19/11/10

Για αντικανονική συμπεριφορά κατηγορούν τον επίσκοπο Αρτέμιο οι διώκτες του επίσκοποι

Οι παραβιάσαντες πολλάκις τους Ιερούς Κανόνες επίσκοποι της Σερβικής Εκκλησίας τιμωρώντας,συνταξιοδοτώντας και θέτοντας σε αργία αντικανονικά τον επίσκοπο Αρτέμιο στρέφονται με μανία εναντίον του μετά την επιστροφή του στο Κόσσοβο και την τέλεση σήμερα Θείας Λειτουργίας. Μεταφέρουμε δηλώσεις του επισκόπου Μπάτσκας Ειρηναίου που έγιναν μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Σερβίας:
πηγή: glassrbije.org
«Ο συνταξιοδοτιμένος Επίσκοπος της Ράσκας και της Πριζρένης, κ. Αρτέμιος, από σήμερα βρίσκεται και τυπικά σε ρήξη με τη Σύνοδο της Ιεραρχίας, αντίστοιχα με τη Σερβική Ορθόδοξο Εκκλησία»,- δήλωσε στη Συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο Πατριαρχείο Βελιγραδίου, ο Σεβάσμιος Επίσκοπος της Μπάτσκας Ειρηναίος....
«Ο Σεβάσμιος συνταξιοδοτιμένος Επίσκοπος της Επαρχίας της Ράσκας και της Πριζρένης, κ. Αρτέμιος, εγκατέλειψε αυτόβουλα το μοναστήρι Šišatovac, και μετέβη, χωρίς την ευλογία του κανενός, στο έδαφος της πρώην δικής του Επαρχίας της Ράσκας και της Πριζρένης, όπου τέλεσε, σήμερα το πρωί, Θεία Λειτουργία. Εξαιτίας της αντικανονικής συμπεριφοράς του και λόγω της μη προθυμία του να δεχτεί τις αποφάσεις της Συνόδου της Ιεραρχίας, στον Επίσκοπο Αρτέμιο απαγορεύθηκε, τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η τέλεση Θείας Λειτουργίας και άλλων διακονημάτων. Όμως, και παρά ταύτα, ο Επίσκοπος Αρτέμιος τέλεσε σήμερα, χωρίς έγκριση της Συνόδου της Ιεραρχίας, Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι Duboki potok, του Δήμου Zubin Potok στα βόρεια διαμερίσματα του Κοσσυφοπεδίου, σε συλλειτουργία ομάδας κληρικών, οπαδών του, για τους οποίους, επίσης, ισχύει η απαγόρευση να διακονούν»,- δήλωσε ο Επίσκοπος Ειρηναίος.

«Με την ανεπίτρεπτη τέλεση Θείας Λειτουργίας, πράγμα με το οποίο έκανε κατάχρηση της φιλοξενίας ενός μοναστηριού της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Επίσκοπος Αρτέμιος παραβίασε σειρά κανόνων, από κοινού με τους οπαδούς του, πράγμα με το οποίο ο ίδιος ξεκίνησε, με την ανεύθυνη αυτή πράξη, στο δρόμο της ανοικτής και απροκάλυπτης ρήξης και αντιτάχθηκε στη συνοδιακή ενότητα της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας»,- αναφέρεται στην ανακοίνωση για τη δημοσιότητα, που εκδόθηκε από τη συνεδρίαση της Συνόδου της Ιεραρχίας της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στο τέλος αυτής της ανακοίνωσης καλείται ο πιστός λαός να μην αποδέχεται τις αναλήθειες και τις κερδοσκοπίες του επισκόπου Αρτεμίου και της αποσχηστικής ομάδας οπαδών του, και να μη μεσολαβήσει ο πιστός λαός στις αντιεκκλησιαστικές δραστηριότητές τους. Τέλος, αναφέρεται ότι τα μέλη της Συνόδου της Ιεραρχίας είχαν συνομιλίες και για τη σύσταση νέας Επαρχίας, με συγχόνευση μερών των Επαρχιών της Νίσης, της Σουμάντιας και του Μπράνιτσεβο, πράγμα που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη σύσταση της Επαρχίας του Κρούσεβατς.

1 σχόλιο:

ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ν. είπε...

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το ιστολόγιό σας υποστηρίζει τον αγωνιστή επίσκοπο και ενημερώνει αντικειμενικά χωρίς φόβο και μισόλογα τους πιστούς για τα όσα συμβαίνουν στο Κόσσοβο. Με τη στήριξη και προβολή των όσων διαδραματίζονται στη Σερβία συμβάλλετε ουσιαστικά στον αντιοικουμενιστικό αγώνα. Συγχαρητήρια.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)