9/10/19

Από την Μείζονα Ολομέλεια του ΣτΕ η ακύρωση των Θρησκευτικών Γαβρόγλου

Τα «νέα Θρησκευτικά» Φίλη – Γαβρόγλου ακυρώθηκαν με τέσσερις συνολικά αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατίας (ΣτΕ) και συγκεκριμένα με τις αποφάσεις ΣτΕ 660/2018 και ΣτΕ 926/2018, που ακύρωσαν τις Υ.Α. Φίλη για τα Θρησκευτικά, και τις αποφάσεις ΣτΕ 1749/2019 και ΣτΕ 1750/2019, που ακύρωσαν τις Υ.Α. Γαβρόγλου.

Με αφορμή την έκδοση της πρώτης εκ των τεσσάρων αποφάσεων, της ΣτΕ 660/2018, την άνοιξη του 2018, δεκαοκτώ (18) ανώτατοι δικαστικοί του ΣτΕ, μεταξύ των οποίων και τρεις (3) Αντιπρόεδροι ζήτησαν με επιστολή τους προς τον τότε Πρόεδρο του ΣτΕ Νικόλαο Σακελλαρίου η επόμενη σχετική συζήτηση, που αφορούσε στις αιτήσεις ακύρωσης των Υ.Α. Γαβρόγλου, να γίνει με πλήρη σύνθεση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου και όχι ενώπιον της ελάσσονος ολομελείας (εκ 17 μελών). Σημείωναν μάλιστα στην επιστολή τους ότι «Δεδομένου ότι τα τιθέμενα και προσεχώς ζητήματα είναι “ευρύτερου ενδιαφέροντος” και “μείζονος σημασίας” για το δικαστήριο και την ελληνική κοινωνία, ως αφορώντα την ερμηνεία και εφαρμογή διατάξεων του Συντάγματος και διεθνών συμβάσεων που άπτονται της προστασίας σειράς ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, παρακαλούμε όπως εισαγάγετε τις εν λόγω υποθέσεις στην πλήρη Ολομέλεια του Δικαστηρίου ώστε να μετάσχει ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός δικαστών και οι εκδοθησόμενες αποφάσεις να έχουν την απαιτούμενη, υπό τις συγκεκριμένες ειδικές συνθήκες, αντιπροσωπευτικότητα και νομιμοποίηση».
Ο τότε Πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου, πράγματι, λίγες μέρες πριν την υποβολή της παραίτησής του από τη θέση του Προέδρου του Δικαστηρίου, εισήγαγε τις υποθέσεις (αιτήσεις ακύρωσης των Υ.Α. Γαβρόγλου) στη Μείζονα Ολομέλεια. Οι πρόσφατες λοιπόν αποφάσεις ΣτΕ 1749/2019 και ΣτΕ 1750/2019 είναι αποφάσεις της Μείζονος Ολομέλειας του ΣτΕ και τούτο προσδίδει σε αυτές μία επιπλέον βαρύτητα.
Την επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΣτΕ την άνοιξη του 2018 υπέγραφαν οι τρεις (3) Αντιπρόεδροι του ΣτΕ: Χρήστος Ράμμος, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (σήμερα Πρόεδρος του ΣτΕ) και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, καθώς και οι δεκαπέντε (15) Σύμβουλοι Επικρατείας: Μαργαρίτα Γκορτζολίδου, Παναγιώτα Καρλή, Μαρίνα Παπαδοπούλου, Θεόδωρος Αραβάνης, Δημήτριος Μακρής, Μιχάλης Πικραμένος, Βασιλική Αναγνωστοπούλου - Σαρρή, Χρήστος Ντουχάνης, Όλγα Παπαδοπούλου, Μαρία Σωτηροπούλου, Ιωάννης Σύμπλης, Αγάπη Γαλενιανού, Αγγελική Μίντζια, Μαρλένα Τριπολιτσιώτη, Αναστασία – Μαρία Παπαδημητρίου.
Από τους παραπάνω 18 ανώτατους δικαστές οι Μαργαρίτα Γκορτζολίδου, Θεόδωρος Αραβάνης, Μιχάλης Πικραμένος και Ιωάννης Σύμπλης συμμετείχαν και στη σύνθεση της Μείζονος Ολομέλειας που δίκασε τις αιτήσεις ακύρωσης των Υ.Α. Γαβρόγλου. Εξ αυτών οι Θεόδωρος Αραβάνης, Μιχάλης Πικραμένος και Ιωάννης Σύμπλης είναι μεταξύ των μειοψηφισάντων δικαστών.
Στις δύο πρόσφατες αποφάσεις της Μείζονος Ολομέλειας του ΣτΕ με τις οποίες ακυρώθηκαν οι Υ.Α. Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά διατυπώθηκαν πέραν της πλειοψηφούσας άποψης και τρεις μειοψηφούσες απόψεις: η πρώτη από τους Συμβούλους Κ. Κουσούλη, Α. Χλαμπέα, Χ. Ντουχάνη και Ι. Σύμπλη, η δεύτερη από τον Σύμβουλο Θ. Αραβάνη και η τρίτη από τον Σύμβουλο Μιχ. Πικραμένο.
Συνολικά από τους 25 Συμβούλους που μετείχαν στην εκδίκαση των αιτήσεων ακύρωσης των Θρησκευτικών Γαβρόγλου με αποφασιστική ψήφο, μειοψήφισαν μόλις 6 και έτσι η Μείζων Ολομέλεια αποφάσισε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το δικαστήριο δίκαζε μέσα αλλά η δικαιοσύνη ήταν απέξω...

