22/11/18

Οι Σκοπιανοί ζητούν αλλαγές στα ελληνικά σχολικά βιβλία


Οι εργασίες της Διεπιστημονικής Επιτροπής φέρονται να έχουν παγώσει, πιθανή η παρέμβαση Τσίπρα και Ζάεφ

Σύννεφα φαίνεται ότι έχουν μαζευτεί πάνω από τις εργασίες της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας και Σκοπίων που έχει συσταθεί για τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία των δύο χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα σκοπιανής ιστοσελίδας.
Όπως μετέδωσε το expres.mk η επιτροπή έχει διακόψει τις εργασίες της λόγω των αξιώσεων των γειτόνων για συγκεκριμένες αλλαγές στα ελληνικά σχολικά βιβλία.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «παρόλο που οι εργασίες της επιτροπής συνεχίζονταν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ξαφνικά η ελληνική πλευρά πάγωσε τις διαδικασίες όταν είδε τις απαιτήσεις της ΠΓΔΜ. Η δουλειά της επιτροπής έχει σταματήσει και ενδεχομένως να υπάρξει πολιτική παρέμβαση για να συνεχιστεί».
Μάλιστα, κάνει λόγω «για τεράστιες απαιτήσεις από την ελληνική πλευρά» και «πολύ μικρές» από τη σκοπιανή ενώ αναφέρει πως η ελληνική αντιπροσωπείαέχει ήδη ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα αιτήματα που έχουν καταθέσει οι γείτονες, ζητώντας να υπάρξει παρέμβαση για απόσυρσή τους προς τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.
Τέλος στο κείμενο γίνεται αναφορά και για απειλή παραίτησης από μέλος της ελληνικής επιτροπής εάν δεν αποσυρθούν από το τραπέζι οι απαιτήσεις των γειτόνων, κάνοντας λόγια για «επιχειρούμενη παραποίηση» της ιστορίας.
newsbeast.gr - βίντεο: ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)