16/11/10

Με κυβερνητική παρέμβαση ματαιώνεται η λήψη συνοδικής απόφασης για την «Κάρτα του Πολίτη»;

Αρκούσε η αποστολή ενός Γενικού Γραμματέα στη Σύνοδο και οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι δήθεν θα ληφθούν σοβαρά υπόψη τυχόν ενστάσεις της Συνόδου για την «Κάρτα του Πολίτη» ώστε να ματαιωθεί και σε αυτή τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο η λήψη απόφασης για το τι πρέπει να πράξουν οι πιστοί με την «Κάρτα του Πολίτη». Οι Συνοδικοί καθησύχασαν την κυβέρνηση και αύξησαν την ανησυχία των πιστών που είναι πλέον θορυβημένοι από την «υποταγή» της Συνόδου στα «κολπάκια» της κυβέρνησης Παπανδρέου. Οι πιστοί αναμένουν έστω και την τελευταία στιγμή και μέχρι το τέλος των συνεδριάσεων της ΔΙΣ να ληφθεί ξεκάθαρη απόφαση για το ζήτημα της «Κάρτας του Πολίτη». Απόφαση δυναμικής αντίδρασης στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που στοχεύουν στην υποδούλωση των πολιτών στην Νέα Τάξη που επιθυμεί να ελέγχει με κάθε τρόπο, και με την Κάρτα αυτή, όλες τις πτυχές του βίου μας....
Θα είναι δείγμα ποιμαντικής αναισθησίας και ακραίου φιλοκυβερνητισμού η αναβολή λήψης συνοδικής απόφασης για το ζήτημα με πρόφαση την μη κατάρτιση σχετικού νομοσχεδίου. Δεν αντιλαμβάνονται οι Συνοδικοί Μητροπολίτες και οι σύμβουλοί τους ότι μετά την κατάρτιση του νομοσχεδίου οι αντιδράσεις τους θα πέσουν στο κενό, παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές διαβεβαιώσεις; Και τι εμποδίζει να διατρανώσουν εξαρχής ότι η Εκκλησία σύσσωμη θα αρνηθεί την παραλαβή τέτοιας Κάρτας;

Σχετικό δημοσίευμα του Αθήνα 9,84 αναφέρει:
Έντονο προβληματισμό εξακολουθεί να προκαλεί στους κόλπους της εκκλησίας, η κάρτα του πολίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που συνεδρίασε την Τρίτη αποφάσισε να τηρήσει στάση αναμονής εως ότου καταρτιστεί το σχετικό νομοσχέδιο.
Εξάλλου την Δευτέρα το βράδυ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Συνοδικό Μέγαρο με τη συμμετοχή Μητροπολιτών νομικών και εκπροσώπων της πολιτείας, ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι όταν η πολιτεία προετοιμάσει το νομοσχέδιο θα ενημερώσει τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και θα λάβει σοβαρά υπόψιν τυχόν ενστάσεις και προβληματισμούς για το θέμα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έπρεπε να αναφέρεται ότι το έβαλε η Romfea.gr πρώτα! Είστε εκκλησιαστικό blog....

thriskeftika είπε...

Δεν το προσέξαμε ότι δημοσιεύτηκε πρώτα στη Romfea.gr. Δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να το αναδημοσιεύσουμε από εκεί όπως κάνουμε με πολλά άλλα δημοσιεύματα.
Μας εστάλη όμως ο ηλεκτρ. σύνδεσμος στον ΑΘΗΝΑ 9,84

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)