Ανώνυμος είπε...

Κανένας φανατικός Συριζαίος το έγραψε το σχόλιο 12:23 π.μ. ή Σταλινιστής παρόμοιας ιδεολογίας.

Το σχόλιο ταιριάζει σε δικαστικές αποφάσεις που αδικούνται ορθόδοξοι αγωνιστές με νεοταξίτικους ολοκληρωτικούς νόμους!

Η συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ ήταν και δίκαιη και σύμφωνη με τις θυσίες των ηρώων του 1821!

Νήφων

Ανώνυμος είπε...

Οι αποφασεις του ΣτΕ εξισωνουν τους ορθοδοξους με τις αναγνωρισμενες μειονοτητες της επικρατειας, καθιστουν το μαθημα των θρησκευτικων μειονοτικο, ουσιαστικα, με τη διεσταλμενη ελευθερια απαλλαγων, εισαγουν στην Ελλαδα την εκπαιδευτικη περι θρησκευτικων πολιτικη της παπικης και προτεσταντικης ευρωπης. Κατα τ' αλλα, οι ποθουντες τα "καθαρα" θρησκευτικα πανηγυριζουν γι' αυτες τις αποφασεις λες και ορθοτομησε την πιστη Οικουμενικη Συνοδος.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όχι; Και οι Κριτές στην Παλαιά Διαθήκη έσωζαν το λαό του Θεού!

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος υποκριτά 8:03 μ.μ. Οι αποφασεις του ΣτΕ σώζουν το Ορθόδοξο μάθημα από τα χέρια των Συριζαίων και των Θρησκειολογιστών οικουμενιστών!

Ανώνυμος είπε...

Ε Όχι και να βγάζει το ΣτΕ απόφαση σύμφωνη με τις Ελληνορθόδοξες Αρχές και Αξίες και να το κατακρίνουν οι οικουμενιστές και οι κακοκαιρίτικων ιδεών σχολιαστές που δεν έχουν κρατήσει την Ορθόδοξη Πίστη, αλλά πιστεύουν σ΄ έναν αχταρμά πολυθρησκειακό!

Ανώνυμος είπε...

