17/9/10

Σύμφωνο Συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια

πηγή: cosmo.gr
Tης Μαρίνας Κουτσούμπα
Στην κατάρτιση Συμφώνου Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5, την Παρασκευή (17/9), ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας έχει δημιουργήσει μία νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα καταθέσει προτάσεις για το Σύμφωνο Συμβίωσης ατόμων του ιδίου φύλου.
Υπενθυμίζεται ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης ισχύει σήμερα μόνο για τα ετερόφυλα ζευγάρια.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσείς δεν θα πείτε τίποτα; Δεν θα το σχολιάσετε;

thriskeftika είπε...

Δεν είναι τόσο εύκολο να γράφει κανείς διαρκώς σχόλια επί όλων των θεμάτων. Εκτός από το ιστολόγιο έχουμε και άλλες υποχρεώσεις.

Ωστόσο ένα σύντομο σχόλιο είναι ότι απαιτείται άμεση αντίδραση τόσο της Διοικούσας Εκκλησίας όσο και άλλων φορέων, ενώσεων και προσώπων ώστε να μην προχωρήσει τέτοιο νομοθέτημα. Η ανήθικη αντιχριστιανική νομοθεσία που ξεκίνησε με τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου, την αποποινικοποίηση των εκτρώσεων και την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης για ετερόφυλα ζευγάρια τώρα οδηγείται στον πάτο κάθε ηθικής έννοιας νομιμοποιώντας τη χειρότερη μορφή ανηθικότητας.

Η Εκκλησία οφείλει ξεκάθαρα και όχι με μισόλογα να καταδικάσει τέτοιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ιστολόγε μου, προσθέστε αυτό το ωραίο σχόλιο σας στο κείμενο με κόκκινα γράμματα να φαίνεται ωραία.

Έπειτα αφου δεν γράφετε εσείς αφήστε άλλους να γράψουν και μην τα κουκουλώνετε. Ευχαριστω.

Καλόθετος

Ανώνυμος είπε...

Όλες αυτές οι νομοθεσίες,που αναφέ-
ρεις αγαπητέ ιστολόγε μπορεί μεν να είναι αντιχριστιανικές,αλλά α-
πορρέουν από τις υποχρεώσεις,που έχουμε από την Ε.Ε.Ο Κύριος σήμερα
είπε΄"Όστις θέλει οπίσω μου ακολου
θείν"!Κι αυτοί,που τον ακολουθούν ΔΕΝ είναι πάντοτε καθαροί!!Επίσης σήμερα υπάρχουν και αυτοί,που ΔΕΝ τον ακολουθούν!
Γιαυτούς λοιπόν γίνονται αυτά τα νομοθετήματα κι όχι για τους πι-
στούς!Άρα ούτε η εκκλησία ούτε και οποιοιδήποτε άλλοι έχουν ΚΑΝΕΝΑ δι-
καίωμα να παρέμβουν!Το κράτος κατοι
κείται από ποικιλία ανθρώπων-πολι-
τών και ΟΦΕΙΛΕΙ να τους συντρέχει ΟΛΟΥΣ!!
Μη ξεχνάτε ότι η σωτηρία μας είναι εθελούσία και όχι αναγκαστική!!Σταματήστε δε όλα τα αναγάγετε στην κομματική σας πίστη!ΕΔΩ να γράφετε ΜΟΝΟ,ως χριστιανοί!!

thriskeftika είπε...

"Κομματική πίστη"; Ποια είναι αυτή; Εμείς πρώτοι φωνάξαμε ενάντια στο νεοδημοκράτη Υπουργό Δικαιοσύνης που νομοθέτησε το Σύμφωνο Συμβίωσης για ετερόφυλα ζευγάρια. Τώρα φωνάζουμε ενάντια στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που θέλει να επεκτείνει το Σϋμφωνο και στους ομοφυλόφιλους.

Τα άλλα περί δήθεν δικαιωμάτων κλπ. τα αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.

Ανώνυμος είπε...

