21/5/09

Θεολόγοι με οικουμενιστικό φρόνημα

Όπως έγινε γνωστό προ ημερών ομάδα αγωνιστών κληρικών απέστειλε σε επισκόπους «Ομολογία Πίστεως» στην οποία επισημαίνεται η Ορθόδοξη στάση απέναντι στον Παπισμό, τον Οικουμενισμό και τους διαλόγους. Δυστυχώς ολόκληρο το κείμενο της «Ομολογίας» δεν έχει ακόμη δοθεί στο ευρύ κοινό. Όμως από μικρά αποσπάσματα που έγιναν γνωστά καθένας μπορεί να αντιληφθεί πόσο σημαντική είναι η πρωτοβουλία αυτή των κληρικών και μοναχών προκειμένου να ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο στην Ορθόδοξη Εκκλησία και να τεθούν κάποια όρια στη δράση των οικουμενιστών.

Μεταφέρουμε εδώ και θα σχολιάσουμε ένα μικρό απόσπασμα της Ομολογίας:

Υπάρχουν βέβαια και συλλογικές ευθύνες, και κυρίως των οικουμενιστικών φρονημάτων Ιεραρχών και Θεολόγων μας, απέναντι στο ορθόδοξο πλήρωμα και το ποίμνιο τους. Προς αυτούς δηλώνουμε με φόβο Θεού και αγάπη, ότι η στάση τους αυτή και τα ανοίγματά τους στις οικουμενιστικές δραστηριότητες είναι από πάσης πλευρά καταδικαστέα.

1. Είναι σαφές ότι ανάμεσα όχι μόνο στους επισκόπους αλλά και στους Θεολόγους υπάρχουν κάποιοι που έχουν οικουμενιστικό φρόνημα. Εμείς τολμούμε να πούμε πως οικουμενιστές θεολόγοι υπάρχουν και στις καθηγητικές έδρες των θεολογικών σχολών αλλά και ανάμεσα στους θεολόγους των ελληνικών σχολείων. Είναι μάλιστα σαφές ότι οι υπηρετούσες τη Νέα Τάξη πολιτικές ηγεσίες προσπαθούν όχι μόνο να υποβαθμίσουν το μάθημα των Θρησκευτικών αλλά να αλλοιώσουν και το ορθόδοξο φρόνημα των θεολόγων των σχολείων. Αγαπούν τους οικουμενιστές ευρω-θεολόγους και προσπαθούν να θέσουν στο περιθώριο τους παραδοσιακούς, πατερικούς, Ορθόδοξους θεολόγους των σχολείων.
2. Η πρωτοβουλία των κληρικών έχει προφανώς ως στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών και από την πλευρά κάποιων επισκόπων (γι΄ αυτό προφανώς και η Ομολογία εστάλη σε επισκόπους) προκειμένου να μπει μια σειρά στην Εκκλησία για τα θέματα του οικουμενισμού. Φρονούμε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα πρέπει να αναληφθούν και στο χώρο της παιδείας και ειδικότερα της θρησκευτικής παιδείας προκειμένου να ανακοπεί η σχεδιαζόμενη αλλοίωση του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και της εκπαίδευσης συνολικά. Ελπίζουμε μάλιστα ότι η πρωτοβουλία αυτή των αγωνιστών κληρικών εκτός από τη Διοίκηση της Εκκλησίας θα στοχεύει και σε άλλους τομείς της ζωής των απλών πιστών ανάμεσα σε αυτούς και στα ζητήματα της θρησκευτικής παιδείας.
3. Ο οικουμενισμός που βλάπτει ποικιλοτρόπως την Εκκλησία δεν είναι αίρεση και ασθένεια μόνο κάποιων κληρικών. Είναι ασθένεια και πολλών θεολόγων. Χρειάζεται λοιπόν πνευματική ίαση με το φάρμακο της Ορθοδοξίας για να μην μεταδοθεί από τους ασθενούντες θεολόγους στους μαθητές των σχολείων και με τον καιρό πάρει τη μορφή επιδημίας. Πιστεύουμε δε ότι οι κληρικοί της Σύναξης που συνέταξε την Ομολογία μπορούν κάλλιστα να είναι οι θεράποντες ιατροί για τη θεραπεία της νόσου του οικουμενισμού κάποιων θεολόγων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ζωή σε σας!!!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)