4/3/12

Μαθήματα συμπεριφοράς προς Ιεράρχες από τον Γ.Γραμματέα Θρησκευμάτων

Στο Βόλο και τη Μητρόπολη Δημητριάδος βρέθηκε σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής. Σε σύκεψη που έγινε στο συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στην οποία συμμετείχε και Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο Γ.Γραμματέας έκανε μεταξύ άλλων λόγο για τα προβλήματα που δημιουργούν οξείες και συγκρουσιακές τοποθετήσεις υψηλόβαθμων εκπροσώπων της Εκκλησίας, «οι οποίες», όπως επισήμανε, «επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα της χώρας διεθνώς»...

Επικεντρώνοντας, παράλληλα, στο πρόσωπο του Μητροπολίτου Ιγνατίου σημείωσε ότι «ο ήπιος και ενωτικός λόγος σας, Σεβασμιώτατε, καθώς και οι πράξεις της αγάπης σας, βοηθούν να ξεπεράσουμε δυσκολίες και εμπλοκές με άλλα κράτη, καθώς διαλύουν την εικόνα της ακρότητας και της σύγκρουσης, που τείνει να διαμορφωθεί».
Τόνισε δε προς κάθε κατεύθυνση, ότι «τα μηνύματα απόρριψης του διαφορετικού και του μη διαλόγου, που συχνά εκπέμπονται, διακυβεύουν τα συμφέροντα και της Εκκλησίας και του Κράτους, σε διεθνές επίπεδο»!
Πολύ ψηλά «πήρε τον αμανέ» ο Γενικός Γραμματέας που νομίζει ότι μπορεί να κάνει και μαθήματα σε παραδοσιακούς Ιεράρχες για το πώς θα συμπεριφέρονται και τι θα λένε. Την χώρα διεθνώς και εσωτερικώς επηρεάζουν αρνητικά οι αποφάσεις της κυβέρνησης στην οποία και ο ίδιος μετέχει. Οι νεοεποχίτικες ψευτοαγάπες, διάλογοι και ενωτικοί λόγοι που ψάχνει ο Γραμματέας και με χαρά βρήκε ενώπιόν του στο Βόλο δεν αρμόζουν στην Ορθοδοξία την οποία σήμερα τιμούμε. Τα συμφέροντα της Εκκλησίας ή μάλλον την αλήθεια της διακυβεύουν όσοι εργάζονται λιγότερο ή περισσότερο στο εργαστήρι της πανθρησκείας και του οικουμενισμού και όχι όσοι με θάρρος και παρρησία διακηρύσσουν την Αλήθεια της Ορθοδοξίας και το ψεύδος των αιρέσεων και των ξένων θρησκειών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ἐ ρε και να ζούσε ο Μακρυγιάννης! Έναν Μακρυγιάννη χρειάζονται όλοι αυτοί οι Ευρωλιγούρηδες προδότες!

ΜΑΡΙΟΣ είπε...

Αν ήθελα να μιλήσω λαικά, θα έλεγα στον κ. Γ.Γραμματέα: "κούνια που σε κούναγε...". Αν προσπαθήσω να μιλήσω θεολογικά, θα του έλεγα:"σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν".

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)