4/12/10

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών ζητά τη στήριξη και συμπαράστασή μας!

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών του Βόλου απέστειλε σήμερα ηλεκτρονικό μήνυμα (email) με πολλούς αποδέκτες σε μια ακόμη ατυχή προσπάθεια διάσωσης του κύρους της. Το σχετικό μήνυμα, που εστάλη και στο δικό μας ιστολόγιο (όπως φαίνεται στην εικόνα παραπάνω), περιέχει άρθρο του Παναγιώτη Ανδριόπουλου που δημοσιεύτηκε στο amen.gr στο οποίο εξυμνείται το έργο της Ακαδημίας. «Ο Συντονιστής και οι συνεργάτες της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών» που υπογράφουν το σχετικό μήνυμα γράφουν: «Σας προωθούμε το κείμενο-παρέμβαση του θεολόγου κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου που δημοσιεύθηκε στην Πύλη εκκλησιαστικών ειδήσεων ΑΜΕΝ, για την επίθεση που δέχεται εκ νέου τούτες τις μέρες η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών. Υπολογίζουμε και στη δική σας στήριξη και συμπαράσταση».
Πραγματικά ως ιστολόγιο (ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ) απορούμε για την αποστολή του παραπάνω μηνύματος σε εμάς.... Αληθινά περιμένουν οι συνεργάτες της Ακαδημίας του Βόλου να δημοσιεύσουμε στο ιστολόγιό μας το κείμενο που μας έστειλαν;
Είναι σαφές ότι τελούν εν συγχύσει και είναι αναστατωμένοι μετά από τον έλεγχο που ασκείται σε αυτούς όχι μόνο από εκκλησιαστικά ιστολόγια και έντυπα αλλά με τρόπο επίσημο από επισκόπους, κληρικούς, καθηγητές πανεπιστημίου και θεολόγους. Αντί να εκλιπαρούν για τη στήριξή μας στην «επίθεση» που δέχονται, οφείλουν να απαντήσουν σε όσα δικαίως τους καταμαρτυρούν. Όσο αρνούνται να αποκηρύξουν τις «μετα-πατερικές» θεωρίες και τις «συναφειακές» θεολογίες τους αποδεικνύονται αληθινά πατρομάχοι, επικινδυνότεροι ακόμη και των αιρετικών εικονομάχων, όπως εύστοχα επεσήμανε σε πρόσφατη αναφορά του ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης.
Η διαστρέβλωση της Ορθόδοξης Θεολογίας από την εν λόγω Ακαδημία είναι ζήτημα που πρέπει να τύχει πλέον συνοδικής καταδίκης. Και τούτο δεν είναι δική μας μόνο εκτίμηση αλλά αίτημα και πολλών επισκόπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)