6/11/18

Συνάντηση Τσίπρα-Ιερώνυμου το απόγευμα στο Μαξίμου

O Αρχιεπίσκοπος θα συνοδεύεται από μέλη της ιεράς Συνόδου και αναμένεται να θέσει αναλυτικά τις απόψεις της Εκκλησίας επί της Συνταγματικής Αναθεώρησης

Σε αναμονή συνάντησης με τον πρωθυπουργό βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Η συνάντηση θα γίνει στις έξι το απόγευμα σήμερα και ο κ.Ιερώνυμος θα συνοδεύεται από μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος, σε δεύτερο χρόνο, θα παραδώσει στον κ.Τσίπρα και υπόμνημα με τις θέσεις της Εκκλησίας, όπως αυτές κωδικοποιούνται μετά τη διήμερη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου επί της Συνταγματικής Αναθεώρησης σε ό,τι αφορά την Εκκλησία. Όταν συνταχθεί, το ίδιο υπόμνημα αναμένεται να αποσταλεί και στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Σημειώνεται ότι η Εκκλησία ζητά να ξεκαθαρίσουν οι κυβερνητικές προθέσεις κυρίως σε τρεις άξονες:

-Το πρώτο είναι πώς εννοεί η κυβέρνηση τον όρο θρησκευτική ουδετερότητα και ποιό περιεχόμενο δίνει επακριβώς. Για την Εκκλησία μπαίνουν ζητήματα όπως πώς είναι πιθανό να ερμηνευθεί ο όρος από τη Δικαιοσύνη, επί παραδείγματι και τί αυτό θα σημαίνει για την δημόσια παρουσία της Εκκλησίας. Για παράδειγμα, θα έχει παρουσία η Εκκλησία σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως παρελάσεις, θα υπάρχει σταυρός στη Σημαία ή σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια; Ο εκκλησιασμός θα συνεχίσει να προβλέπεται κ.α.

- Το δεύτερο ζήτημα είναι αυτό της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας καθώς η δημιουργία κοινής εταιρείας δημοσίου- εκκλησίας που είχε αποφασιστεί επί κυβέρνησης Σαμαρά έχει παγώσει

-Το τρίτο ζήτημα είναι τί θα γίνει με τη μισθοδοσία του κλήρου που αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Πολιτείας ήδη από το 1952.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)