1/7/10

Χωρίς προκαταρκτική εξέταση και συστατική επιστολή η εισαγωγή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες

Με πληροφορίες από esos.gr
Νέες οδηγίες έδωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας προς τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ που καλούνται να συμπληρώσουν στο μηχανογραφικό δελτίο τις σχολές που επιθυμούν να εισαχθούν.
Στους υποψηφίους που ενδιαφέρονται για εισαγωγή στις Θεολογικές Σχολές αλλά και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες δίνονται οι παρακάτω ειδικές οδηγίες:
Οι υποψήφιοι που θα δηλώσουν στο μηχανογραφικό δελτίο έτους 2010 «Προγράμματα» των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών θα πρέπει να ενημερωθούν ότι δεν απαιτείται προκαταρκτική εξέταση και δεν θα καταθέσουν συστατική επιστολή. Για την εισαγωγή τους θα ληφθεί υπόψη μόνο η βαθμολογία των μαθημάτων που εξετάστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και το σύνολο των μορίων που συγκέντρωσαν.......
Οι υπαγόμενοι στην ειδική κατηγορία των Μουσουλμάνων Δυτικής Θράκης δεν δηλώνουν επίσης προτίμηση για τα Τμήματα Θεολογίας, Κοινωνικής Θεολογίας, Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας των Πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς και στα προγράμματα σπουδών των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΛΗΡΙΚΟΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης εισάγονται από ειδική κατηγορία (σε κάποιο ποσοστό) στα ΑΕΙ. Η παρούσα εγκύκλιος ξεκαθαρίζει ότι δεν εισάγονται με την ειδική αυτή ρύθμιση στις Θεολογικές Σχολές.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)