9/10/12

Ιωάννης Τάτσης, Ενώπιον κρίσιμης υπουργικής απόφασης για τα Θρησκευτικά

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: alfavita.gr
Ενώπιον κρίσιμης υπουργικής απόφασης για τα Θρησκευτικά
του Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου
Η έναρξη του νέου σχολικού έτους δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του μαθήματος των Θρησκευτικών, που ζητούν σαφή απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας. Η πιλοτική εφαρμογή του νέου Προγράμματος Σπουδών (ΠΣ) για τα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου συνεχίζεται παρά τις εντεινόμενες αντιδράσεις για το περιεχόμενο του και το νέο θρησκειολογικό προσανατολισμό που προσδίδει στο μάθημα.
Ο Υπουργός Παιδείας θα κληθεί σύντομα να λάβει αποφάσεις για το περιεχόμενο και το χαρακτήρα του μαθήματος και έχει δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να αποφασίσει την εφαρμογή του νέου ΠΣ σε όλα τα σχολεία της χώρας από την επόμενη σχολική χρονιά 2013-2014. Μια τέτοια επιλογή θα τον καταστήσει απλό διεκπεραιωτή αποφάσεων που έλαβε η προηγούμενη διακυβέρνηση του σήμερα διαλυόμενου ΠΑΣΟΚ, η οποία προετοίμασε σε αρμονική συνεργασία με νεωτεριστές θεολόγους το ουδετερόθρησκο σχολείο.
Στην περίπτωση αυτή ο Υπουργός θα χρεωθεί την ευθύνη για το οριστικό τέλος του ορθόδοξου μαθήματος των Θρησκευτικών και την αντικατάστασή του από ένα άχρωμο θρησκειολογικό με περιεχόμενο συγκρητιστικό.
Η άλλη επιλογή του Υπουργού είναι η οριστική απόσυρση του νέου ΠΣ και η διατήρηση του ορθόδοξου χριστιανικού μαθήματος. Στη δεύτερη αυτή περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπος με ενστάσεις από τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που εκπόνησαν το νέο ΠΣ οι οποίοι, εκτός των διαβεβαιώσεων για τον ορθόδοξο χαρακτήρα του προγράμματος τους, θα προβάλλουν τις δυσκολίες που προέρχονται από την ένταξη και χρηματοδότησή του όλου έργου από το ΕΣΠΑ. Όπως όμως αναφέρεται σε έγγραφο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (με αριθμ. πρωτ. 806 και ημερομηνία 20/2/2012) που αφορά στην εκπόνηση των Προγραμμάτων Σπουδών προβλέπεται μεταξύ άλλων «Κριτική ανάγνωση/αξιολόγηση των Προγραμμάτων Σπουδών υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου) από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες» και δίνεται επιπλέον η δυνατότητα για «Ριζική αναμόρφωση Προγραμμάτων Σπουδών κατά τη διάρκεια ή μετά την Πιλοτική Εφαρμογή τους». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο «Για τις περιπτώσεις που κατά τη διάρκεια ή μετά την Πιλοτική Εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών, διαπιστωθεί η ανάγκη ριζικής αναμόρφωσης του Π.Σ. επιστημονικού πεδίου ή γνωστικού αντικειμένου μιας βαθμίδας εκπαίδευσης ή όλων των βαθμίδων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, η εργασία αυτή ανατίθεται σε εξωτερικούς εμπειρογνώμονες». Με βάση την πρόβλεψη αυτή η απόσυρση του πιλοτικά εφαρμοζόμενου νέου ΠΣ μπορεί να συνοδευτεί από την εκπόνηση άλλου που θα διατηρεί και θα ενισχύει τον αγιογραφικό και αγιοπατερικό χριστιανικό χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Τελικά, το όλο ζήτημα βρίσκεται στα πρόσωπα τα οποία θα εμπιστευθεί ο Υπουργός Παιδείας και στην εργασία των οποίων θα στηρίξει το μέλλον του θρησκευτικού μαθήματος. Δεν αγνοεί βεβαίως ο Υπουργός την ύπαρξη νεωτεριστών και «μεταπατερικών» θεολόγων στους θεολογικούς κύκλους της Ελλάδος. Προλογίζοντας άλλωστε την Ημερίδα της Μητροπόλεως Πειραιώς για την «πατερική θεολογία και την μεταπατερική αίρεση» στις 15/2/2012 ο Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε τονίσει: «Ο δρόμος της επανεύρεσης της ταυτότητας μας περνάει και μέσα από τις μεγάλες μορφές και τις διδαχές των Πατέρων της Εκκλησίας μας. Οι Πατέρες της Εκκλησίας έρχονται να νοηματοδοτήσουν την κοινή πορεία του Έθνους μας στον 21ο αιώνα. Ο πολιτικός μεταπρατισμός που είναι εφήμερος και επίκαιρος στη χώρα μας και πρεσβεύεται από διάφορους διανοούμενους από τη μια αλλά και η μεταπατερική θεολογία που πρεσβεύουν κάποιοι θεολόγοι από την άλλη δεν υπηρετούν το σκοπό της εθνικής ενότητας. Κι αυτό γιατί γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει ο όρος αίρεση στην ελληνική γλώσσα. Σημαίνει την κατάτμηση, την κατάτμηση της αλήθειας, την προτίμηση μέρους της αλήθειας εις βάρος όλης της αλήθειας, της καθολικής αλήθειας. Και σ’ αυτές τις στιγμές δεν έχουμε το περιθώριο να κάνουμε καμία έκπτωση από την ακεραιότητα της αλήθειας. Γιατί η αλήθεια είναι ο μόνος δρόμος για τη σωτηρία».
Αυτό που τώρα είναι αναγκαίο να αντιληφθεί ο Υπουργός είναι ότι πολλοί από αυτούς τους «μεταπατερικούς» θεολόγους βρίσκονται σε καίριες θέσεις του Υπουργείου του και μετείχαν κατ’ αποκλειστικότητα στην εκπόνηση του νέου ΠΣ για τα Θρησκευτικά. Το προϊόν της εργασίας τους ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων θεολόγων, ιεραρχών ακόμη και μοναχών του Αγίου Όρους. Απαιτείται τώρα γενναία πολιτική απόφαση απόσυρσης του ΠΣ για τα Θρησκευτικά αλλά και αντικατάσταση των προσώπων που θα καθορίσουν το περιεχόμενο του μαθήματος.

