18/10/10

Η σιωπή της Υπουργού για το «νέο Λύκειο» και το μάθημα των Θρησκευτικών

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου η Υπουργός Παιδείας αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της για το «νέο Λύκειο». Δεν επιβεβαίωσε ούτε και αυτό που είχαν πει οι δύο Υφυπουργοί της (Χριστοφιλοπούλου και Πανάρετος) για τη διατήρηση υποχρεωτικού μαθήματος Ιστορίας. Αναφερόμενη σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, της Ιστορίας και της Πληροφορικής, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση επί διαρροών. «Καμία συζήτηση επί διαρροών δεν έχει νόημα», δήλωσε.
Ωστόσο καμία πληροφορία μέχρι στιγμής δεν αναφέρει ότι το Υπουργείο θα διατηρήσει τελικά τον υποχρεωτικό χαρακτήρα των Θρησκευτικών στο Λύκειο. Αντιθέτως μάλιστα η ιστοσελίδα cosmo.gr αναφέρει «Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο παιδείας θα εμμείνει στο να μείνει προαιρετικό το μάθημα των θρησκευτικών στη Β και Γ λυκείου, ενώ δεύτερες σκέψεις υπάρχουν για το μάθημα της ιστορίας, καθώς είναι πολλοί οι υπέρμαχοι υπέρ της υποχρεωτικότητας του».....
Είναι περισσότερο από επιτακτική η ανάγκη επίμονης, έντονης και σαφούς διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας ώστε στην πρόταση που θα κατατεθεί μετά τις εκλογές για το Λύκειο να προβλέπεται η υποχρεωτικότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Είναι δε σαφές ότι η μετάθεση της σχετικής ανακοίνωσης για μετά τις εκλογές έγινε διότι γνωρίζουν στο Υπουργείο πως οι σχετικές προτάσεις θα προκαλέσουν αντιδράσεις με ξεκάθαρο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση. Κάτω από την πίεση της προεκλογικής περιόδου οι Θεολόγοι και η Ποιμαίνουσα Εκκλησία συντονισμένα θα πρέπει να εξασφαλίσουν υπουργική διαβεβαίωση διατήρησης υποχρεωτικού μαθήματος Θρησκευτικών στο Λύκειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)