Αφού πρώτα μας ζαλισαν με το φοβερό θρησκευτικό γραμματισμο και άφησαν τα νέα προγράμματα στην επιστημοσύνη κ την εργατικότητα των θεολόγων
Αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το μάθημα 3η ανάθεση σε φιλολόγους (βρείτε σχέση ανάμεσα στα δύο αυτά)
Τώρα αρχίζουν να απειλούν κ να καταστροφολογουν
Αλήθεια πόσοι καθηγητές θρησκευτικών είναι στον καιρό;
Καθηγητές λέω, όχι φοιτητές!!!
Ποιους ακριβώς εκπροσωπούν οι κ αυτοί;

Ανώνυμος είπε...

Ειναι μαλλον αστοχος ο παραλληλισμος των δικαστων του ΣτΕ με τους Κριτες της ΠΔ -και υποτιμητικος για τους δευτερους. Οι Κριτες της ΠΔ δεν ηταν δικαστες, αλλα στρατιωτικοι ηγετες, που εκτακτως αναλαμβαναν δραση για να σωσουν το λαο του Ισραηλ. Οι δικαστες του ΣτΕ ειναι δημοσιοι κρατικοι λειτουργοι, που σταδιοδρομουν επι ετη ως επαγγελματιες νομικοι. Οι Κριτες επιλεγονταν απο το Θεο με κριτηριο την πιστη τους. Οι δικαστες του ΣτΕ βρισκονται στις θεσεις αυτες λογω των προσοντων τους στο αντικειμενο τους, που κριθηκαν μεσω κοσμικων μηχανισμων αξιολογησης. Οσο δε για την πιστη τους, οι πανηγυρισμοι για την αποφαση που, υποτιθεται, δικαιωνει το μαθημα, απαγορευουν σχεδον στο νου των πανηγυριζοντων ακομα και το λογισμο οτι μπορει -καποιοι απο τους λαβοντες την αποφαση- να ειναι τεκτονες, αρχαιολατρες, αθεοι, κομματικα προσκειμενοι, και γενικα ασχετοι με το θεολογικο προσανατολισμο. Στην αρχαιοτητα υπηρξαν Ιουδαιοι που πιστεψαν πως ο Κυρος ηταν "χριστος Κυριου" -μεσσιας, οργανο του Θεου- επειδη τους επετρεψε να γυρισουν στην πατριδα τους. Ας μην κανουμε παρομοιες τραβηγμενες απο τα μαλλια εκτιμησεις -ειδικα απο τη στιγμη που το μεσοπροθεσμο μελλον των διδασκοντων το μαθημα διαγραφεται απο θολο εως ζοφερο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός ξέρει να σώζει παντα το λαό του και σε κάθε εποχη έχει δικούς του ανθρώπους. Οι Κριτές του, που ήταν και δικαστές, νίκησαν την ειδωλολατρία και τις ψευδοθρησκείες της εποχής. Είναι βέβαιο ότι κι εκείνοι είναι περήφανοι για την ηρωική στάση του ΣτΕ, όσο και να τους συκοφαντούν οι σύγχρονοι ψευδοπροφήτες. Η Θριαμβεύουσα και η στρατευομένη εκκλησία ειναι ένα!

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο κύριος που έχει αναλάβει να μεταφέρει μονίμως στο ιστολόγειο τις θέσεις του Καιρού, το μόνο που έπρεπε να κάνει και αυτός και όλοι τους, μετά από 4 καταδικαστικές αποφάσεις της αντιχριστιανικής μπουρδολογίας που επέβαλαν με τον ΣΥΡΙΖΑ στα σχολεία είναι να πάνε να κρυφτούν. Αλλά δεν έχουν τσίπα και ειδικά αυτός ο εκ Κρήτης που εκ συστήματος παρεμβαίνει σε όλα τα άρθρα και ερμηνεύει τα πράγματα και το ΣτΕ έτσι όπως τον συμφέρει και είναι ένας και μοναδικός, διότι δεν απέμειναν και πολλοί.