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πέστα Χρυσόστομε! Κύριε Τάτση συνεχίστε τον αγώνα! Στο τέλος η αλήθεια θα νικήσει!

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίστε τον αγώνα κατα των ΚΑΙΡΟσκόπων!

Ανώνυμος είπε...

ευσεβεις ποθοι και φρουδες ελπιδες. Μακαρι να διαωρυστω!

Ανώνυμος είπε...

Κάτω από τη δημοσίευση του άρθρου σας στην alfavita πλάκωσαν οι κακοΚΑΙΡΙΤΕΣ και γράφουν εναντίον σας.

Ιωάννης Τάτσης είπε...

Διάβασα τα σχόλια στην alfavita. Δυστυχώς δεν έχω λογαριασμό στο facebook για να απαντήσω σε όσα μου καταμαρτυρούν. Αλλά αξίζει κιόλας να απαντήσει κανείς σε αυτά;

Ανώνυμος είπε...

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον κο Ιωάννη Τάτση που αγωνίζεται τον καλόν αγώνα της διατηρήσεως του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών αψηφώντας τα κοάσματα των ψευτοπροοδευτικών βατράχων της δυσώνυμης πολιτικής ορθότητας.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Πώς μπορούμε να μάθουμε το περιεχόμενο του νέου προγράμματος σπουδών για το μάθημα; Ισως έτσι μπορέσουμε να οργανωθούμε καλύτερα και με στοιχεία σε όλη την Ελλάδα...

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ είπε...

Τα Προγράμματα Σπουδών υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ψηφιακού Σχολείου. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ:
http://digitalschool.minedu.gov.gr/info/newps.php

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη Τάτση συγχαρητήρια για την παρέμβασή σου. Χαλάς σε κάποιους τη σούπα της πολυπολιτισμικότητας και τους κάθεσαι στο λαιμό. Οι αντιδράσεις τους είναι κωμικοτραγικές. Πραγματικά έβγαλαν πολύ γέλιο τα όσα αναφέρθηκαν για τον Ιωάννη Μεταξά και το συνάφι. Τα συγκεκριμένα φαιδρολογήματα αποκαλύπτουν και το επίπεδο των ψευτοεπιχειρημάτων τους και έχεις δίκαιο που αναρωτιέσαι αν αξίζει κανείς να απαντήσει σ αυτά.

