4/10/10

Κάλεσμα σε αγώνα για υποχρεωτικό μάθημα Θρησκευτικών στο Λύκειο

Οι εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας για μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Λύκειο σε μάθημα επιλογής πρέπει να απαντηθούν με αγωνιστική ετοιμότητα και επιμονή. Το ιστολόγιο μας συμβάλλοντας, το κατά δύναμιν, στην υπεράσπιση του υποχρεωτικού χαρακτήρα του θρησκευτικού μαθήματος στο Λύκειο, καλεί όλους τους συναδέλφους Θεολόγους αλλά και κάθε αναγνώστη του ιστολογίου να συμβάλλουν όπως μπορούν στον κοινό αγώνα για τα Θρησκευτικά του Λυκείου. Περιμένουμε άρθρα, σχόλια επώνυμα ή ανώνυμα (δεσμευόμαστε να μην δημοσιοποιήσουμε τα στοιχεία κανενός συναδέλφου που δεν επιθυμεί την επώνυμη παρέμβαση) και κάθε είδους πρωτοβουλία που θα συμβάλλει στον αγώνα για το καλό της χριστιανικής παιδείας των μαθητών μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ 
ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Το email του ιστολογίου μας είναι thriskeftika@gmail.com

Οι Διαχειριστές του blog «Θρησκευτικά» (http://thriskeftika.blogspot.com/)

5 σχόλια:

theologos είπε...

Το μάθημα των θρησκευτικών είναι και πρέπει να παραμείνει υποχρεωτικό πρώτιστα γιατί διαμορφώνει και πλάθει χαρακτήρες. Βοηθάει τους εφήβους να χτίσουν γέφυρες με βάση τις προσωπικές τους εμπειρίες και ελεύθερα και υπεύθυνα να τοποθετηθούν απέναντι σε ποικίλα θέματα που τους απασχολούν στη ζωή. "Αν η πίστη είναι ριζωμένη στην πραγματικότητα και στη ζωή,κι αν ο Θεός δεν υφίσταται έξω από την πραγματικότητα αυτή αλλά μέσα σ'αυτή, κάθε συζήτηση για το Θεό, πρέπει να είναι και συζήτηση για τον κόσμο".
theologos.

vagelis7 είπε...

Η κατάργηση των Θρησκευτικών εντάσσεται και αυτή μέσα στο γενικό πλαίσιο της νέας τάξης για την απαξίωση κάθε ιστορικού και ηθικού θεσμού που ενώνει τους Έλληνες εδώ και αιώνες,με σκοπό την πραγματοποίηση όλων των σατανικών τους σχεδίων.
Εγώ θλίβομαι γιατί δεν έχει αντιδράσει ακόμη η επίσημη εκκλησία.
Όχι μόνο για το μάθημα των θρησκευτικών,αλλά και για την νέα ηλεκτρονική κάρτα πολιτών,που είναι ο προθάλαμος του σφραγίσματος και της απώλειας κάθε δυνατότητας για σωτηρία της ψυχής.
Ο Θεός να μας δώσει φώτιση και να μην γίνουν όλα αυτά που σχεδιάζουν.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια για την πρωτοβουλια σας. Θα προσπαθησουμε με καθε τροπο να το διαδωσουμε... Συνεχιστε δυναμικα

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μέσω αυτού του "αγώνα" οι "Θεολόγοι" κοιτούν μόνο τα εργασιακά τους δικαιώματα (ή αλλιώς την καρέκλα τους) και τα καλύπτουν κάτω από τη δήθεν "χριστιανική παιδεία" των μαθητών λυκείου;;;
Αλίμονο αν πιστεύουν οι θεολόγοι ότι αποτελούν τον κύριο παράγοντα ορθόδοξης μαρτυρίας στην σύγχρονη κοινωνία!
Έπειτα περιμένουν στο λύκειο την "ορθόδοξη" διαπαιδαγώγηση μέσω των Θρησκευτικών;;;Δεν έπρεπε να ξεκινήσει πρώτα από το σπίτι( οι θεολόγοι νουθετούν και παιδεύουν τα παιδιά τους ορθόδοξα;) και μετά στο Δημοτικό σχολείο;;

Ανώνυμος είπε...

μήπως πρέπει να ασχοληθούμε με την ιεραρχία της εκκλησίας της ελλάδος πρωτίστως και αν τηρεί τη δέουσα στάση;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)