7/10/10

Διαχρονική και διακομματική η προσπάθεια αποχριστιανοποίησης της παιδείας

Διαχρονική και διακομματική η προσπάθεια αποχριστιανοποίησης της παιδείας
Μάθημα Θρησκευτικών: Από τις απαλλαγές Στυλιανίδη στο μάθημα επιλογής Διαμαντοπούλου
Η πολεμική εις βάρος του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι διακομματική. Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών αφαίρεσαν από ένα λιθαράκι από το οικοδόμημα του μαθήματος στοχεύοντας μακροπρόθεσμα στην πλήρη κατεδάφισή του. Υπηρέτες της παγκοσμιοποιημένης Νέας Τάξης και της πολυπολιτισμικότητας ο καθένας προσπάθησε να εξοστρακίσει από την παιδεία κάθε τι που μύριζε λιβάνι ορθόδοξης χριστιανικής θεολογίας και ζωής.
Από την απαγόρευση εισόδου των πνευματικών στα σχολεία, κατόρθωμα της κ. Γιαννάκου, φτάσαμε το 2008 στην αλλαγή του καθεστώτος των απαλλαγών από τα Θρησκευτικά από τον κ. Στυλιανίδη. Και τώρα, μόλις δύο χρόνια αργότερα, η κ. Διαμαντοπούλου σχεδιάζει, με αρχιτέκτονα την Θάλεια Δραγώνα, την πλήρη υποβάθμιση των Θρησκευτικών στο Λύκειο. Το σχέδιο αυτή τη φορά είναι πολύ καλά μελετημένο. Όσοι σχεδιάζουν το «νέο Λύκειο» πραγματικά αξίζουν συγχαρητηρίων για τον «έξυπνο» τρόπο με τον οποίο εμμέσως πλην σαφώς εξοβελίζουν το μάθημα των Θρησκευτικών (και όχι μόνο αυτό) από τη μόρφωση των ελληνοπαίδων......
Εσχάτη ώρα εστί. Αν δεν απορριφθούν τα σχέδια της κ. Διαμαντοπούλου τότε η ίδια ή ο επόμενος υπουργός παιδείας θα προχωρήσει στην κατάργηση της υποχρεωτικότητας των Θρησκευτικών στο Γυμνάσιο και έπειτα και στο Δημοτικό. Μέχρι που μπορούν να φτάσουν; Μέχρι την πλήρη αποχριστιανοποίηση της παιδείας μας και την ολοκληρωτική κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών. Αυτό επιτάσσει η Νέα Εποχή της οποίας οικειοθελείς υπηρέτες είναι οι σημερινοί πολιτικοί όλων των παρατάξεων. Κι αν υπάρξει πολιτικός που θα αντιταχθεί στα προστάγματα της Νέας Τάξης, αυτός δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί στο τιμόνι του Υπουργείου Παιδείας.
Η απροκάλυπτη πλέον αντιχριστιανική και αντεθνική δράση των στελεχών του Υπουργείου Παιδείας δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τους σκοπούς τους οποίους υπηρετούν. Στο χέρι μας είναι όμως να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους. Αρκεί να επιδείξουμε λίγο φιλότιμο, λίγη αγάπη για το Χριστό και την Πατρίδα. Αν δεν το κάνουμε θα είμαστε συνένοχοι στο έγκλημα της κατεδάφισης των ψυχών των νέων μας.

4 σχόλια:

ΜΑΡΙΟΣ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα.

Ανώνυμος είπε...

Οι απαλαγές δεν είχαν τελικά υπόσταση ,γιατί εάν δείτε ,την εγκύκλιο την υπέγραφε Γενικός Γραμματέας ,ο οποίος δεν μπορεί να υπερβεί Υπουργό και την απόφασή του .Ουσιαστικά ισχύει κατ'εμέ ό,τι και πρωτύτερα,δηλ.δήλωση του κηδεμόνα με σαφή αιτιολόγηση της απαλλάγής από το μάθημα ( απόφαση τότε Υπουργού Γκεσούλη)και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΟΞΟΥΣ Ή ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ (προς το παρόν τουλάχιστον)!

thriskeftika είπε...

Ισχύ έχουν όλες οι εγκύκλιοι, ανεξαρτήτως αν υπογράφονται από Υπουργό ή από Γενικούς Γραμματείς.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει η επιλογή του κόμματος της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ του παιδιού του π.Βασιλείου Βολουδάκη, του Εμμανουήλ, αν πραγματικά αληθεύουν ότι ακόμα και η Ν.Δ. τάσσεται υπερ του αποχριστιανισμού της παιδείας.

Φίλος του φίλου του Φιλήμονα

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)