16/11/10

Αποτεφρωτήριο νεκρών στη Θεσσαλονίκη σχεδιάζει ο Μπουτάρης


Αποτεφρωτήριο νεκρών σκοπεύει να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη, ο νέος δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, όπως αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή του Mega. Με αυτή του την πρόθεση ωστόσο αναμένεται να προκαλέσει νέο επεισόδιο στις σχέσεις του με τον μητροπολίτη Ανθιμο, καθώς ο δεύτερος είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσει στα σχέδια περί αποτεφρωτηρίου.
Μιλώντας συγκεκριμένα για την κόντρα του με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε τα όσα λέγονται για τις μεταξύ τους σχέσεις "ατυχές περιστατικό" αν και ανέφερε ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ "και καρδιακός του φίλος"....
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι θα ζητήσει τη συνεργασία του Άνθιμου για τις δράσεις που γίνονται για τους άπορους και τους τοξικομανείς.

Όσον αφορά στις δηλώσεις Ψωμιάδη, ο οποίος ζήτησε από τον μητροπολίτη "να δώσει συγχωροχάρτι" στον νέο δήμαρχο, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι χάρηκε για αυτή τη συνάντηση και για τα όσα ειπώθηκαν, διότι αυτό δείχνει διάθεση συμφιλίωσης.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είδα στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ το παρακάτω:
Η Αθηνά Μιχαήλ,σύζυγος του Γιάννη Μπουτάρη, είχε εκφράσει την επιθυμία της καύσης μετά το θάνατό της! Μία επιθυμία που σεβάστηκε η οικογένειά της και αποφάσισαν να μεταφέρουν τη σορό της στη Βουλγαρία προκειμένου να αποτεφρωθεί.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν ο Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε από την Εκκλησία να τελέσει κανονικά την εξόδιο ακολουθία, πριν ξεκινήσει το ταξίδι προς τη Βουλγαρία! ‘Οπως είχε ξεκαθαρίσει τότε με δηλώσεις του, ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης " δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να πάει αδιάβαστη η Αθηνά. ‘Ηταν Χριστιανή Ορθόδοξη και είχε το δικαίωμα της νεκρώσιμου ακολουθίας"!

Στη Θεσσαλονίκη όμως, όλες οι πόρτες της Εκκλησίας ήταν κλειστές, ενώ ο Μητροπολίτης ‘Ανθιμος δεν ήθελε ούτε να ακούσει την επιθυμία της εκλιπούσας! ‘Ετσι η οικογένεια Μπουτάρη κατέφυγε στη βοήθεια ενός παπά από το Νυμφαίο της Φλώρινας, "ενός ιερωμένου με προχωρημένες αντιλήψεις", όπως τον είχε αποκαλέσει ο Γιάννης Μπουτάρης!

‘Οταν αμέσως μετά από αυτό το περιστατικό ο κ. Μπουτάρης πρότεινε την κατασκευή αποτεφρωτηρίου στα κοιμητήρια της Θέρμης, ώστε να μην αντιμετωπίσει στο μέλλον άλλη οικογένεια ανάλογο πρόβλημα,

Ορθόδοξος είπε...

Η αδιαφορία μας για τα πολιτικά έφερε δυστυχώς και αυτά τα αποτελέσματα.

Ανώνυμος είπε...

θα τρελαθούμε ρε παιδιά εντελώς! ήθελε λέει να διαβαστεεί αλλά όχι να ταφεί, να καεί! τί βλακείες είναι αυτές/? δηλαδή με το ένα πόδι μέσα στην εκκλησία αλλά με το άλλο έξω!!! τέτοια σύγχυση υπάρχει σήμερα (και όχι μονο για τα θρησκευτικά-. Χάρηκα κάποτε τον Κούγια - ναι, τον κΟύγια- που είχε πει σχετικά με αυτά, ότι πρόκειται για ένα σύνολο παραδόσεις και πιστεύω που, είτε τα ακολουθείς όλα ή όχι. Δεν υπάρχει λίγο από το ένα και λίγο από το άλλο.Ξεκάθαρη άποψη και σωστή

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕ/Η ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΟΥΝ;
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ...
ΜΗ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΑΦΗ,ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΦΡΩΘΗΚΕ.ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΪΑ.
ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ.

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΑΝ ΕΖΗΣΕΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ.
ΑΝ ΟΧΙ, ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ Η ΤΑΦΗ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ.

ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ, ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ΚΑΙ ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΥΤΟΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΣΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να τον ελεήσει και να τον φωτίζει στο δύσκολο έργο που ανέλαβε, γιατί μάλλον κακή άρχή έκανε!

Αντιοικουμενιστής είπε...

Ακόμα δεν είδατε τίποτα...Ο κατήφορος μεγαλώνει και ο πάτος ακόμα δεν φαίνεται...Ο Ύψιστος Τριαδικός Θεός να μας ελεήσει...

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι πρέπει να τα ακολουθείς ΟΛΑ!Γιαυτό εγώ,που επιυθυμώ ΔΙΑΚΑ-
ως να καώ θα απαγορεύσω να διαβα-
στεί επί του πτώματός μου η εξόδι-
ος ακολουθία!ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΑΩ ΑΔΙΑΒΑ-
ΣΤΟΣ!!Έτσι κι αλλιώς θα πάω στην κόλαση,γιατί να το καθυστερώ;;!!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)