5/7/12

Άθεος δηλώνει ο Πίτερ Χίγκς

«Καταραμένο σωματίδιο» ή «σωματίδιο Θεός»;
Γιατί το Χιγκς αποκαλείται «σωματίδιο του Θεού;»
Πρόκειται για ατυχές παρατσούκλι με το οποίο δυσανασχετoύν πολλοί επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Πίτερ Χιγκς που δηλώνει άθεος. Η ονομασία προέρχεται από το βιβλίο The God Particle: If the Universe Is the Answer, What Is the Question? («Το Σωματίδιο του Θεού: Αν το Σύμπαν είναι η απάντηση, τότε ποια είναι η ερώτηση;» που εκδόθηκε το 1993..
Ο συγγραφέας του, ο νομπελίστας φυσικός Λίον Λέντερμαν, έχει παραδεχτεί ότι δέχτηκε πιέσεις από τους εκδότες να αλλάξει το όνομα που είχε αρχικά επιλέξει: The Goddamn Particle, ή «το καταραμένο σωματίδιο» σε ελεύθερη απόδοση.
Στον Χιγκς θα πάει το Νόμπελ
Όπως πάντως όλα δείχνουν, ο Βρετανός φυσικός Πίτερ Χιγκς έκανε την Τετάρτη ένα μεγάλο άλμα προς το βραβείο Νομπέλ. Ο ίδιος βρέθηκε στη Γενεύη για να παρακολουθήσει από κοντά την ανακοίνωση του CERN.
Ο Πίτερ Χιγκς (Peter Ware Higgs, 1929- ) έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό σχετικά πρόσφατα, εδώ και 50 χρόνια όμως απολαμβάνει το σεβασμό των συναδέλφων του ως βασικός εμπνευστής της επικρατέστερης θεωρίας για τη μάζα.

Με πληροφορίες από το ΒΗΜΑ 1 και 2.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι να λυπάται κανείς με κάποιους εκπροσώπους της επιστήμης.Ενώ αντικρύζουν τα θαυμάσια της δημιουργίας και θα έπρεπε να αναχθούν δι αυτών στο Δημιουργό τους αυτοί δηλώνουν άθεοι τουτέστιν μηδενιστές.Τελικά δικαιώνεται ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος Φίχτε που διετύπωσε την περίφημη εκείνη ρήση επί τη βάσει της οποίας το φιλοσοφικό μας σύστημα δεν είναιτίποτε άλλο παρά η ιστορία της καρδίας μας!Τα πειστήρια δε λείπουν!Εκ γαρ μεγέθους και καλλονής κτισμάτων αναλόγως ο γενεσιουργός αυτών καθοράται!Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού!Τα αόρατα αυτού από κτίσεως κόσμου τοις ποιήμασι νοούμενα καθοράται!Αλλά,αλλά!Και το χειρότερο όλων είναι ότι τις αθειστικές τους ιδεοληψίες κάποιοι τις επενδύουν με επιστημονικό μανδύα και τις λανσάρουν σαν επιστημονικά...θέσφατα!Δε γνωρίζω αν κάτι τέτοιο επιχειρεί και ο εν λόγω άθεος κατά δήλωσή του επιστήμων!Ό,τι και να κάνουν πάντως πάντα υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν και οι θεράποντες της επιστήμης που δε διστάζουν να διατρανώσουν την πίστη τους σε Θεό,Δημιουργό του παντός!Είναι τόσοι πολλοί που παρέλκει η απαρίθμησή τους!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι συμπληρωματικό: αναγράφεται στο σχετικό ρεπορτάζ που αναδημοσιεύσατε ότι την Τετάρτη ο κος Χιγκς έκανε ένα άλμα προς το βραβείο Νόμπελ!Τον συγχαίρουμε εγκαρδίως κι ευχόμαστε να το κατακτήσει εφ όσον πληροί τις προυποθέσεις πράγμα που θα κρίνουν και θα αποφασίσουν οι καθ ύλην αρμόδιοι συνάδελφοί του.Σε λίγα ή πολλά χρόνια από τώρα ο κος Χιγκς αφεύκτως και κατά αναπόδραστη νομοτέλεια θα κένει το μεγάλο άλμα όπως και όλοι μας!Το άλμα του θανάτου!Ας φιλοσοφήσει ο κος Χιγκς πάνω σ αυτό το άλμα προ του οποίου ιλιγγιά και φρίσσει ο ανθρώπινος νους!Γιατί κανένα ανθρώπινο φιλοσοφικό σύστημα και καμία επιστημονική κατάκτηση δε θα μας χρησιμεύσει εκείνη τη στιγμή παρά μόνο η πίστη!Και δυστυχής θα είναι εκείνος που θα στερείται της πίστεως όσα επιστημονικά βραβεία κι αν έχει συλλέξει επί γης!Είθε να βρείτε το Θεό όπως τον βρήκε πριν από σας ο Αλέξις Καρρέλ που στην αρχή υπήρξε τόσο δύσπιστος!Όπως ο Μπλεζ Πασκάλ και τόσοι άλλοι!Σας το ευχόμαστε ολοψύχως!

Λ.Ν.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)