Ανώνυμος είπε...

φτιάξτε έναν λογαριασμό κύριε Τάτση κι απαντήστε...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΛΥ... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ" Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ)... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤ' ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΑΓΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ"... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ... ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΑΞΗ... ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΣΥΝΔΕΤΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ... ΩΣ ΕΚΕΙ ΚΟΙΤΑΞΑ ΛΙΓΟ... ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΑΥΤΑ; ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ (ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ. Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ... ΑΣ ΜΗ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑΝΝΗ
Π. Κ.

Ανώνυμος είπε...

καιροσκόποι !!! κακοκαιρίτες !!!τι ωραία ''ορθόδοξα'' σχόλια,γεμάτα ταπείνωση ,αγάπη,σεβασμό σε συναδέλφους σας θεολόγους !!Έυγε,ο παράδεισος είναι ανοιχτός για σας!!ο φαρσαϊσμός σε όλο του το μεγαλείο !!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Υπουργός πρέπει να λάβει άμεσα αποφάσεις υπερ του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και να μην ακούει κανέναν οικουμενιστή «θεολόγο» και σχολικό σύμβουλο και δυστυχώς έχουμε αρκετούς τέτοιους.

Καλλίστρατος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Τάτση, γιατί δεν καλείτε τον υπουργό να κάνει κάτι και με τις απαλλαγές των "χριστιανών" μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών? Μήπως και γιαυτό φταίει το νέο ΠΣ?

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο των 8:07 μ.μ.: ενώ το να γράφουν κάποιοι σχολιαστές στο alfavita για κομπλεξικά ανθρωπάκια δε σε άγγιξε καθόλου!

Ανώνυμος είπε...

Αντί κάποιοι να μείνουν στην ουσία της παρέμβασης του κ.Ιωάννη Τάτση έμειναν στα σχόλια κάποιων αντιφρονούντων προς τις θολές τους απόψεις. Τα όσα καταγγέλει ο ιστολόγος είναι σοβαρά. Και δεν πρέπει η επίσημη Εκκλησία αλλά και ο θεολογικός κόσμος να τα κάνουν γαργάρα κατά το κοινώς λεγόμενο αφήνοντας τη γνωστή φράξια των διασπαστών του θεολογικού κόσμου να ασχημονεί.

Ανώνυμος είπε...

Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήθηκαν όπως π.χ. ΚΑΙΡΟσκόποι και κακοΚΑΙΡΙΤΕΣ δεν ανφέρονται στα πρόσωπα των όσων επιχειρούν τη μετάλλαξη του μαθήματος των Θρησκευτικών αλλά στην ανεπίγνωστη ίσως για πολλούς απ αυτούς στράτευσή τους στη γνωστή ομάδα του ΚΑΙΡΟΥ για τη δραστηριότητα της οποίας έχει ασκηθεί καταλυτική κριτική από ιεράρχες, πανεπιστημιακούς, την ΠΕΘ, ιερές μονές, αδελφότητες κ.α.

Ανώνυμος είπε...

Η επίσημη εκκλησία συμφωνεί με τα Ν.Π σπουδών.Άρα όσοι διαφωνούν με αυτά είναι'' αιρετικοί''.Ας φτιάξουν δικά τους σχολεία και να διδάξουν εκεί.Τούς θεολόγους τους πληρώνει η πολιτεία και οφείλουν να ακολουθούν τα προγράμματα,εξάλλου θα αξιολογηθούν (με την επικείμενη αξιολόγηση) πάνω στο τι διδάσκουν .Επιτέλους το μάθημα αποκτά αξία και πάυει να είναι ''η ώρα του παιδιού'' !

