12/3/10

Καθυστερημένη ενημέρωση του Ευρωκοινοβουλίου προς τους πολίτες που ζητούσαν απόρριψη εικονομαχικών ψηφισμάτων

Στις 15/1/2010 με ανάρτηση μας καλούσαμε τους αναγνώστες μας σε Γραπτή διαμαρτυρία προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα θρησκευτικά σύμβολα με αίτημα την απόρριψη εικονομαχικών προτάσεων ψηφίσματος που προωθούνταν από ομάδες ευρωβουλευτών. Ως γνωστόν η ψηφοφορία για τα θρησκευτικά σύμβολα που είχε ορισθεί στις 20/1/2010 ακυρώθηκε.
Σήμερα, μετά από τόσες πολλές ημέρες λάβαμε από τον αρμόδιο Υπεύθυνο Υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ηλεκτρονικό μήνυμα – απάντηση στη διαμαρτυρία μας......

Τη δημοσιεύουμε πιο κάτω. Σημειώνουμε όμως:
Ότι η απάντηση ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση.
Ενώ μας προτρέπει να εκφράσουμε αν επιθυμούμε τη διαμαρτυρία μας όχι προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά προς τις ομάδες των ευρωβουλευτών που προωθούν εικονομαχικά ψηφίσματα, όμως ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος που μας στέλνει για να κάνουμε κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.
Τέλος να σημειωθεί πως το email – απάντηση μας εστάλη με τρόπο που είναι ορατές όλες οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις (emails) όσων είχαν στείλει διαμαρτυρίες. Έτσι κοινοποιήθηκε σε όλους ο κατάλογος των ηλεκτρ. Ταχυδρομείων (email) όσων διαμαρτυρήθηκαν.

Παραθέτουμε παρακάτω ολόκληρη την απάντηση όπως μας εστάλη ως απάντηση στην διαμαρτυρία μας:

«ΑΠOΡΡΙΨΗ ΠΡΟΤAΣΕΩΝ ΨΗΦIΣΜΑΤΟΣ B7‑0275/2009, B7‑0277/2009»
Αξιότιμ (ε-η) κ./κα.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) έλαβε το μήνυμά σας με θέμα την έκκλησή σας να καταψηφιστούν οι προτάσεις ψηφίσματος Β7-0275 και Β7-0277/2009 .
Σας ενημερώνω ότι το ΕΚ , στις 20 Ιανουαρίου 2010, ημέρα που προβλεπόταν να συζητηθούν οι ως άνω προτάσεις ψηφίσματος ανέβαλε την προγραμματισμένη συζήτησή τους.
Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι, κατά πάγια τακτική, το ΕΚ δεν λαμβάνει θέση επί του περιεχομένου ψηφισμάτων και ούτε επηρεάζει την ψήφο των βουλευτών, οι οποίοι αποφασίζουν ελεύθερα και κατά συνείδηση. Ως εκ τούτου , και σε αναμονή της νέας ημερομηνίας εξέτασης των εν λόγω προτάσεων ψηφίσματος, σας συνιστώ να έλθετε σε επαφή με τους βουλευτές που κατέθεσαν τις τροπολογίες , και με όσους προτίθενται να τις υπερψηφίσουν , ζητώντας είτε να τις αποσύρουν είτε να τις τροποποιήσουν , για τους λόγους που επικαλείστε στο μήνυμά σας. Το κείμενο της κοινής πρότασης ψηφίσματος της 16ης Δεκεμβρίου 2009 που αντικαθιστά τις προτάσεις ψηφίσματος Β7-0275/2009 και Β7-0277/2009 όπου αναγράφονται και τα ονόματα των βουλευτών που τις υπέβαλαν, μπορείτε να συμβουλευθείτε στην εξής ιστοθέση :

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+MOTION+P7-RC-2009-0275+O+DOC+XML+VO//EL

Μπορείτε να έλθετε σε επαφή με τους βουλευτές του ΕΚ μέσω της κάτωθι ιστοσελίδας στην οποία αναγράφονται οι διευθύνσεις τους και χρήσιμες άλλες πληροφορίες :

http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch.do?language=EL
Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία με το ΕΚ.
Με τιμή ,
Ιωάννης-Λουδοβίκος ΚΟΥΝΙΟΝ

Υπεύθυνος Υπηρεσίας
Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας
Αλληλογραφία με τους Πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)