19/5/10

Με την παρουσία Παπικών ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίων στο Τορίνο

Με πληροφορίες από Πατριαρχείο Μόσχας και amen.gr

Στις 17 Μαΐου 2010, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, που βρίσκεται στην Ιταλία με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, χοροστάτησε σε Ακολουθία ενώπιον της Ιεράς Σινδόνης στον Καθεδρικό Ναό του Τορίνο.......
Επίσης συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Βερολίνου και Γερμανίας Θεοφάνης, ο διοιηκών των ενοριών του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ιταλία Αρχιεπίσκοπος Χερσώνας Ιννοκέντιος, οι Αρχιεπίσκοποι Γιαροσλάφ και Ροστώφ Κύριλλος, Σεργκιεφ Ποσάντ Θεόγνωστος, Σούροζ Ελισαίος, ο Επίσκοπος Γενέυης και Δυτικής Ευρώπης Μιχαήλ (Υπερόριος Ρωσική Εκκλησία), γύρω στους εκατό ιερείς και διάκονοι από τη Ρωσία και άλλες χώρες.
Στο ναό παρέστη και ο παπικός «Αρχιεπίσκοπος» Τορίνο Καρδινάλιος Σεβερίνο Πολέττι καθώς και «κληρικοί» της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής της πόλεως. Πριν την έναρξη της ακολουθίας ο Καρδινάλιος Πολέττι καλωσόρισε τους παρόντες και υπενθύμισε ότι πριν δέκα χρόνια ο τότε Μητροπολίτης Σμολένσκ και Καλίνινγκραντ Κύριλλος επισκέφθηκε το Τορίνο και τέλεσε την εσπερινή ακολουθία ενώπιον αυτού του ιερού κειμηλίου.


1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Οι Ρώσοι είναι εξίσου επικίνδυνοι οικουμενιστές με τους Αντιοχειανούς και τους Φαναριώτες.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)