4/11/11

Ο Σύνδεσμος Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης προς τους Θεολόγους εκπαιδευτικούς

Θεσσαλονίκη, 4 Νοεμβρίου 2011
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Με την ευκαιρία της πρόσφατης έναρξης της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2011-2012, θα θέλαμε να εκφράσουμε προς όλους τους συναδέλφους (διορισμένους και αδιόριστους) τις θερμότερες ευχές μας για καλή επιτυχία, πνευματική προκοπή και κάθε πρόοδο στη μελέτη των θεολογικών γραμμάτων.
Δυστυχώς η φετινή έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου σημαδεύτηκε από τις θλιβερές οικονομικές εξελίξεις για την πατρίδα μας. Οι συνέπειες τους στο πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της χώρας μας, τη νεολαία είναι εμφανείς και θα πρέπει να μας προβληματίσουν. Θεωρούμε επιβεβλημένη πλέον την ανάληψη δραστικών πρωτοβουλιών από τους πνευματικούς ταγούς, ιδιαιτέρως δε την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την ανάδειξη μιας νέας πορείας, πρωτίστως πνευματικής αλλά και πρακτικής στα πλαίσια της κοινωνικής της διακονίας...


Η πορεία των θεμάτων για το Μάθημα των Θρησκευτικών στην τυπική εκπαίδευση, η θέση της ειδίκευσής μας στις νέες δομές που αναπτύσσονται για τη δια Βίου Μάθηση και τις ευκαιρίες που διανοίγονται, η απορρόφηση των λαϊκών θεολόγων σε όλες τις διακονίες της Εκκλησίας μας, είναι ζητήματα που με άοκνο ενδιαφέρον θα υπηρετήσουμε και τη φετινή χρονιά.

Με την ευκαιρία σάς γνωρίζουμε τις ενέργειες μας για το θέμα αποκλεισμού των εκπαιδευτικών Θεολόγων από τα Προγράμματα Τεχνολογιών, Πληροφορίας & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) β’ επιπέδου. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών με τον οποίο επικοινωνήσαμε μας ενημέρωσε ότι δεν οργανώθηκε το εν λόγω Σεμινάριο για τους Θεολόγους επειδή δεν ήταν έτοιμο το λογισμικό από το αντίστοιχο τμήμα Θεολόγων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και ότι για τον ίδιο λόγο έμειναν εκτός και άλλες ειδικότητες.
Στο σημείο αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να τονίσουμε ότι ο όποιος αποκλεισμός είναι αντισυνταγματικός, πέρα από το γεγονός ότι δημιουργεί αδικίες για τον κλάδο μας. Εκφράζουμε τη δυσφορία μας και ζητούμε να αποκατασταθεί σύντομα η αδικία, όπως άλλωστε δεσμεύτηκε γι’ αυτό και ο Πρόεδρος του Οργανισμού (ΟΕΠΕΚ), με την προϋπόθεση ότι θα λάβει το λογισμικό από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Τέλος καλούμε σε ενεργητικό ενδιαφέρον, όλους τους συναδέλφους για τις εξελίξεις που αναμένονται, καθώς και τις αποφάσεις που δρομολογούμε, για την ανανέωση του διοικητικού σχήματος του Συνδέσμου μας, ώστε να καταρτιστεί ένα σύγχρονο και ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο και με τις υπόλοιπες Ενώσεις των Θεολόγων.

Εκ της Διοικούσας Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)