26/12/10

Οι οικουμενιστές της Σερβίας ενθρονίζουν τον αντικανονικά εκλεγέντα επίσκοπο Θεοδόσιο στη θέση του διωχθέντος από αυτούς επισκόπου Αρτεμίου

 
Σε ένα ακόμη βήμα της αντικανονικής πορείας της προχώρησε σήμερα η Σύνοδος της Σερβικής Εκκλησίας ενθρονίζοντας στην Πριζρένη και στον ιερό ναό αγίου Γεωργίου τον παρανόμως και αντικανονικώς εκλεγέντα επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης Θεοδόσιο (δείτε το παραπάνω video). Η υπό τον κανονικό επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιο επισκοπή με ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της καλεί τους πιστούς της επισκοπής να μην μετέχουν στην παρατεινόμενη ανομία που πραγματοποιείται στην επισκοπή....
Η σημερινή ενθρόνιση του Θεοδοσίου αποτελεί αντικανονική πράξη σφετερισμού επισκοπικού θρόνου καθόσον είναι ζων ο κανονικός Μητροπολίτης Αρτέμιος, ο οποίος δεν έχει εκπέσει του θρόνου του αφού ούτε δικάστηκε, ούτε απολογήθηκε, ούτε εκκλησιαστική δίκη πέρασε αλλά αντικανονικά και παράνομα οδηγήθηκε σε καθαίρεση.

Η υπό τον κανονικό Μητροπολίτη Αρτέμιο Μητρόπολη Ράσκας και Πριζρένης, η οποία αναγκάζεται να λειτουργεί στην εξορία, ενημέρωσε με σχετική ανακοίνωση τους πιστούς της Επισκοπής, τους ιερείς και μοναχούς, ότι κάθε επικοινωνία με τον μοιχεπιβάτη επίσκοπο Θεοδόσιο επιφέρει σε εκείνους όλα τα προβλεπόμενα από τους Ιερούς Κανόνες. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο επίσκοπος Θεοδόσιος αντικανονικά εξελέγη επίσκοπος και επομένως δεν μπορεί να ενθρονιστεί ως επίσκοπος της Μητρόπολης Ράσκας και Πριζρένης.

Τέλος να σημειωθεί ότι στη σημερινή ενθρόνιση –παράσταση παρέστησαν μέλη της φιλοδυτικής κυβέρνησης του Βελιγραδίου ενώ όλα διεξήχθησαν κάτω από την «ασφάλεια» που παρείχε η αλβανική αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)