11/2/20

Αμετάκλητη κατέστη η απόφαση του ΕΔΔΑ για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά

Με επιστολή του στις 4.2.2020, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα δεν υπέβαλε αίτηση για επανεξέταση της απόφασης Παπαγεωργίου κ.α., η οποία εκδόθηκε από το Α΄ Τμήμα του.
Η απόφαση αφορά στο καθεστώς απαλλαγών από το μάθημα των Θρησκευτικών και θεωρεί ότι το ισχύον καθεστώς απαλλαγών (ισχύει η εγκύκλιος Λοβέρδου) παραβιάζει το άρθρο 2 του Πρωτοκόλλου αρ. 1 (δικαίωμα στην εκπαίδευση) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ερμηνευόμενο υπό το φως του άρθρου 9 (ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκειας). 
Από την έκδοση της απόφασης στο τέλος Οκτωβρίου 2019 παρήλθε το τρίμηνο μέσα στο οποίο υπήρχε η δυνατότητα η Ελλάδα να ζητήσει επανεξέταση της απόφασης από την Ολομέλεια του ΕΔΔΑ, χωρίς να κατατεθεί τέτοιο αίτημα, οπότε η απόφαση κατέστη αμετάκλητη. 
Το Υπουργείο Παιδείας έχει και για το θέμα αυτό ζητήσει τη γνωμοδότηση της Επταμελούς Επιτροπής που συγκροτήθηκε στο ΙΕΠ ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο χορήγησης απαλλαγής από τα Θρησκευτικά. Η ίδια Επιτροπή αρχικά αναμένεται να γνωμοδοτήσει για τον τρόπο εφαρμογής των αποφάσεων του ΣτΕ που αφορούν στο περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών. 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατα τη γνώμη σας είναι καλό αυτό ή κακό;

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΠΑ !!!
ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ;
ΑΔΥΝΑΤΟΝ ...
ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΠΩΣ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΕΙΧΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ ΚΑΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
ΕΔΩ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΑΝΟΦΡΟΣΥΝΗ ΤΟΥ
----------
----------
ΣΑΝΟ, ΣΑΝΟ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΟΤΗΤΑΣ, ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ, ΣΑΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μαντέψτε ποιοι πιάστηκαν κορόιδο από τους αετονύχηδες πολιτικούς. Αμετάκλητη, ε; Πού θα προσφύγουν τώρα οι γνωστοί δικομανείς, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ; Νόμιζαν πως είχαν τους πολιτικούς στο τσεπάκι τους; Το 2023, με τις εκλογές -και αν.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, οι παραπάνω σχολιαστές τι νομίζουν ότι θα έπρεπε να γίνει;

Ανώνυμος είπε...

Άγνωστο γιατί η Ελλάδα δεν έκανε αίτηση επανεξέτασης. Μήπως τελικά και η τωρινή ηγεσία του Υπουργείου επιθυμεί υποβάθμιση του ΜτΘ, οπότε η απόφαση του ΕΔΔΑ την βοηθά στα σχέδιά της;
Τι να σκεφθεί κανείς βέβαια όταν το γνωστό για τις αντιχριαστιανικές, δήθεν "φιλελεύθερες" αποφάσεις του ΕΔΔΑ, προτείνεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Nobel Ειρήνης 2020; https://www.naftemporiki.gr/story/1556206/nobel-eirinis-2020-i-ellada-proteinei-to-edda

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν να εγκαταληφθεί το ΝΠΣ ως συντηρητικό και να προχωρήσουμε στη θέσπιση ουδετερόθρησκου μαθήματος με αξιώσεις επισυημονικού λόγου. Όσοι θέλουν κατηχήσεις έχουν ενορίες.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)