Πού φθάσαμε;Θα πέσει φωτιά να μάς κάψει. Ο Γέροντας Παϊσιος έλεγε ότι τους αντίχριστους νόμους τους χρεώνεται όλος ο λαός. Για παράδειγμα με τις εκτρώσεις που φονεύονται τόσες ψυχές, είμαστε οι υπόλοιποι υπερήφανοι; Τώρα νέο φρούτο. Να μη μιλήσουμε λοιπόν οι υπόλοιποι πιστοί γιατί αυτό το μέτρο αναφέρεται στους εκτός εκκλησίας; Δηλαδή αυτοί δεν είναι ψυχές, δεν απαιτείται να ελέγξεις, να ενημερώσεις, να προβληματίσεις; Να διακρίνουμε τους εκτός εκκλησίας και τους εντός; Μα αν οι εντός δεν νοιαστούν για τον πλησίον, δεν αγωνιστούν εναντίον τέτοιων αντίχριστων νόμων, δεν βοηθήσουν όσους από τους ομοφυλόφιλους έχουν κάποια συναίσθηση ή ελέγξουν δριμύτατα αυτούς, που προκλητικά και εντελώς δαιμονικά νομιμοποιούν το πάθος και το κάνουν σημαία, τότε και οι εντός είναι εκτός.Πριν λίγο καιρό αναρτήθηκε σε blog η είδηση ότι μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια (Η.Π.Α.) δεν μπορεί να λάβει το πτυχίο της επειδή θεωρεί την ομοφυλοφιλία αφύσικη για τον άνθρωπο. Τώρα και στην Ελλάδα θα αρχίσουν οι δημοσιογραφικές πόρνες και τα φερέφωνα των πλανητικών εξουσιαστών διαφόρων μη κυβερνητικών (κυβερνητικών στη χρηματοδότηση όμως) οργανώσεων να υπερασπίζονται το ανθρώπινο δικαίωμα να συνευρίσκονται ομοφυλόφιλοι. Κάνουν την δουλειά για την οποία πληρώνονται, έχοντας πουλήσει την ψυχή τους. Με ποιό δικαίωμα όμως διαφημίζουν το βρωμερό αυτό αμάρτημα; Ποιός είπε στους ομοφυλόφιλους ότι έχουν το δικαίωμα να διαφημίζουν και να επιδεικνύουν το πάθος τους και ποιός έδωσε το διακαίωμα στον κάθε υπουργίσκο να νομιμοποιεί τον...βόθρο. Αν αυτοί έχουν αυτά τα δικαιώματα γιατί να μην έχω και γω το δικαίωμα να ξεριζώσω το αυτί κανενός από δαύτους που μπροστά σε παιδιά, σε δημόσιο χώρο ή από τα βοθροκάναλα θα επιδεικνύουν τα κατορθώματα τους; Και κάποιοι φλώροι ενοχλούνται που ο Ορθόδοξος λαός αντιδρά.
Ο π. Σαράντης Σαράντος είχε γράψει παλαιότερα για ψυχές που έπεσαν σε αυτό το πάθος και πόσο κόπος χρειαζόταν για να επανέλθουν σε ισορροπία. Άλλοι πνευματικοί λένε ότι βυθίζεσαι στο χάος της ψυχής αυτών των ανθρώπων για να μπορέσεις να βρείς κάτι να τις ''πιάσεις'' και να τις μεταμορφώσεις εν Χριστώ. Απαιτείται κόπος, πόνος, προσευχή, θυσία.
Και μετά από αυτά θα ανεχτούμε εμείς τον κάθε τυχάρπαστο υπουργίσκο, ο οποίος εισηγείται βλακείες. Καλά τόσο τυφλωμένος είναι και αυτός και δεν καταλαβαίνει ότι σε λίγο θα είναι σπίτι του και πίσω του θα έχει ανοίξει την πόρτα της κολάσεως; Αν δε ο υιός κάποιων εξ΄αυτών (των υπουργίσκων εννοώ) ερχόταν μια μέρα και του έλεγε πατέρα απ΄εδώ ο boyfriend μου θα ήταν υπερήφανος; Μπορεί. Δεν είμαστε όμως εμείς.
Εύγε στον λεβέντη διαχειριστή του ιστολογίου, που θίγει εύστοχα την επικαιρότητα. Εύγε και για το σχόλιο του. Εύγε και για την υπομονή του να διαβάζει τα σχόλια και να απαντά σε αυτά. Καλή δύναμη και καλό κουράγιο.

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια το σχόλιο,που έστειλα το με-
σημέρι ιστολόγε το κράτησες για τον εαυτό σου-ευ ποιήσας-!Δι'όλίγων
όμως θα απαντήσω στον επόμενο σχολι
αστή των 12.04΄.Τι αθλιότητες εί-
ναι αυτές,που γράφεις,εταίρε!Γιατί κάνεις τον παντογνώστη!1.Αν εσύ αισθάνεσαι ένοχος κι έχεις τύψεις συνειδήσεως,εάν τάχα δεν διαμαρτυρη
θείς για τους "αντιχριστιανικούς νό
μους" εγώ δεν αισθάνομαι το ίδιο,γι
ατί πιστεύω στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του αν-
θρώπου,όπως και ο Θεός,που δήθεν λατρεύεις!
2."Τις ει ο κρίνων αλλότριον οικέ-
την ή τις σε κατέστησε δικαστήν".
3.Στο μόνο,που θα σε δικαιώσω εί-
ναι η ΠΡΟΚΛΗΣΗ!Πράγματι περιέρχον-
ται τινές των τοιούτων τα διάφορα κανάλια και προκαλούν!Εκεί έχεις δικαίωμα-και κυρίως στο δρόμο ή σε άλλο δημόσιο χώρο ου μόνον να τους τραβήξεις το αυτί,αλλά και να τους ραπίσεις,εμπτύσεις ακόμη και λιθοβο
λήσεις!!ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει το δικάιω-
μα να ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!
4.Σε ό,τι αφορά το χαρακτηρισμό
"υπουργίσκος" δε νομίζω ότι έχεις κανένα δικαίωμα να υποβιβάζεις τον οποιονδήποτε άνθρωπο,εικόνα του Θε-
ού,όπως και συ,γιατί κι εγώ τότε θα σε αποκαλέσω ανθρωπάριο!
5.Τέλος όλοι εσείς οι κριτές ΣΩΣΤΕ
πρώτα τους εαυτούς σας κι αφήστε τους άλλους να καταβαραθρωθούν!!
Υ.Γ."Εκβαλον-ατε την δοκόν την εν τω οφθαλμώ σου-σας" ΟΛΟΙ!!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)