4/4/09

Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας: "Ως εδώ και μη παρέκει. Φτάνει πλέον"

Από την Κόνιτσα κατάγεται ο ένας εκ των δυο αστυνομικών που τραυματίστηκαν προχθές στην Αθήνα, ύστερα από αιφνιδιαστική επίθεση από αγνώστους στην Κυψέλη. Ο 30χρονος Κονιτσιώτης Σπύρος Θεοδώρου νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ ο συνάδελφός του είναι εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν, ο 30χρονος αστυνομικός υπεβλήθη σε επιτυχή νευροχειρουργική επέμβαση. Όπως ήταν φυσικό ανάστατοι είναι και οι συμπατριώτες του άτυχου αστυνομικού στην ακριτική κωμόπολη εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους γι’ αυτό που συνέβη και ζητώντας την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, που παρ’ ολίγο να στοιχίσει τη ζωή σ’ έναν νέο άνθρωπο.
Η Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης μετά τα παραπάνω τραγικά γεγονότα εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου με δηλώσεις του Μητροπολίτη κ. Ανδρέα:


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ , ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ
Αριθ. Πρωτ. 18
Εν Δελβινακίω τη 3η Απριλίου 2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις :

«Το νέο κρούσμα δολοφονικής επιθέσεως εναντίον Αστυνομικών, στην καρδιά της Αθήνας, αυξάνει το αίσθημα της ανασφάλειας στους πολίτες, ενώ παράλληλα προκαλεί αγανάκτηση και οργή.
Η κατάσταση είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη. Διότι, πέραν των εγχωρίων κακοποιών, έχει έλθει στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, πλήθος Αλβανών, Ρουμάνων, Πακιστανών, Γεωργιανών κλπ, που ασύστολα παραβαίνουν τους νόμους και λυμαίνονται την Πατρίδα μας, απειλώντας την ζωή και την περιουσία των κατοίκων των Αθηνών και των μεγάλων αστικών κέντρων.
Εκφράζοντας τα αισθήματα του ποιμνίου της ακριτικής μου Επαρχίας, απευθύνομαι προς κάθε αρμόδιο και με όλη τη δύναμη της ψυχής μου λέω με πόνο και οδύνη :

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ.

Είναι καιρός να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια τις διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις να διαδηλώνουν διεκδικώντας περισσότερες οικονομικές απολαβές. Δεν βλέπουμε, όμως, παλλαϊκές συγκεντρώσεις για την πάταξη της τρομοκρατίας, την ενίσχυση της Αστυνομίας, την κατάργηση της ασυδοσίας στους Πανεπιστημιακούς χώρους, την κατίσχυση του ηθικού νόμου του Ευαγγελίου στην Παιδεία και στην Δημόσια ζωή.
Αδελφοί μου Συνέλληνες, «εσχάτη ώρα εστί». Ας αφυπνισθούμε όσο είναι ακόμη καιρός, για να μη τυχόν θρηνήσουμε στα ερείπια της κοινωνίας και της Πατρίδος. Σύνθημά μας να είναι : ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. Γι’ αυτά και μόνο αξίζει κανείς να ζη, να αγωνίζεται και να πεθαίνη».
(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)

1 σχόλιο:

ΜΑΡΙΟΣ είπε...

Είθε η φωνή του Σεβασμιωτάτου να ακουστεί και να μην φτάνει μόνο σε ώτα μη ακουόντων .

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)