19/12/18

Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος: Ουκρανοί πολιτικοί οδηγούν τους πιστούς σε «πνευματικό θάνατο»

Ουκρανοί πολιτικοί προτείνουν στους πιστούς να «παραδώσουν την ψυχή τους σε απατεώνες» την ώρα που η σχισματική κοινωνία οδηγεί σε πνευματικό θάνατο, δήλωσε ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος.
«Σήμερα όλοι μας είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα για το πώς η εξαπάτηση παραπλανά τους ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει στους πολίτες που βιώνουν για την ώρα μία πολύ δύσκολη κατάσταση.
Τους παρουσιάζεται ένας λάθος δρόμος, που έλκει τους ανθρώπους μακριά από την γνήσια εκκλησία, που τους προτείνει να παραδώσουν την ψυχή τους στους απατεώνες και δουν μία σχισματική κοινότητα ως μία ευλογημένη εκκλησία. Αυτός είναι ο δρόμος για το πνευματικό πουθενά, είναι ο δρόμος για τον θάνατο» δήλωσε ο Κύριλλος.

Εκφράζει την πεποίθηση ότι ήταν η εκκλησία που έπρεπε «να το πει αυτό δυνατά».
«Και όταν οι πολιτικοί σπρώχνουν τον κόσμο σε αυτόν τον δρόμο, όταν κάνουν τους ανθρώπους να ακολουθούν αυτόν τον δρόμο χρησιμοποιώντας υποσχέσεις ή απειλές, τότε οι άνθρωποι χρειάζονται μεγάλη πνευματική δύναμη προκειμένου να μην πέσουν θύματα αυτών των ψεμάτων» ανέφερε κλείνοντας ο πατριάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)