σήμερα, η Βουλή ετοιμάζεται να ψηφίσει την δυνατότητα σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς και η πίεση των κυβερνητικών βουλευτών εστιάζει πλέον στο γάμο, την τεκνοθεσία αλλά και την θεσμοθέτηση του τρίτου φύλου.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Τάσος Κουράκης επισήμανε στην Ολομέλεια πως «ήρθε η ώρα να εγγράψουμε στο αστικό μας δίκαιο το δικαίωμα γάμου και τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια». Επίσης ο κ. Χρήστος Καραγιαννίδης είπε πως η σχέση των ομόφυλων ζευγαριών έχει πλέον μια ποιοτική αναβάθμιση καθώς «δεν θέλουν να ζουν στο σκοτάδι. Ζουν μαζί για πολλά χρόνια και στον οικογενειακό τους σχεδιασμό υπάρχει η απόκτηση παιδιών».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί μας κυβερνούν για τις πολλές και φρικώδεις αμαρτίες μας! Οι θεράποντες του διαστροφικού μετασχηματισμού της νεοελληνικής κοινωνίας! ΚΑΤΑΝΤΙΑ!
Λ.Ν.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)