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ανώνυμο 8,07μμ

Το ΚΑΙΡΟσκόποι πηγαίνει σε όλους τους πραγματικούς καιροσκόπους που στοχεύουν στη διάλυση του ορθόδοξου μαθήματος και στην προώθηση της Νέας Τάξης της Συγκρητιστικής Αντορθόδοξης Παιδείας απο καιροσκοπισμό και ωφελιμισμό. Σίγουρα κάποιοι έχουν επενδύσει στον ΚΑΙΡΟσκοπισμό, στις απολαβές της Νέας Τάξης Πραγμάτων που θέλει τον Συγκρητισμό και όχι το Ορθόδοξο μάθημα. Δεν έχω στο νου μου κάποιους συγκεκριμένους που να μην είναι ΚΑΙΡΟσκόποι. Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται. Δεν ανέφερα κανένα συγκεκριμένα.
Να σκοπεύουμε στον ΚΑΙΡΟ της Θρησκειολογίας (ΚΑΙΡΟσκοπισμός) και όχι στην ΟΥΣΙΑ της Ορθοδοξίας είναι μεγάλη αμαρτία και δεν θα μας συγχωρεθεί απο τους νέους αυτό.
Το άρθρο του κ. Τάτση είναι κατα του ΚΑΙΡΟΥ της Θρησκειολογίας και των διαφόρων λογής ΚΑΙΡΟσκόπων και υπερ της ΟΥΣΙΑΣ της Ορθόδοξης παιδείας. Είναι αξιέπαινος και πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα του.
Αυτό ήταν το νόημα και μην το πηγαίνεις εκεί που θέλεις ανώνυμε 8,07μμ.

ο 4,41μμ

Ανώνυμος είπε...

Μετά την αποτυχία να περάσει το θέμα από την Ιεραρχία (βλ. και τις πρόσφατες οιμωγές του κ. Γιώργου Παπαθανασόπουλου)βρισκόμαστε ενώπιον "κρίσιμης υπουργικής απόφασης"! Προβλέπω ότι και εδώ θα διαψευσθούν οι "μη ΚΑΙΡΟσκόποι". Προτείνω μετά την τυχόν νέα αποτυχία να απευθυνθούν οι παραδοσιακοί πιστοί στην Επιστασία του Αγίου Όρους και μετά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αν αποτύχουν και εδώ τότε πρέπει να πάμε σε εκλογές για νέα κυβέρνηση.Μπορεί να μας λυπηθεί ο Τσίπρας...

Ένας ΟΙΩΝΟσκόπος

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9 Οκτωβρίου 2012 8:07 μ.μ. έχεις την μύγα; Είσαι ξετσίπωτος οικουμενιστής ;

Ανώνυμος είπε...

ΟΙΩΝΟσκόπε Κακοκαιρίτης είσαι;

Ανώνυμος είπε...

Προς ΑΝΩΝΥΜΟ 11:36μ.μ.
Το θέμα συζητήθηκε στη Σύνοδο. Αυτό που δεν "πέρασε" στη Σύνοδο ήταν μια θετική απόφαση υπέρ του ΠΣ την οποία από καιρό ετοίμαζαν οι του ΚΑΙΡΟΥ και ο Γιαγκάζογλου. Μην ξεχνάτε ότι στην ΔΙΣ ο Αλεξανδρουπόλεως, δασκαλεμένος προφανώς από τον Γιαγκάζολγου, πριν το καλοκαίρι, είχε προτείνει η Ιεραρχία να επικροτήσει το νέο ΠΣ.

Δυστυχώς, αν και έχουν τον Αρχιεπίσκοπο και λίγους επισκόπους μαζί τους, οι του ΚΑΙΡΟΥ συνάντησαν ήδη την αντίδραση πολλών επισκόπων. Και έτσι δεν κατάφεραν να περάσουν θετική υπέρ του ΠΣ απόφαση.

Ανώνυμος είπε...

Τι είπαν στην Ιεραρχία για το μάθημα;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρει άραγε σώφρων ενεργός θεολόγος που χάιρεται με την απόσυρση του βιβλίου της Β' Γυμνασίου; Ουτε έναν μαθητή δεν έχω συναντήσει (βαπτισμένο και μη) που να μην τον έχει αγγίξει. Ποιος ο λόγος λοιπόν να αποσυρθεί; Αν δεν υπάρχει καποιος ΚΑΙΡΟσκοπισμος τότε ποιος ο λόγος; Από όσους υποστηρίζετε τις αλλαγές, θα λάβω συγκεκριμένη απάντηση ή αοριστολογίες;
Π. Κ

Ανώνυμος είπε...

