30/5/09

Στα χέρια των γονέων και των δασκάλων το ζήτημα της Σεξουαλικής αγωγής

Πολλοί γονείς αρχίζουν να αντιδρούν όλο και περισσότερο για την εισαγωγή μαθήματος Σεξουαλικής αγωγής στα δημοτικά σχολεία, καθώς βλέπουν πως ο Υπουργός Παιδείας «περί άλλων τυρβάζει» και δεν φαίνεται πρόθυμος να αποσύρει τα σχέδιά του.
Είναι πια σαφές. Οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Παιδείας με περισσή ανευθυνότητα και προχειρότητα θα ξεσηκώσουν νέα θύελλα αντιδράσεων (μετά από τη δικαιολογημένη αναστάτωση με το βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού και πέρυσι με τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά που επίμονα δεν θέλουν μέχρι σήμερα να λύσουν).

Αυτή τη φορά το μήνυμα πρέπει να είναι ηχηρό. Μέσα από το blog μας καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως τους γονείς να αντιδράσουν με κάθε τρόπο στη Σεξουαλική αγωγή:
1.Να αρνηθούν να παραλάβουν τα βιβλία του Ασκητή που θα δοθούν στα παιδιά τους ή αν τα λάβουν να τα επιστρέψουν σημειώνοντας πάνω τους «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ».
2.Να ζητήσουν την εξαίρεση από τη διδασκαλία τέτοιου μαθήματος των παιδιών τους, μην επιτρέποντας σε κανένα δάσκαλο να «παιδαγωγήσει σεξουαλικά» τα παιδιά τους με σεξοβιβλία του γνωστού σεξοδιδασκάλου.
3.Αλλά και οι δάσκαλοι ας αρνηθούν να διδάξουν τέτοιο μάθημα με τέτοια μάλιστα βιβλία στα μικρά ελληνόπουλα.
4. Οι Σύλλογοι δασκάλων αλλά και Γονέων να υπογράψουν Κείμενα διαμαρτυρίας (ήδη από τώρα) και να τα αποστείλουν στον Υπουργό Παιδείας.

Δεν αρκούν μόνο οι αντιδράσεις με κείμενα σε ιστοσελίδες και ιστολόγια. Καλά είναι και αυτά, για να υπάρχει ενημέρωση και αφύπνιση. Αλλά απαιτείται δράση στην πράξη. Αν υπάρξει συντονισμένη αντίδραση ο εφιάλτης της Σεξουαλικής αποχαλίνωσης των μικρών παιδιών θα απομακρυνθεί από τα σχολεία μας και οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Παιδείας θα μάθουν στο μέλλον να μη συμπεριφέρονται με ανευθυνότητα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

NA ΓΙΝΕΙ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΩΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ;
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΦΡΟΝΙΜΟΤΕΡΟΙ" ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)