20/9/19

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τις αποφάσεις του ΣτΕ

Σχετικά με τις σημερινές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας
Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων θα μελετήσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας
προκειμένου ακολούθως να επανεξετάσει εξ’ αρχής το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο, προβαίνοντας στις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών και για την τροποποίηση της δήλωσης απαλλαγής από αυτό.

Γνώμονας μας να διασφαλιστεί η συμβατότητα των σχετικών ρυθμίσεων με τις συνταγματικές επιταγές.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πώς η σωστή ανακοίνωση έπρεπε να είναι:

"Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων θα ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΜΕΣΑ τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Πιο άμεσα απ΄ ό,τι έκανε για τις αντισυνταγματικές αποφάσεις της Αρχης Προστ. Προσ. Δεδομένων".

Ιωνάς

Ανώνυμος είπε...

To αμαρτωλό Υπουργείο οφείλει να εφαρμόσει ΠΑΡΑΥΤΑ την απόφαση του ΣΤΕ όπως διαλαμβάνει η σχετική συνταγματική επιταγή (άρθρο 95 παρ.5) με βάση την οποία "«η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο όπως νόμος ορίζει. Νόμος ορίζει τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης της διοίκησης»
Η εν λόγω απόφαση αποτελεί ισχυρό ράπισμα στην επηρμένη παρειά των ολετήρων της εθνικής μας Παιδείας Φίλη και Γαβρόγλου καθώς και των καιριτών πρωτουργών της εκτρωματικής μεταλλάξεως του πολύπαθου μαθήματος.
Ήλθε η ώρα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να απαλλαγούμε από το έκτρωμα που διδάσκονται αυτή τη στιγμή οι μαθητές μας.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Όπως καταλαβαίνετε ξεκινάμε από τη φιλοσοφία της απαλλαγής και πολύ καλά κάνει πια το υπουργείο και με τη βούλα της δικαιοσύνης.
"Συγχαρητήρια" σε όλους που αγωνίστηκαν για την κατά φαντασία ορθοδοξία και το ξεπάστρεμα των θρησκευτικών από το σχολείο.

Ν.Σ. είπε...

Όταν η κ. Υπουργός (σαν αντιπολίτευση) ήλεγχε τον πρώην υπουργό που δεν εφάρμοζε τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά δεν τις είχε μελετήσει; Το έκανε μόνο και μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους; Τώρα τι ακριβώς θα μελετήσουν εκεί στο Υπουργείο. Μα η απόφαση του ΣτΕ είναι σαφής και κατηγορηματική. ΚΑΙ τα προγράμματα του κ. Γαβρόγλου είναι αντισυνταγματικά. Τελεία και παύλα. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια και για άλλα «τερτίπια». Η επόμενη κίνηση του Υπουργείου θα πρέπει να είναι η άμεση απόσυρση των βιβλίων και η επιστροφή στα παλιά προγράμματα – βιβλία. Διαφορετικά έχω τη γνώμη ότι θα συμβεί αυτό που μου είπε κάποιος καλός φίλος : «θα φάνε το κεφάλι τους». Είναι ξέρετε (δεν ξεχνιέται) και το θέμα της Μακεδονίας μας. Άλλα πριν τις εκλογές και άλλα μετά. Βέβαια και τα δύο θέματα είναι ζητήματα που ξεπερνούν τις όποιες κυβερνήσεις.
Ν.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Βγαζουμε τα ματια μας μονοι μας.

Ανώνυμος είπε...

Ενδεδειγμένες ενέργειες στις οποίες πρέπει άμεσα να προβεί η υπουργός είναι η κατάργηση και όχι η αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών Φίλη-Γαβρόγλου, αλλά και η απόσυρση από τα σχολεία των φακέλων μαθήματος.Μετά από τη σημερινή απόφαση του ΣτΕ, νομιμοποιούμαστε οι εκπαιδευτικοί να διδάσκουμε από τα προηγούμενα βιβλία των θρησκευτικών, τα οποία πρέπει να τυπωθούν και να σταλούν γρήγορα στα σχολεία,μέχρι να γραφτούν καινούρια.Και ας πάψουν πια οι Φίλης-Γαβρόγλου να λένε ότι όσοι δε συμφώνησαν ποτέ με τις άθλιες ιδεοληψίες τους είναι ακροδεξιοί,συντηρητικοί κλπ.

Ανώνυμος είπε...

20 Σεπτεμβρίου 2019 - 3:10 μ.μ. :
"Συγχαρητήρια" σε όλους τους Συριζαίους που αγωνίστηκαν για την κατά φαντασίαν ασθένειάν τους ο εστί μεθερμηνευόμενον εις εξολόθρευσιν της ορθοδοξίας και το ξεπάστρεμα των θρησκευτικών από το σχολείο αλλά εις μάτην εκοπίασαν οι οικοδομούντες, κ. Στ.Γιαγκάτζογλου, οι οπαδοί του.