Η ανεπίγνωστη (;) υποκρισία του Προέδρου του Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ»

Επικροτούμε την θέση του Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ» για την καταδίκη «...φαινομένων όπως ο εθνοφυλετισμός, ο νεοναζισμός, ο νεοφασισμός και ο νεοπαγανισμός,...» (http://e-theologia.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9.html) τα οποία εμφανίζονται σήμερα στην ελληνική κοινωνία, συντασσόμενος στο « ... πλευρό της Χριστιανικής Δημοκρατίας ...» (ΧΣΚ και πάσης Ελλάδος). Ποιος άλλωστε θα μπορούσε να μην καταδικάσει αυτού του είδους τα φαινόμενα που δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους.

Όμως, έχουμε να παρατηρήσουμε πως μια αντίστοιχη, καθόλου χριστιανική, τοποθέτηση διαχωρισμού, σε ομοϊδεάτες αρεστούς και «μιάσματα» δεξιούς, συνάγουμε από κείμενο του Προέδρου του Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ», Σχολικού Συμβούλου για όλους τους θεολόγους της Περιφέρειάς του (αριστερούς, κεντρώους και δεξιούς). Σε κείμενό του διαβάζουμε: «...Αυτή η " τυρόπιτα "είναι που διώχνει από τις τάξεις σας χιλιάδες πιστούς που πιστεύουν στην κοινωνική δικαιοσύνη που θέλουν να αγωνιστούν μαζί σας και σεις τους στέλνετε στο περιθώριο ή πακέτο στη δεξιά και παραπέρα» (http://e-theologia.blogspot.gr/2012/09/blog-post_26.html). Φανταστείτε εσείς όλοι που διαπράττετε το «έγκλημα» να ψηφίζετε Δεξιά, σας κατηγορεί πως δεν πιστεύετε στην κοινωνική δικαιοσύνη, αυτό είναι προνόμιο των ομοϊδεατών του και δεν ξέρω ποιας είδους «αριστεράς» ή συνιστώσας της.

Υ.Γ.: 1. Συμφωνούν άραγε με την τοποθέτηση αυτή του Προέδρου τους όλα τα μέλη του Θεολογικού Συνδέσμου ΚΑΙΡΟΣ;
2. Θεολόγοι τρέμετε. Διαπράττετε έγκλημα, όσοι ψηφίζετε Δεξιά. Έρχεται αξιολόγηση «αντικειμενική».

Ανώνυμος είπε...

Κομπλεξικά ανθρωπάκια είναι όσοι στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας προσπαθούν ΔΟΛΙΑ, να αποδιώξουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και την ίδια στιγμή παρουσιάζονται ως ορθόδοξοι χριστιανοί!!!

Κ.

Ανώνυμος είπε...

Η ιδεολογική προέλευση κάποιων εκ των στελεχών της φράξιας του ΚΑΙΡΟΥ είναι γνωστή απ το παρελθόν. Σήμερα η ξύλινη γλώσσα τους παραπέμπει στον Τσίπρα, τον Αλαβάνο και τον Κουβέλη. Τα αγωνιώντα για την κατρακύλα στον οικουμενισμό και την εκκοσμίκευση πιστά μέλη της Εκκλησίας τα απαξιώνουν χαρακτηρίζοντάς τα φονταμενταλιστές, ταλιμπάν, μουτζαχεντίν, επαρχιώτες και τα συναφή. Οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί αποτελούν τίτλο τιμής για όσους δε στοιχίζονται με τις επιταγές της Νέας Τάξης.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10 Οκτωβρίου 2012 1:50 π.μ.
αν δεν ψηφίσουμε δεξιά, τί να ψηφίσουμε την εκκλησιομάχο, και άθεη αριστερά της κάθε ανωμαλίας;

Ορέστης

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω αρκετά επαινετικά σχόλια για το βιβίο της Β΄ Γυμνασίου του αείμνηστου Γ. Τσανανά και του Απ. Μπάρλου. Νομίζω ότι όλοι οι θεολόγοι συμφωνούν. Το βιβλίο αυτό, τόσο στη δομή του όσο και παιδαγωγικά, ακολουθεί το δρόμο που χάραξε το προηγούμενο βιβλίο των Γριζοπούλου-Καζλάρη.
Προσέξτε τώρα: Η Γριζοπούλου μετέχει στην Επιτροπή του νέου ΠΣ. Ο Τσανανάς ήταν ο προοδευτικός στοχαστής και εκπαιδευτικός που έχει προσφέρει πολλά στα Θρησκευτικά. Οι ιδεέες του δεσπόζουν τόσο στο ΔΕΠΠΣ όσο και στο νέο ΠΣ. Ο Απ. Μπάρλος είναι επιμορφωτής στο νέο ΠΣ.
Πώς συνδυάζονται όλα αυτά αγαπητοί παραδοσιακοί θεολόγοι; Δεν μπορεί τα ίδια πρόσωπα άλλοτε να είναι καλοί θεολόγοι και άλλοτε "πανθρησκειαστές" και "καιροσκόποι"!

