5/9/11

ΟΕΔΒ: 15 Οκτωβρίου το 70% των βιβλίων

Με την εκτίμηση ότι η διανομή των σχολικών βιβλίων θα φτάσει το 70% το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου, ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων επιχειρεί να καθησυχάσει τα «τεταμένα πνεύματα» των τελευταίων ημερών.
Μετά την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία οι μαθητές θα ξεκινήσουν τη χρονιά με φωτοτυπίες και DVD, ο ΟΕΔΒ προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την αποστολή των σχολικών βιβλίων για τη φετινή χρονιά.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι, σε αντίθεση με το 70% των βιβλίων που εκτιμάται ότι θα διανεμηθεί μέχρι τις αρχές του άλλου μήνα, το υπόλοιπο 30%, που όμως «θα αφορά κατά κύριο λόγο δεύτερα και τρίτα τεύχη», θα καθυστερήσει... Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι έχουν αποσταλεί και βρίσκονται ήδη στα σχολεία περίπου 5,5 εκατ. αντίτυπα, ενώ έχουν παραληφθεί πλέον των 60 τίτλων.
Με βάση τα στοιχεία του ΟΕΔΒ, «το Δημοτικό χρειάζεται συνολικά 14 εκατ. αντίτυπα, το Γυμνάσιο 9,5 εκατ., το Λύκειο 5,5 εκατ. και τα ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ 2 εκατομμύρια, ενώ ήδη τα αποθέματα των σχολείων και οι μέχρι σήμερα αποστολές του Οργανισμού ανέρχονται σε 2 εκατ. βιβλία για το Δημοτικό, 1,6 για το Γυμνάσιο, 1,1 εκατ. για το Λύκειο και 0,8 εκατ. για τα ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ». Την ίδια στιγμή, σε απάντησή του προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Β. Κουλαϊδής, υποστήριξε ότι θα πραγματοποιηθεί ένας συμπληρωματικός κύκλος αποσπάσεων, οι οποίες φέτος ανακοινώθηκαν αισθητά μειωμένες και με πρωτόγνωρη καθυστέρηση.
Ομως οι συγκεκριμένες αποσπάσεις -όπως διευκρινίστηκε- δεν θα αφορούν όλο το εύρος των αιτούντων, αλλά μόνο τους εκπαιδευτικούς με σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς και αιτήσεις συζύγων στρατιωτικών.
Αντ.Ξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)