Αλήθεια την ομιλία του κεντρικού ομιλητού του "θεολογικού" Συνεδρίου σας που κάνατε στη Θεσσαλονίκη, του κ. Γιανναρά, που μίλησε την Παρασκευή στις 27 Σεπτεμβρίου γιατί δεν την βγάλατε στη δημοσιότητα κύριοι του Καιρού; Μπορεί ο νησιώτης σχολιαστής να μας απαντήσει;;;; Γιατί την εξαφανίσατε;

Όσο για τη ψευτοθεολογία που προσπαθήσετε να επιβάλετε δεν ξέρατε ότι ο ψεύτης και ο Κλέφτης τον πρώτο μήνα χαίρετα; Δεν τα περιμένατε αυτά όταν αλλάζατε τη θεολογία της Εκκλησίας; Νομίζατε ότι είστε τόσο έξυπνοι και ικανοί ηθοποιοί στο εμπαίζειν, που θα κοροϊδεύατε για πολύ τους θεολόγους τους Μητροπολίτες καιτον ελληνικό λαό; Έ μάθετέ το ότι το παραμύθι σας τελείωσε και θα μείνει στην Ιστορία ένα κακό παραμύθι, διότι η ορθόδοξη Εκκλησία και Θεολογία σάς έμμεσε!!! Περιμένετε τώρα μήπως έλθει ο Φίλης και ο Γαβρόγλου και όλη η πολιτική εξουσία των ουδετερόθρησκων να σας νεκραναστήσει. Αλλά ως τότε πάτε να κρυφτείτε καλύτερα, αν έχετε έστω και ίχνος αξιοπρέπειας. Αλλά πού να τη βρείτε;

Ανώνυμος είπε...

Ειναι καλο να διαβασετε πιο προσεκτικα το βιβλιο των Κριτων -αλλα και ΓΙΑ το βιβλιο των Κριτων. Ειναι καλο, επισης, να μη βαζετε το χερι σας στο Ευαγγελιο για υποστηριξετε το ορθοδοξο φρονημα και ηθος των λειτουργων -ρωτηστε, αναζητηστε το βιογραφικο τους και πληροφοριες για τις πεποιθησεις τους και τις θεολογικες γνωσεις τους. Οσο για τους χαρακτηρισμους, δεν εχει κατι αλλο να κανει ο γραφων παρα να συγχωρησει αυτον που τους εκφερει -αν και κανονικα τη συγχωρεση πρεπει να τη δωσει ο ανθρωπος για τον οποιο ο χαρακτηριζων περναει τον γραφοντα.

Ανώνυμος είπε...

Το ΣτΕ καταδίκασε ένα ψευδοθεολογικό πρόγραμμα και σύγγραμμα, επομένως έχουν βαθύτατες θεολογικές γνώσεις. Εύχομαι στη δική σας μετάνοια για τη διασπορά συκοφαντιών κατά των λειτουργών αυτών. Δυστυχώς οι νεορθόδοξοι ψευδοπροφήτες ξέρουν να συγχωρούν για το θεαθηναι, αλλα δεν ξέρουν ποτέ να μετανοούν.

Ανώνυμος είπε...

Εβγαλε το ΣτΕ ενα κουαρτετο αποφασεων υπερ των προσφυγοντων και αυτοματως στη συνειδηση τους εγιναν Κριτες της ΠΔ, Πατερες και Διδασκαλοι της Εκκλησιας. Οσο δε για τη μετανοια, δεν γινεται κατα παραγγελιαν ανθρωπων αρνουμενων τη συγχωρεση για τα ατοπηματα τους και τη δικη τους μετανοια για τη σταση εμπαθειας. Και παλι ομως, δεν μετανοουμε που τους συγχωρουμε και γι' αυτο.

Ανώνυμος είπε...

Σταμάτα Συριζαίε 6:28 μ.μ.
Εσύ επιθυμείς ως φαίνεται την ολοκληρωτική επιβολή της πολυθρησκείας!
Περαστικά σου που δεν πέρασε ο ολοκληρωτισμός σας!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή υποκρίνεστε οτι γνωρίζετε και Παλαιά Διαθήκη σας διαφεύγει το Ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδή. Χαρακτηρίσατε τους δικαστές του ΣτΕ ως τέκτονες, αρχαιολάτρες, αθεους και πολιτικα προσκειμενους!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)