31/7/10

Ενημέρωση για τους διορισμούς θεολόγων – Δήλωση της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου

Είναι εύλογη η αγωνία των συναδέλφων θεολόγων που αναμένουν το μόνιμο διορισμό τους και μας ζητούν πληροφορίες σχετικά με αυτόν. Για πρώτη φορά φέτος η κυβέρνηση αποφεύγει την σαφή και επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα διορίσει. Ωστόσο μέσω των στελεχών της διαρρέει κάποιες πληροφορίες που μάλλον δημιουργούν μεγαλύτερη σύγχυση και αγωνία παρά δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα όσων αναμένουν το διορισμό τους.
Σύμφωνα με δήλωση της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, στις 27.7.2010 φέτος θα διοριστούν μόνο 2.879 εκπαιδευτικοί. Αν τελικά τηρηθεί ο αριθμός τον οποίο αναφέρει η κ. Χριστοφιλοπούλου τότε πρόκειται για μείωση διορισμών μεγαλύτερη από το 50%. Αναπάντητα ωστόσο παραμένουν τα ερωτήματα, με ποιο κριτήριο θα γίνουν οι διορισμοί, τι θα γίνει τελικά με τους διοριστέους του ΑΣΕΠ, ποιος θα είναι ο τελικός αριθμός θεολόγων που θα διοριστούν. Εν τω μεταξύ δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί οι οριστικοί Ενιαίοι Πίνακες Διορισμών, από τους οποίους θα γίνει ο διορισμός του 40% των εκπαιδευτικών.
Μεταφέρουμε παρακάτω τη δήλωση της υφυπουργού κ. Χριστοφιλοπούλου στο ΣΚΑΙ όπως δημοσιεύεται στην προσωπική της ιστοσελίδα.....
Δήλωση της Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, αναφορικά με τις προσλήψεις και τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά (2010-11), στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «ΣΚΑΪ τώρα» με τη δημοσιογράφο Πόπη Τσοπανίδου, 27.07.10
«Με χειρουργική ακρίβεια οι προσλήψεις»
Η Υφυπουργός Παιδείας, Ευη Χριστοφιλοπούλου, τόνισε ότι «θα γνωρίζουμε περισσότερα στις 10 Αυγούστου, όταν οι εκπαιδευτικοί θα έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις τους. Στο Υπουργείο Παιδείας έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας για να ανοίξουν σωστά τα σχολεία και θα έχουμε μόλις 2.879 προσλήψεις. Αυτές θα γίνουν πάνω σε εκπαιδευτικά κενά, καθώς φέτος έχουμε πολύ καλή γνώση των κενών. Σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις, οι προσλήψεις θα γίνουν, ει δυνατόν, με χειρουργική ακρίβεια. Από εκεί και πέρα ακλουθούν οι αποσπάσεις από σχολείο σε σχολείο και οι αναπληρώσεις. Το προφίλ των τάξεων θα μείνει το ίδιο, δηλαδή 25 παιδιά σε κάθε τάξη. Σε περιπτώσεις υπεραριθμίας, τα κενά θα καλυφθούν με μετακινήσεις σε κοντινά σχολεία και με δεύτερες αναθέσεις. Υπάρχει καλύτερος σχεδιασμός και σε αυτό το κομμάτι
»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως ξέρετε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων έχουν ήδη κυκλοφορήσει.
Στην αυριανή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ πάνω αριστερά βλέπω τίτλο "Προσλαμβάνονται 2900 εκπαιδευτικοί"
Μάλλον θα γράφει για τη δήλωση της Χριστοφιλοπούλου.

Ανώνυμος είπε...

Να το άρθρο αυτό της Καθημερινής
Εως 10 Αυγούστου ανακοινώνονται οι προσλήψεις – Υπ. Παιδείας: Δεν θα υπάρξουν κενά λόγω των συνταξιοδοτήσεων

Του Αποστολου Λακασα

Η πρόσληψη 2.900 μόνιμων εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση πρόκειται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας έως τις 10 Αυγούστου, ενώ ο επιμερισμός του αριθμού των προσλήψεων ανά ειδικότητα υπαγορεύεται από τη δημοσιονομική κρίση με άξονα τον «εξορθολογισμό» του συστήματος διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού. Ωστόσο, αστάθμητος προς το παρόν παράγοντας για να μην υπάρξουν κενά με την έναρξη του σχολικού έτους είναι ο αριθμός των αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών, για την υποβολή των οποίων η προθεσμία ολοκληρώνεται στις 10 Αυγούστου. Ηδη το υπ. Παιδείας προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τα κενά από τις συνταξιοδοτήσεις, μετρώντας τις «αντοχές» του συστήματος με βάση τρία σενάρια, ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συνταξιοδοτήσεων. Στόχος είναι τα κενά να καλυφθούν με προσλήψεις αναπληρωτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», το νέο στοιχείο του προγραμματισμού των 2.900 προσλήψεων μονίμων για την επόμενη σχολική χρονιά (το 60% θα γίνει από τους πίνακες διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και το 40% από τους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών) είναι ότι η πλειoνότητα θα αφορά στις «βασικές» ειδικότητες.

Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν περίπου 450 φιλόλογοι, περίπου 250 μαθηματικοί και σχεδόν άλλοι τόσοι (250) από τη μεγάλη κατηγορία των φυσικών, χημικών, βιολόγων και γεωλόγων (μοιρασμένοι αναλογικά με βάση τον αριθμό των αναγκών και των διδασκόμενων ωρών ανά μάθημα). Οι προσλήψεις στις υπόλοιπες 145 ειδικότητες θα είναι σαφώς λιγότερες. Το βάρος δίνεται στις κύριες ειδικότητες, καθώς «οι προσλήψεις θα γίνουν με βάση τις ανάγκες, ενώ εγκαταλείπεται η πρακτική να προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί από όλες τις ειδικότητες ώστε κανείς να μη μένει δυσαρεστημένος», ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Κ» στέλεχος του υπ. Παιδείας. Κι αυτό γιατί έχει παρατηρηθεί μεγάλο αριθμητικό πλεόνασμα εκπαιδευτικών σε ορισμένες ειδικότητες και κυρίως τεχνικές, που φθάνει έως και το 30% σε σχέση με τις ανάγκες του σχολείου.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)