31/5/10

Ο Πατριάρχης της Σερβίας προσκάλεσε τον Πάπα να επισκεφθεί τη Σερβία το 2013

πηγή: αθήνα 9,84
Ο Πατριάρχης Σερβίας, Ειρηναίος απηύθυνε πρόσκληση στον Πάπα Βενέδικτο XVI να επισκεφθεί τη Σερβία το 2013, όταν θα πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση 17 αιώνων από την υπογραφή του Διατάγματος των Μεδιολάνων.
Αν ο Πάπας Βενέδικτος XVI αποδεχθεί την πρόσκληση, θα είναι ο πρώτος Ποντίφικας που θα επισκεφθεί τη Σερβία.
Εκπρόσωποι όλων των εκκλησιών θα προσκληθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη Νις, με αφορμή τη συμπλήρωση 1.700 χρόνων από το Διάταγμα των Μεδιολάνων, με το οποίο θεσπίστηκε η ανεξιθρησκία στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, δήλωσε ο Πατριάρχης Ειρηναίος......
«Ο διάλογος ανατολικής και δυτικής εκκλησίας είναι αναγκαίος, καθώς υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να συζητηθούν», είπε ο Πατριάρχης Σερβίας.
Σε ερώτηση, αν η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι σε επικοινωνία με το Βατικανό, ο Πατριάρχης Ειρηναίος είπε ότι δεν υπήρξαν επαφές, αλλά όλοι χαιρετίζουν και αναμένουν την πρόσκληση για αυτή τη μεγάλη συνάντηση.
Στους εορτασμούς, που θα διεξαχθούν στη Νις, θα προσκληθούν εκπρόσωποι όλων των εκκλησιών και δεν υπάρχει λόγος να παρακαμφθεί η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, είπε ο Πατριάρχης Σερβίας, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Βέτσερνιε Νόβοστι» του Βελιγραδίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ είπε................
Ο Πατριάρχης Σερβίας, Ειρηναίος απηύθυνε.......................... "πρόσκληση στον Πάπα Βενέδικτο XVI...(και στους)... Εκπροσώπους όλων των εκκλησιών ... στις εορταστικές εκδηλώσεις...// εορτασμοί για τη συμπλήρωση 17 αιώνων από την υπογραφή του Διατάγματος των Μεδιολάνων..."
Ο Προφήτης Αμώς,27 αιώνες από σήμερα
είπε............................ "Αλλοίμονο σε εκείνους,οι οποίοι επιθυμούν και ζητούν να έλθει η ημέρα του Κυρίου,(λέγε της ενώσεως).Τί θα είναι για σας η ημέρα του Κυρίου? Θα είναι σκοτεινή
και όχι φωτεινή,απειλητική και όχι παρηγορητική.(Κεφ.ε' 18)
....(δια τούτο τάδε λέγει Κύριος ο Θεός ο παντοκράτορ)...<<Εμίσησα και απέρριψα τις εορτές σας,δεν θα οσφρανθώ τις θυσίες σας κατά τις μεγάλες εορτές και πανηγύρεις σας...."(Κεφ. ε' 21)
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ/ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
ΤΡΙΤΗ/ ΑΓΙΟΥ ΘΕΣΠΕΣΙΟΥ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)