2/2/10

Κασσαβέτης Γεώργιος, Αδικαιολόγητη πρεμούρα (για τα θρησκευτικά σύμβολα)

πηγή:Φλόγα της Μακεδονίας
Αδικαιολόγητη Πρεμούρα
Του Κασσαβέτη Β. Γεωργίου
Διευθύνοντος Συμβούλου Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας
Κυβερνήτη ΟΑ-τέως Πρόεδρος ΕΧΠΑ


Αδυνατούμε ειλικρινά να παρακολουθήσουμε την πρεμούρα των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος για την αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων από τα δημόσια καταστήματα. Και ο προβληματισμός μας έγκειται στο εξής. Ενώ η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αφορούσε στην απομάκρυνση των συμβόλων αυτών από τις σχολικές αίθουσες της γειτονικής Ιταλίας, ξύπνησε την ευαισθησία των εντοπίων οπαδών του διεθνισμού και της παγκοσμιοποίησης.......
Έτσι αμέσως μετά την έκδοση της αποφάσεως στις αρχές Νοεμβρίου τα πρωτοπαλίκαρα του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να βομβαρδίζουν με ερωτήσεις την υπουργό της αποεθνικοποιημένης πλέον Παιδείας, κατά πόσον θα προχωρήσει στην αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες. Πρόθυμος να εφαρμόσει την απόφαση, «αν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιμείνει στην αρχική απόφασή του να αποκαθηλωθούν τα θρησκευτικά σύμβολα απ’ όλα τα δημόσια καταστήματα, νομίζω πως η χώρα μας θα πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα που διαμορφώνει η απόφασή του», δήλωσε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας κ.λπ. κ. Καστανίδης.
Σαν να μην έφταναν όμως όλα αυτά ήλθε και το κερασάκι στην τούρτα, ήτοι η δήλωση του πρωθυπουργού να συμπληρώσει, ότι κενό είχαν αφήσει οι προηγούμενοι. Σε ερώτηση Πολωνού βουλευτού «για τη διατήρηση των θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους» ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πρόσφατα από το βήμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, ότι «το θέμα επί του παρόντος δεν έχει τεθεί, αλλά κάποια στιγμή θα τεθεί καθώς οι κοινωνίες γίνονται πολυεθνικές».
Και όσον αφορά τις ενέργειες των διαφόρων στελεχών της αριστεράς, τα οποία από χρόνια προσπαθούν εντατικά για την αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας ουδεμία εντύπωση μας προκαλούν. Το να βγαίνουν όμως, εντελώς άκαιρα, πρόθυμα να εφαρμόσουν μία απόφαση, η οποία δεν αφορά τη χώρα Κυβερνητικά στελέχη νομίζουμε, ότι είναι και άκοσμο και αντιδεολογικό, αν δεν δείχνει προκατάληψη. Και ο λόγος είναι απλός.
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στηρίζεται στη δομή του κράτους της Ιταλίας, όπου η Εκκλησία διαχωρίζεται τελείως απ’ αυτό (Λαϊκό Κράτος), οπότε η ανάρτηση θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία παραβιάζει τη θρησκευτική ουδετερότητα, που πρέπει να τηρεί το Λαϊκό Κράτος. Ανάλογο σκεπτικό όμως δεν χωρεί για την Ελλάδα που το Σύνταγμα δεν θεσπίζει τέτοιο διαχωρισμό.
Συνεπώς η Ελλάδα δεν αποτελεί Λαϊκό Κράτος και ως εκ τούτου καμία υποχρέωση θρησκευτικής ουδετερότητας προκύπτει. Αντίθετα μάλιστα κατά το άρθρο 16 παρ.2 του Συντάγματος «η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες». Αυτονόητο λοιπόν τυγχάνει, ότι ως μεν εθνική συνείδηση το Σύνταγμα υπονοεί την Ελληνική, ως δε θρησκευτική την Ορθόδοξη Χριστιανική.
Με το ως άνω σκεπτικό, το οποίο έχει διατυπωθεί και από έγκυρους νομικούς, αποδεικνύεται, ότι ανάλογη απόφαση με αυτή η οποία εξεδόθη για την Ιταλία δεν μπορεί να ισχύσει για την Ελλάδα. Ως εκ τούτου πλανώνται όσοι σχεδιάζουν να απομακρύνουν τα θρησκευτικά σύμβολα από τις σχολικές και δικαστικές αίθουσες.
Με εκτίμηση
Επισμηναγός (Ι) ε.α. Γεωρ. Β. Κασσαβέτης
Δ/νων Σύμβουλος
Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε τι ηλικία πήρε σύνταξη ο κύριος απόστρατος;... Στα 45;.. (τόσο πολύ αγαπούσε κι' αυτός την Ελλάδα;..)

Tα θρησκευτικά σύμβολα τον μάραναν...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)