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι κάποια πράγματα είναι δύσκολα να ερμηνευθούν. Οι Γριζοπούλου Καζλάρη έγραψαν το βιβλίο της Α΄ Γυμνασίου που διδάσκεται σήμερα. Τώρα μέσω του νέου ΠΣ ζητούν την αλλαγή του, την απόσυρσή του και την αντικατάστασή του με άλλο πρόγραμμα! Κρίνουν δηλαδή την προηγούμενη δουλειά τους ως ανεπιτυχή, ομολογιακή, που πάντως θέλει αλλαγή!

Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες περιπτώσεις μελών της Επιτροπής ψευτο-Εμπειρογνωμόνων. Αυτοί έφτιαξαν τα παλιά βιβλία. Αυτοί οι ίδιοι θέλουν τώρα καινούργια προγράμματα γιατί τα παλιά (που οι ίδιοι έφτιαξαν) κρίνονται ως λανθασμένα! ! !

Μην ξεχνάμε όμως ότι το νέο ΠΣ χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ. Και "είναι πολλά τα λεφτά Άρη"!

Ανώνυμος είπε...

Το σχολείο προσφέρει γνώση,η Εκκλησία σώζει.Να μην τα μπλέκουμε επομένως.Εγώ θέλω το παιδί μου να γνωρίζει για όλες τις θρησκείες και ελέυθερα να επιλέξει την Ορθοδοξία.Δεν έχει κάποιος να φοβηθεί κάτι αν πιστεύει στο θεό,μόνο οι ολιγόπιστοι.....Επίσης βλέπω κάποιους εδώ μέσα να μπερδεύουν τα πολιτικά ,με την Ορδοδοξία δηλ οι αριστεροί είναι άθεοι και οι δεξιοί οι πιστοί.Τότε οι μισοί (περίπου) Έλληνες είναι άθεοι !!! Αν είναι έτσι καλώς να πάμε σε Θρησκειολογία !! (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ,απλώς κάποιοι είναι κολλημένοι σε στερεότυπα του παρελθόντος ή βολεμένα λαμόγια )

γιωργος είπε...

Ανώνυμε 9 Οκτωβρίου 2012 8:07 μ.μ. το να αποκαλύπτεις κάποιον δεν είναι φαρισαϊσμός. Φαρισαϊσμός είναι να υποδύεσαι τον τυφλό σε πράγματα φανερά.
Εσύ κακοκαιρίτης σίγουρα.

Γιωργος είπε...

Ανώνυμε το βιβλίο της Γριζοπούλου Καζλάρη είναι πολύ χειρότερο απο το προηγούμενο που ήταν πριν απο αυτό. Όμως αν το καινούργιο είναι χειρότερο απο αυτό της Γριζοπούλου Καζλάρη και θέλουν οι θεολόγοι να επανέλθει έστω το βιβλίο της Γριζοπούλου Καζλάρη, αυτό δεν το κάνει καλό. Το κάνει απλά καλύτερο από το χείριστο!

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιάννης Τάτσης μέσα απ τις αήθεις επιθέσεις που δέχεται απ τους θολοκουλτουριαρέους που έμαθαν να πιπιλίζουν την καραμέλα του ψευτοπλουραλισμού και της δήθεν ανοιχτής κοινωνίας είμαστε σίγουροι ότι θα εξέλθει πιο δυνατός προκειμένου να δώσει νέες μάχες όχι μόνο για τα θρησκευτικά αλλά και για τον οικουμενισμό για τον οποίο αιδημόνως σιωπούν οι αντιφρονούντες προς αυτόν, για την εκκοσμίκευση της εκκλησιαστικής ζωής για την οποία επίσης έχουν πάθει οι γνωστοί κύκλοι γλωσσοδέτη, για τον εθνικό και θρησκευτικό αποχρωματισμό με τον οποίο όχι μόνο απαξιούν να ασχοληθούν αλλά και διαβάλλουν αναίσχυντα σαν χρυσαυγίτες και αντισημίτες και φασίστες και εθνικιστές όσους αντιτίθενται σ αυτόν. Γιάννη εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι!

