3/5/20

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική η χρήση εφαρμογής ιχνηλάτησης στην Ινδία

Η Ινδία έδωσε εντολή όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή εντοπισμού Bluetooth
που σχεδίασε κυβερνητικός φορέας και να διατηρούν την απαιτούμενη κοινωνική απόσταση στα γραφεία τους καθώς το Νέο Δελχί ξεκινά τη χαλάρωση κάποιων μέτρων του lockdown σε περιοχές χαμηλότερου κινδύνου.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε χθες ότι η Ινδία –η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων σε lockdown – θα παρατείνει τα πανεθνικά μέτρα ελέγχου για δύο εβδομάδες για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της COVID-19 αλλά θα προχωρήσει σε «σημαντική χαλάρωση» των περιοριστικών μέτρων σε περιοχές χαμηλότερου κινδύνου. Η χώρα έχει καταγράψει πάνω από 37.000 κρούσματα και 1.218 θανάτους από τον ιό.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αντιμετωπίσει τον θανατηφόρο ιό, η Ινδία λάνσαρε τον περασμένο μήνα την εφαρμογή Aarogya Setu – σημαίνει Γέφυρα Υγείας – η οποία βασίζεται σε συστήματα Bluetooth και GPS και την οποία σχεδίαζε το Εθνικό Κέντρο Πληροφορικής της χώρας. Η εφαρμογή ενημερώνει τους χρήστες ότι πιθανόν να ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 ή που θεωρούνται υψηλού κινδύνου.

«Η χρήση του Aarogya Setu θα είναι υποχρεωτική για όλους τους υπαλλήλους, και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα», ανέφερε αργά χθες σε ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδίας.

Αξιωματούχοι στο υπουργείο Τεχνολογίας καθώς και δικηγόρος που ασχολήθηκε με την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων της Aarogya Setu δήλωσαν στο Reuters ότι η εφαρμογή χρειάζεται να έχει εγκατασταθεί σε τουλάχιστον 200 εκατ. τηλέφωνα προκειμένου να είναι αποτελεσματική σε μια χώρα 1,3 δισεκ. ανθρώπων. Σύμφωνα με στοιχεία από τη Google Play Store, περίπου 50 εκατ. χρήστες τηλεφώνων Android έχουν ‘κατεβάσει’ την εφαρμογή στις συσκευές τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters - real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)