18/4/20

Ο π. Χριστοφόρος στη Χίο κάνει ακολουθίες με την πόρτα του ναού ανοιχτή


"Οι Νόμοι του Θεού είναι πάνω από τους Νόμους της Πολιτείας αλλά και η απόφαση της Ιεράς Συνόδου πάρθηκε από «Αγίους», τα εισαγωγικά δικά μου, που έπρεπε να υπερασπιστούν την πίστη μας και δεν το έκαναν και το λέω αυτό ευθαρσώς και εις γνώσιν των συνεπειών".

Μ’ αυτόν τον τρόπο αντιδρώντας ο πάτερ Χριστοφόρος Γουρλής, όχι μόνο κτύπησε κανονικά τις καμπάνες του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Χίου, τον οποίο υπηρετεί, αλλά κράτησε και ανοικτές τις πόρτες, για όποιους πιστούς ήθελαν να παρακολουθήσουν τη Λειτουργία του Επιταφίου Θρήνου.
Τον ίδιο έκανε και το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, όπου όποιος πιστός ήθελε κοινωνούσε.
«Δεν καλώ κανέναν στην Εκκλησία είπε, δεν διώχνω κανέναν, οι πόρτες των Εκκλησιών δεν κλείνουν, αν θέλουν ας το κάνουν οι Αστυνομικοί».

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην σύλληψη του Ιερέα της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου π. Χριστόφορου Γουρλή προχώρησε η Ασφάλεια Χίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.
Οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τον Ιερέα επειδή λειτουργούσε με ανοιχτές τις πόρτες του Ιερού Ναού, κάτι που αντίκειται στις απαγορευτικές διατάξεις, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να παρουσιαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, όπου εκεί θα αποφασιστεί αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες.
https://www.politischios.gr/koinonia/sunelephthe-apo-ten-asphaleia-o-p-khristophoros-gourles?fbclid=IwAR1_DGkKlIKQeA6jea-qgll0yVsCxbTj79Ii8VP_aCALLOTR8oKO1C6fhw0

Ανώνυμος είπε...

Προσαγωγή ιερέα και στην Ηγουμενίτσα

Στην προσαγωγή ενός ιερέα προχώρησαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές στην Ηγουμενίτσα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Τα δημοσιεύματα σημειώνουν πως το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής έγινε καταγγελία ότι μετά τη θεία λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, ο ιερέας άνοιξε τις πόρτες του ναού και πιστοί προσήλθαν στο εσωτερικό του για να προσευχηθούν.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, που κάλεσαν τους πιστούς να αποχωρήσουν από την εκκλησία και προσήγαγαν τον ιερέα, στον οποίο έγιναν απλές συστάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας ισχυρίστηκε πως δεν έκανε κάτι παράνομο, αφού σύμφωνα με την ΚΥΑ "οι Ιεροί Ναοί θα είναι ανοιχτοί για ατομική προσευχή Μ. Παρασκευή ώρες 13.00 έως 17.00 Μ. Σάββατο ώρες 11.00 έως 13.00. Η ακολουθία του Επιταφίου και η Ανάσταση θα γίνουν από τον Ιερέα με την παρουσία του Ψάλτη και ενός νεωκόρου. Η παρουσία πιστών κατά την ακολουθία του Επιταφίου και της Ανάστασης, που θα γίνουν εντός του Ιερού Ναού, δεν επιτρέπεται. Οι καμπάνες επιτρέπεται να ηχήσουν πένθιμα την Μ. Παρασκευή και χαρμόσυνα στην Ανάσταση".

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στο εσωτερικό του ναού προσέρχονταν ένας ένας οι πιστοί, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

https://tempo24.news/eidisi/288828/igoymenitsa-prosihthi-iereas-poy-anoixe-tis-portes-tis-ekklisias

Ανώνυμος είπε...

Προσαγωγή ιερέα και στο Πικέρμι
Προσαγωγή ιερέα με περιπολικό της Αστυνομίας στο Πικέρμι.Ο πάτερ άνοιξε τον Ιερό Ναό για λίγο προκειμένου να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο κάποιοι πιστοί.

Όπως μετέδωσε το rpn.gr, περιπολικό της Αστυνομίας πήγε στις 15.30 στον Άγιο Χριστόφορο στο Πικέρμι και ζητούσε τον ιερέα της εκκλησίας.Ο πάτερ φέρεται ότι άνοιξε τον Ιερό Ναό για λίγο, προκειμένου να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο κάποιοι πιστοί, λίγοι στον αριθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του rpn.gr από κάτοικο του Πικερμίου, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας, οι πιστοί ήταν ελάχιστοι και έμπαιναν ένας - ένας χωρίς να δημιουργηθεί συγχρωτισμός.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν τα χαρτιά από πιστή που μόλις βγήκε από τον Ναό και κατόπιν πήραν τον πατέρα Δημήτριο με το περιπολικό και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο πάτερ Δημήτριος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/295968/prosagogi-ierea-me-peripoliko-giati-anoikse-tin-ekklisia

Ανώνυμος είπε...

Ρόδος: Σχηματίζονται δικογραφίες για τις περιφορές των επιταφίων
https://www.protothema.gr/greece/article/997435/rodos-shimatizodai-dikografies-gia-tis-perifores-ton-epitafion/

Ανώνυμος είπε...

Ελεύθερος γράφουν με 5000 πρόστιμο ο ιερέας της Χίου. Υπερβολικό πολύ το ποσό στις σημερινές εποχές κρίσης!!!!

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2020/04/blog-post_362.html

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί είναι οι νεοδημοκράτες διώκτες των ιερέων.
Να τους "χαιρόμαστε"...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ χειρότεροι θα ήταν οι Αριστεροί ανώνυμε 1:38 μμ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)