23/12/08

Σχόλιο στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Υπουργού Παιδείας

Γράφει: "μία φιλόλογος"
.
Τελευταία μέρα μαθημάτων πριν τις γιορτές σήμερα. Και διαβάστηκε στα σχολεία ένα ακόμη μήνυμα του Υπ. Παιδείας (http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7154027 ). Όπως τα πολλά μηνύματα που μας απέστειλε στα σχολεία ο κ. Υπουργός έτσι και αυτό κούρασε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Χριστουγεννιάτικο μήνυμα χωρίς ούτε μία στοιχειώδη αναφορά στη Γέννηση του Χριστού! Εξαγγελίες υπουργικών σχεδίων, «φιλική» προσέγγιση προς τους μαθητές και δικαιολόγηση της εξέγερσής τους. Αλήθεια, τα παιδιά των δικών μας σχολείων που δεν έκαναν καταλήψεις, αποχές και πορείες τι φταίνε να ακούνε τις θεωρίες του κ. Υπουργού. Σε λίγο θα νιώθουν και μειονεκτικά γιατί και αυτά δεν έχασαν μερικές ώρες μάθημα όπως οι συμμαθητές τους των πόλεων.
Κύριε Υπουργέ, ελπίζουμε η νέα χρονιά να σας φέρει αληθινά πιο κοντά στους μαθητές. Μην τους στέλνετε μηνύματα με εξαγγελίες κυβερνητικών σχεδιασμών και αυτοθαυμασμό για την επιτυχή οργάνωση της παιδείας φέτος από το Υπουργείο σας. Και να θυμάστε ότι τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε τη Γέννηση του Χριστού και όχι την «εξέγερση» των μαθητών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

.

Ανώνυμος είπε...

Η σύνταξη ενός αληθινά Χριστουγεννιάτικου μηνύματος προϋπόθετει και το ανάλογο πνευματικό υπόβαθρο εκ μέρους του συντάκτη του. Στην προκειμένη περίπτωση του Υπ. Παιδείας μας δυστυχώς για τους Έλληνες προφανώς αυτό το υπόβαθρο δεν υπάρχει αν λάβουμε υπόψη μας την "ατυχή" (εσκεμμένη θα πρόσθετα) προσέγγιση του θέματος της απαλλαγής των αλλόθρησκων μαθητών από το ΜτΘ.Εύχομαι η Γέννηση του Κυρίου μας να φωτίζει και να καθοδηγεί τις καρδιές όλων μας στο δρόμο που μας δίδαξε ο ίδιος με την ζωή Του και το άστρο της Βηθλεέμ να μας οδηγεί ασφαλώς στην πορεία μας προς την Άνω Ιερουσαλήμ!Ευλογημένο και ειρηνικό νέος έτος 2009 να έχουμε!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)