18/7/18

Συνεδριάζει η Κοινή Επιτροπή Πολιτείας – Εκκλησίας Ελλάδος

ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2016-2017
Συνεδριάζει αύριο η Κοινή Επιτροπή Πολιτείας – Εκκλησίας Ελλάδος
Υπό την προεδρία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συνέρχεται στην 10η συνεδρίασή της, αύριο Πέμπτη 19 Ιουλίου και ώρα 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας,
Έρευνας και Θρησκευμάτων, η «Επιτροπή για τη Μελέτη και Επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος» (Απόφαση Πρωθυπουργού Υ 332, ΦΕΚ 963Β’-24/5/2011).

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν:

εκ μέρους της Πολιτείας, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου ως Πρόεδρος της Επιτροπής, ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής.

εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ο Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης και ο ειδικός νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Όπως συμβαίνει στις συνεδριάσεις της Επιτροπής, θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)