5/9/10

Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος, "Καμία σχέση το συνέδριο μας με τους αιρετικούς"

πηγή: infoserres.gr
«H Ελληνική Εταιρεία Βιβλικών Σπουδών που διοργανώνει το συνέδριο για τον Άγιο Ευαγγελιστή Ιωάννη στις Σέρρες, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με Εταιρεία Βιβλικών Σπουδών, που περιλαμβάνεται στον επίσημο κατάλογο των «χριστιανικών αιρέσεων και παραχριστιανικών ομάδων» που έχει εγκριθεί απο την Ιερά Σύνοδο και δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδας» δήλωσε στο infoserres.gr o μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγος, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για καθαρή συνωνυμία και πως στην Ελληνική Εταιρεία Βιβλικών Σπουδών, συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες καθηγητές Θεολογίας, πολλοί απο τους οποίους θα πάρουν μέρος στο επικείμενο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες στις 17-19/9 υπό την αιγίδα του......
Στο συνέδριο θα λάβει μέρος ως εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ.
H άμεση αντίδραση του μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγου, τόσο στο δημοσίευμα του infoserres.gr, όσο και στην έντονη παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες στις Σέρρες για το θέμα, ξεκαθάρισε τις σκιές για το επικείμενο θεολογικό συνέδριο, το οποίο θεωρείται κορυφαίο και έχει ως θέμα : «Ο Άγιος Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος»
Σχόλιο του ιστολογίου μας
Δημοσιεύουμε τη δήλωση του Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγου. Σημειώνουμε ωστόσο πως στο Δελτίο Τύπου της Συνόδου που αφορά στο Συνέδριο της Μητρ. Σερρών δεν γίνεται λόγος για "Ελληνική Εταιρεία Βιβλικών Σπουδών" αλλά για "Εταιρεία Βιβλικών Σπουδών" γεγονός που οδήγησε στη λανθασμένη (;) εκτίμηση ότι πρόκειται περί της αιρετικής (όπως χαρακτηρίζεται από τη Συνοδική Επιτροπή) Εταιρείας.

1 σχόλιο:

ΜΑΡΙΟΣ είπε...

Μακάρι να είναι διαφορετική ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Βέβαια , ως εταιρεία, θα έπρεπε να έχει διαφορετικό τίτλο. Από την άλλη μεριά , σε κάποιες μητροπόλεις μοιράζονται Καινές Διαθήκες , και όχι μόνο, που είναι έκδοση της Βιβλικής εταιρείας, με τις δικαιολογίες που αναφέρει και η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Σερρών, πλην όμως , αν κάποιος τις μελετήσει επισταμένως , θα βρει διαφορές που μπορεί να φαίνονται επουσιώδεις, αλλά είναι σημαντικές και οδηγούν στην αίρεση.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)