20 Σεπτεμβρίου 2019 - 4:22 μ.μ.:
Βγάλατε τα ματια μας μονοι μας, κύριοι του Σύριζα. Το ακορντεόν σας λείπει για να την στήσετε στην αλωθείσα και μουσουλμανοκρατούμενη πλέον Ομόνοια, επαιτώντας ψήφους.

Φίλε Ιωνά,
όπως άλλοτε ο συνονόματός σου Προφήτης στην Παλαιά Διαθήκη έμεινε στην κοιλία του κοίτους επί τριήμερον, αποτελώντας προτύπωση της Ανάστασης του Χριστού έτσι κι εμείς οι Θεολόγοι, ύστερα από τρία χρόνια, πανηγυρίζουμε γιατί απελευθερωθήκαμε από τη φυλάκιση στην κοιλία των ΝΠΣ του θηρίου - Σύριζα. Σήμερα, έχουμε ένα νέο Πάσχα του Φθινοπώρου. Χριστός Ανέστη χαρά μου, όπως θέλω να πιστεύω πως θα λένε και οι κύριοι του Θεολογικού Συνδέσμου ΚΑΙΡΟΎ ή μήπως όχι ;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Θεολόγο 20/9/2019 10:21 μ.μ. για την αγάπη του στο Ορθόδοξο μάθημα και για την απάντηση του στον σκοταδισμό του Σύριζα!

Μακάρι να ήταν έτσι όλοι όσοι διδάσκουν στα Ελληνόπουλα τα Θρησκευτικά!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι πιστεύω να καταλάβατε πως οι προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις που έβαζαν όρια και προϋποθέσεις στις απαλλαγές δεν ισχύουν πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Το πάσχα του γιορτάζεις ξαναψάξτο στα μεθεόρτια όταν ... σε σχετικά σύντομο χρόνο ... Δεν έχει νόημα καμία άλλη κουβέντα.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια να μας δίνεις όταν θα ψάχνεις τους "ορθοδόξους" σου με το τηλεσκόπιο.

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνει και γιορτάζει Πάσχα ο Ορθόδοξος συνάδελφος 10:21 μ.μ. που χαίρεται για τα Ορθόδοξα Θρησκευτικά και την απόσυρση των βλαβερών θρησκειολογικών Θρησκευτικών.
Δεν θα ρωτήσει εσένα τον Συριζαίο οικουμενιστή αν θα γιορτάσει Πάσχα!

Ανώνυμος είπε...

@10:36 π.μ
Δείξε μου μια σελίδα από το τωρινό βιβλίο της Γ΄Λυκείου που να αναφέρεται - ονομαστικά έστω - στην Υπεραγία Θεοτόκο. ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ λοιπόν και περαστικά σας, Εθνομηδενιστές - Αθεϊστές & Σοφιστές του Ι.Ε.Π. που κανονικά, μετά από αυτήν τη Δικαστική απόφαση - σταθμό, θα έπρεπε να είχατε απολυθεί άπαντες και να είχατε υποχρεωθεί να επιστρέψετε τους μισθούς σας αναδρομικά ως αχρεωστήτως καταβληθέντες.

Ανώνυμος είπε...

21 Σεπτεμβρίου 2019 - 2:20 μ.μ.: Δεν υπάρχουν "ορθόδοξοι" μου και "ορθόδοξοι" σου, είμαστε όλοι στο ίδιο Δόγμα, εκτός εάν εσύ ντρέπεσαι να ομολογήσεις την πίστη σου ή αποσκίρτησες, λόγω Σύριζα. Αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμη, είμαστε Ορθόδοξο Χριστιανικό Κράτος. Μήπως εννοείς πως ο Σύριζα θα ψάχνει ψήφους στις επόμενες εκλογές, με το τηλεσκόπιο ; Αυτό του αξίζει!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου 20 Σεπτεμβρίου 2019 - 10:21 μ.μ. είναι χαράς ευαγγέλια για όλους τους Ορθόδοξους Έλληνες ο εξοβελισμός του θρησκειολογικού-πανθρησκειακού μαθήματος. Σωστά και ευθύβολα το παρομοίωσες με Ανάσταση.

Και είναι ημέρα λύπης και κλαυθμού για όλους τους Σταλινιστές, τους οικουμενιστές και τους Νεοταξίτες που θέλουν με το ζόρι να απορθοδοξοποιήσουν το Ελληνικό και Ορθόδοξο Έθνος μας. Αν και πρέπει να λογοδοτήσουν περισσότερο για τις πράξεις τους με το ζόρι και παράνομα να προσπαθούν να απορθοδοξοποιήσουν το Έθνος μας και να προβλέπεται από τον νόμο και κάποιου είδους ποινή.

Μια μέρα μετά από το έξυπνο σχόλιο σου για τον Προφήτη Ιωνά ή μάλλον 1,5 ώρα μετά, ήταν του Αγίου Ιωνά του Προφήτου.

Χριστός Ανέστη!

Ιωνάς

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)