1/7/10

Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, "Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αρνείται τη συμμετοχή της στο Π.Σ.Ε."

Στις 30 Ιουνίου 2010 στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Ντανίλοφσκαγια πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνάντηση του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών πάστορα Δρ. Ολάφ Φιούξ Τβεϊτ. Επίσης συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ Ηγούμενος Φίλιππος Ριαμπίχ, ο τελών χρέη Γραμματέα επί των διαχριστιανικών σχέσεων ιερέας Δημήτριος Σοζονένκο, ο Αναπλρωτής Γενικός Γραμματέας του Π.Σ.Ε. Γεώργιος Λεμόπουλος (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Επιτροπής για τη διεκλησιαστική συνεργασία του Π.Σ.Ε. πρωθιερέας Δανιήλ Μπούντα (Πατριαρχείο Ρουμανίας)......
Στα πλαίσια της συνάντησης ο Δρ. Τβεϊτ εξέφρασε την ικανοποίηση για την επίσκεψή του και ευχαρίστησε τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία για τη φιλοξενία. Ακόμα επισημάνθηκε ότι κατά τη συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο και τους κορυφαίους κρατικούς παράγοντες της χώρας η αντιπροσωπεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών είχε δυνατότητα να διαπιστώσει το ηγητικό ρόλο της Εκκλησίας στο βίο της σύγχρονης ρωσικής κοινωνίας και τη πολύμορφη και καρποφόρα συνεργασία της με την Πολιτεία.
Επίσης Ο Δρ. Τβεϊτ ενημέρωσε τους παρόντες σχετικά με τα προβλήματα, τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα το Π.Σ.Ε. και εξεφρασε το ενδιαφέρον για την περαιτέρω συμμετοχή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο έργο αυτού του οργανισμού, διότι σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα κάτω από τις σημερινές συνθήκες είναι σημαντικό για τον προτεσταντικό κόσμο να ακούσει τη φωνή των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ εξέφρασε την ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και επαναεπιβεβαίωσε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αρνείται τη συμμετοχή της στο Π.Σ.Ε. παρ΄όλες τις δυσκολίες, οι οποίες κωλύουν τον καρποφόρο θεολογικό διάλογο.
Επίσης συζητήθηκαν οι προοπτικές της περαιτέρω συνεργασίας με το Ινστιτούτο Οικουμενικών Σπουδών του Bossey και της συμμετοχής του εκπροσώπου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην εργασία του Παγκοσμίου χριστιανικού φόρουμ και στις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του Π.Σ.Ε.
πηγή:http://www.mospat.ru/gr/2010/07/01/news21362/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΡΙΜΑ.....

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)