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση και όχι μόνο στην άμυνα.

Φίλος του Φιλήμονα

Ανώνυμος είπε...

Είχαμε τα αίσχη του Μπάλαμαντ, τα καραγκιοζιλίκια της Ασσίζης, την προδοσία της Ορθοδοξίας με τη θρονική εορτή στο Φανάρι το 2006, τη μειοδοσία των Ορθοδόξων αντιπροσώπων στο Πόρτο Αλλέγκρε και οι γενναίοι του ΚΑΙΡΟΥ έκαναν την πάπια. Δεν εξεγέρθηκε η συνείδησή τους όπως και για τόσα άλλα θέματα όπως π.χ. την κάρτα του πολίτη, την εικαζόμενη συναίνεση με τις μεταμοσχεύσεις και τόσα άλλα θέματα. Αλλά όταν στα ιστολόγιά τους δημοσιεύουν κείμενα που εκθειάζουν έναν απ τους χυδαιότερους υβριστές του Θεανθρώπου τον πολύ Καζαντζάκη σαν θρησκευόμενη προσωπικότητα τότε τι περιμένεις!

Ανώνυμος είπε...

προς Γιώργο

Ο Φαρισαϊσμός σε όλο του το μεγαλείο !!! Άραγε όταν έρθει το Ν.Π σπουδών όλοι αυτοί που φωνασκούν τι θα κάνουν;θα παραιτηθούν;θα διδάσκουν τι στο σχολείο;ο ΚΑΙΡΟΣ ήταν αίτημα χρόνων, ήρθε και θα μείνει !! άλλος δρόμος δεν υπάρχει ή μάθημα θρησκευτικών γιά όλους ή κατάργηση τελικά.Θα μας πουν ότι την κατήχηση την κάνει η Εκκλησία,άρα δεν χρειάζεται και στο σχολείο.Βλέπετε τι γίνεται με τους διορισμούς θεολόγων.Τώρα όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς μερικών δεν πέφτω στο επίπεδό τους !! ο καθένας προβάλλει το ήθος και την μόρφωσή του !!

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ φίλε 5:45 μ.μ.!
ΠΕΣΤΑ!


Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν πρέπει κάποιοι να τρέφουν φρούδες ελπίδες για σθεναρή και ουσιαστική παρέμβαση της επίσημης Εκκλησίας υπέρ του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Δυστυχώς ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών έχει βραχυκυκλωθεί από ΚΑΙΡΙΤΕΣ που προωθούν τη μετάλλαξη του μαθήματος πιθανώς ανεπιγνώστως. Η ιδεολογική αφετηρία κάποιων απ αυτούς δεν τους αφήνει περιθώρια διαφορετικής συμπεριφοράς. Κάποιοι απ αυτούς τη χριστιανική ηθική την ονομάζουν ηθικισμό, την προσήλωση στους ιερούς κανόνες νομικισμό και έκφραση δικανικού πνεύματος, την απόκρουση της εκκοσμίκευσης πιετισμό κ.τ.ο. Πολύ φοβούμαι ότι η μαθητεία τους στη γιανναρική σχολή τους έχει αλλοιώσει ιδεολογικά. Είθε να τους αδικώ και να λαθεύω!

Ανώνυμος είπε...

Καλλίστρατε όχι απλά δεν πρέπει να ακούει κανένα Οικουμενιστή Σχολικό Σύμβουλο και "θεολόγο" αλλά και να τους απολύσει παράυτα ως βλαπτικούς για την Παιδεία.

Ανώνυμος είπε...

Δειλέ ανώνυμε 10 Οκτωβρίου 2012 7:05 μ.μ.
όταν έρθουν τα Νεα βρωμοπρογράμματα, ο καθηγητής θα πρέπει να υπακούσει στη συνείδηση του και να κάνει ορθόδοξο μάθημα και αυτά να τα τρίψει στα μούτρα αυτών που τα επέβαλλαν φασιστικά στο σώμα της ορθόδοξης ελληνικής κοινωνίας.

ΡΩΜΙΟΣ ΕΛΛΗΝ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)