1/7/10

Κυκλοφορεῖ τὸ φύλλον τῆς 2.7.10 τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου»

Μερικὰ ἀπὸ τὰ περιεχόμενά του:
◇ Ἀποκηρύσσουν τήν Ὀρθόδοξον Θεολογίαν τῶν Ἁγίων Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας μας.
◇ Ἡ Ὀρθόδοξος Σερβία εἰς τά «δίκτυα» τοῦ Παπισμοῦ–Οἰκουμενισμοῦ. Τοῦ Πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση, Ὁμοτίμου Καθηγητοῦ Α.Π.Θ.
◇ Τό Βατικανόν διακηρύσσει ὅτι εἶναι ἀνεξάρτητον Κράτος μέ ὑπηρεσίας. Διαθέτει καὶ εἰδικευμένους εἰς τὴν ἐξωτερικὴν πολιτικὴν τοῦ Πάπα.
◇ Ἡ Κυβέρνησις χρησιμοποιεῖ τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον ὡς «γέφυρα» μέ τήν Τουρκίαν.
◇ Ἔντασις εἰς τήν ἔκτακτον Συνεδρίαν τῆς Ἱεραρχίας. Πολλοί Μητροπολῖται ἐστράφησαν ἐναντίον τοῦ Ἀρχιεπισκόπου.
◇ Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Σεραφείμ: «Δέν ἐπιτρέπομεν ἐπι κήδειον ἤ ἐπιμνημόσυνον ἀκολουθίαν διά τόν ἐπιλέγοντα τήν ἀποτέφρωσιν συν ειδητῶς».
Διαβάστε και άλλα περιεχόμενα πατώντας το Διαβάστε περισσότερα
◇ Διατί παρητήθη ὁ βοηθός Ἐπίσκοπος τοῦ Μητροπολίτου Καλαβρύτων;
◇ Μεγάλη ἡ ἀπουσία Ἱεραρχῶν ἐκ τῆς ἐκτάκτου Συγκλήσεως τῆς Ἱεραρχίας.
◇ Μέ τά αἴτια τῆς συγχρόνου κρίσεως θά ἀσχοληθῆ ἡ Ἱεραρχία τοῦ Ὀκτωβρίου.
◇ Οἰκουμενιστική καί Ὀρθόδοξος Ἐκκλησιολογία. Τοῦ Θεολόγου κ. Ἰωάννη Τάτση.
◇ Διά πρώτην φοράν πανηγυρικόν Συλλείτουργον εἰς τήν Καππαδοκίαν. Οἰκουμενικός Πατριάρχης: «Μή ξεχνᾶτε τήν γῆν τῶν Πατέρων σας».
Γεγονότα καί Σχόλια. Βιβλιοκρισίαι καί ἄλλη ἐνδιαφέρουσα ὕλη συμπληρώνουν τό φύλλον.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εις την 7ην σελιδα του ορθοδοξου τυπου γινεται διορθωσις ημαρτημενου σχετικα με την συμμετοχην του Πατριαρχειου Ιεροσολυμων στο ΠΣΕ. Και καλα δηλαδη ποσον ειναι το σκοτος και δεν μπορουμε να δουμε οτι ολα τα δεινα που υποφερουμε τελικα δεν ειναι τιποτα αλλο, παρα τα φοβερα εγκληματα που γινονται απο την Εκκλησια ενωπιον ΚΥΡΙΟΥ; Και εξηγουμαι, δεν επεσε η Κων/λις διοτι εκαναν οι Βυζαντινοι αγαπες με τους αιρετικους παπιστες; Και δεν βλεπει ο Πατριαρχης Ιεροσολυμων οτι αυτη η κακοδαιμονια που ταλανιζει το Πατριαρχειο την τελευταια 10ετια προερχεται ακριβως για την συμμετοχη του στο ΠΣΕ; Και δεν πρεπει δρομεως να βγει απο αυτο μηπως και ειναι πολυ αργα για τον Πατριαρχη; Διοτι ιδου η αξινη ευρισκετα παρα την ριζαν του δενδρου. Και μηπως ολη αυτη η φοβερη καταστασις που εχει δημιουργηθει στην Χωρα μας δεν προερχεται αραγε απο το οτι ο μακαριτης Χριστοδουλος εφερε και τον Παπα και το ΠΣΕ στην Ελλαδα μας; Και καλα το σκοτος το οποιον επικρατει επι της κεφαλης του Οικουμενικου Πατριαρχου ειναι Μεγα, αλλα και ο προκαθημενος της Ελληνικης Εκκλησιας δεν ψυχανεμιζεται τιποτα για την καταντια μας και εξακολουθει να παραμενει στο ΠΣΕ; Και γιατι επραξαν πολυ καλα Γεωργιανοι και Βουλγαροι και εφυγαν απο το ΠΣΕ, δεν θα πρεπει αραγε αυτο να παραδειγματισει τον προκαθημενο πριν να ειναι πολυ αργα για το Εθνος μας; Σε ολλα τα πραγματα εχει ευαισθησιες μεχρι και για το τρομοκρατικο χτυπημα εστειλε συμπαραστηση απο το εξωτερικο, αλλα για να φυγει απο το ΠΣΕ οσο ειναι καιρος ακομη αυτο δεν το βλεπει; Λοιπον εν κατακλειδι το Πνευμα δηλαδη η Εκκλησια ειναι αυτη που φερνει την Ευτυχια η την Δυστυχια στην Χωρα μας, οι πολιτικοι και οι λαικοι επονται, διοτι οταν βλεπουν ενα σαπιο κατεστημενο στην Εκκλησια αυτοι κανουν τα χειροτερα, και αυτο το παραχωρει Ο ΚΥΡΙΟΣ για τα μεγαλα εγκληματα της Εκκλησιας. Για να παρει η Ελλαδα μας παλι τα πανω της θα πρεπει παραυτα [εαν ηταν δυνατον απο χθες] ο Ιερωνυμος να διακοψει πασαν επικοινωνιαν με τους Παπικους και να βγει παραυτα απο το ΠΣΕ, αλλως η αξινη ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ πολυ συντομα θα τον θερισει, διοτι οι καιροι εγιναν παρα μα παρα πολυ βαρεις και πρεπει να υπαρξει αμεση αφυπνησις. Ιδου οι Τουρκοι κανουν γυμνασια γενικου αποκλεισμου της Χωρας μας στα 6 μιλια και ειναι πολυ κοντα η ημερα οπου θα επαληθευθει η Προφητεια Του ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΤΡΟ ΚΟΣΜΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ, οποτε στην συνεχεια λυεται το ζητημα της Κωνσταντινουπολεως. Μα δεν βλεπουν τιποτα μα τιποτα μονον το χρημα τους ενδιαφερει;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)