23/11/18

Το Υπουργείο Παιδείας παραδέχεται ότι υπάρχουν πολλά κενά Θεολόγων σε όλη τη χώρα

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ συναντήθηκε την Πέμπτη 22/11 με παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να θέσει διάφορα ζητήματα μεταξύ των οποίων και αυτό των κενών στα σχολεία. Για το συγκεκριμένο ζήτημα και σύμφωνα με ενημέρωση της ΟΛΜΕ "από την πλευρά του Υπουργείου ειπώθηκε ότι τα κενά αυτή τη στιγμή είναι 1.350 σε όλη τη χώρα.
Τα περισσότερα είναι σε: ΠΕ 01, 02, 03, 04, 78, 80, 86. Υπάρχουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για 1.000 προσλήψεις. Άνοιξε ο ΟΠΣΥΔ και θα γίνουν σύντομα προσλήψεις".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ΥΠΕΠΘ παραδέχεται, αλλά δεν κάνει τίποτε.
Προσωπική μου πρόβλεψη: Κι ούτε θα κάνει, διότι έτσι νομίζει πως ικανοποιεί τα ¨φιλόχριστα¨ αισθήματά του και το σκοπό του να φύγει το ΜτΘ από την Εκπαίδευση. Αυτόν το σκοπό τον παλεύει με διάφορους τρόπους: ένας είναι να μετατραπεί σε σε πολυθρησκειακό, άλλος η μείωση των ωρών διδασκαλίας, άλλος να διδάσκονται θέματα του ΜτΘ σε άλλα μαθήματα, ενώ άλλος, να μην διορίζονται οι θεολόγοι.
Για τους θεολόγους είναι γνωστή η ιστορία του Ναβουχοδονόσορα που είχε κατασκευάσει χρυσή την εικόνα του και διέταξε όλοι να τον προσκυνήσουν. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σε κάθε εποχή με ανθρώπους και χώρους, που έχουν κατασκευάσει χρυσή εικόνα τον εαυτό τους και επιδιώκουν -απαιτούν να επιβάλουν στους άλλους τις δικές τους ιδεοληψίες.
Γελιούνται φρικτά, βέβαια, όπως δείχνει η ιστορία, διότι Άλλος είναι Εκείνος που εξουσιάζει τον κόσμο και έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)