23/8/11

Σε καταστολή ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος

πηγή: romfea.gr
Σε καταστολή βρίσκεται ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος Μαντοβάνης και δεν επικοινωνεί ακόμη με το περιβάλλον του.
Χθες, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του, πέρασε από ΜRI για να διαπιστωθεί σε ποια κατάσταση βρίσκεται η εγκεφαλική του λειτουργία.
Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας έπασχε εδώ και καιρό από ελεγχόμενη λευχαιμία.
Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και εισήχθη μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, την 28ην Ιουνίου.
Η πορεία της υγείας του δεν βελτιώθηκε, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει και δυσλειτουργία στα νεφρά. Μεταφέρθηκε στην κλινική Ευαγγελίστρια και ακολούθως στο Απολλώνειο...
Μετά από φαρμακευτική αγωγή η λειτουργία των νεφρών του παρουσιάζει βελτίωση, αλλά ακόμη δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον του.
Τον ασθενούντα μητροπολίτη Κυρηνείας Παύλο επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο Επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαΐας και ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.
Κατά καιρούς όλοι οι συνοδικοί εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τον ασθενούντα ποιμένα με την ευχή να ξεπεράσει τη δοκιμασία του.
Στο μεταξύ, καθήκοντα που ασκούσε στην Αρχιεπισκοπή έχουν ανατεθεί εξ ανάγκης σε άλλους ιερωμένους.
Θέμα διαδοχής προς το παρόν δεν υφίσταται, με την ευχή όλων των συνοδικών ο ασθενών Μητροπολίτης να αναρρώσει και να μπορέσει να ασκήσει και πάλι τα ποιμαντικά του καθήκοντα.
Ο Παύλος Μαντοβάνης ήταν, όσο μπορούσε να εκφράζεται, από τις πιο κρυστάλλινες φωνές της Εκκλησίας στα θέματα της κατοχής και της διεκδίκησης των κυπριακών δικαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)