3/9/11

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών στηρίζει την… Κοινωφελή Εργασία

Στις 14/3/2011 το ιστολόγιο μας ρωτούσε «Ποιος χρηματοδοτεί την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών του Βόλου;». Κανείς δεν μας έδωσε τότε απάντηση. Τώρα έρχονται στο φως νεότερα στοιχεία για τα οικονομικά της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και τη στενή, στενότατη, άμεση σχέση της με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Ακαδημία Δημητριάδος». Τελικά η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών είναι μία από τις πολλές ΜΚΟ της Ελλάδος;
Ας δούμε τα νεότερα στοιχεία. Το Υπουργείο Εργασίας προχώρησε στη δημοσιοποίηση των φορέων (κυρίως ΜΚΟ) που έχουν ζητήσει να συμμετάσχουν σε προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, τα οποία έχουν εξαγγελθεί από τον Μάρτιο. Πρόκειται για 174 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, επαγγελματικές ενώσεις και συλλόγους που διεκδικούν μέσω της «Κοινωνικής Εργασίας», 280 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των φορέων αυτών υπάρχει και η «Ακαδημία Δημητριάδος»... Το Υπουργείο Εργασίας μάλιστα για πρώτη φορά δημοσιοποίησε και τη σύνθεση των ΔΣ των φορέων που διεκδικούν τη συμμετοχή του στα προγράμματα «Κοινωνικής Εργασίας». Έτσι μάθαμε για πρώτη φορά ότι στο ΔΣ της «Ακαδημίας Δημητριάδος» συμμετέχει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος αλλά και ο Συντονιστής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Παντελής Καλαϊτζίδης. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας το ΔΣ της «Ακαδημίας Δημητριάδος» αποτελούν οι:

ΙΓΝΑΤΙΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΡΚΑΛΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΡΑΛΗΣ

Για το πόσο διαφανείς μάλιστα θα είναι οι προσλήψεις στα παραπάνω προγράμματα είναι διαφωτιστικά όσα γράφει η ιστοσελίδα capital.gr : «Το ΑΣΕΠ δύσκολα θα μπορούσε να κάνει ουσιαστικό έλεγχο στις προσλήψεις ανέργων μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και δεν δέχεται να εμπλακεί στο θέμα, δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γ. Βέης, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του, στο θέμα της εμπλοκής των ΜΚΟ στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του υπουργείου Εργασίας.
Με τη δήλωση – άρνηση αυτή, ουσιαστικά καταρρέει και το τελευταίο επιχείρημα της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας ότι το πρόγραμμα θα έχει την προστασία του ΑΣΕΠ, και συνεπώς θα τηρηθούν αξιοκρατικά κριτήρια στις προσλήψεις ανέργων. Ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής, επεσήμανε από το βήμα της Βουλής, ότι η άρνηση του ΑΣΕΠ έγκειται αφενός στο γεγονός ότι παρουσιάστηκε από τον υπουργό, ένα σχέδιο ως τετελεσμένο γεγονός, στο οποίος «δύσκολα θα έβαζες την υπογραφή σου», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Βέης. Αφετέρου, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, σύμφωνα με τον πρόεδρο, αρνήθηκε να βελτιώσει τις διαδικασίες τόσο της προκήρυξης όσο και της αίτησης, τις οποίες σημειωτέων είχε καταρτίσει η προηγούμενη υπουργός Λούκα Κατσέλη, λόγω έλλειψης χρόνου και υπό το φόβο να χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια»
.

Τα υπόλοιπα σχόλια δικά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)