20/12/12

123 τα κενά Θεολόγων σε όλη τη χώρα, παραδέχεται το Υπουργείο Παιδείας

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση έξι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο Υφυπουργός Παιδείας Θ.Παπαθεοδώρου έδωσε αναλυτικούς πίνακες με τα κενά εκπαιδευτικών ανά ειδικότητα σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τους πίνακες που περιέχονται στην Απάντηση του υφυπουργού (δείτε ολόκληρο το έγγραφο παρακάτω) και βάσει της επικαιροποίησης των στοιχείων των σχολικών μονάδων στις 2-11-2012 υπήρχαν 133 κενά Θεολόγων σε όλη τη χώρα. Από αυτά καλύφθηκαν μόνο 10 με πρόσληψη αναπληρωτών στις 12-11-2012. Τα υπόλοιπα 123 κενά Θεολόγων παραμένουν.
Και όπως διαφαίνεται από την Απάντηση του υφυπουργού δεν αναμένεται να πληρωθούν. Στο τέλος της Απάντησης σημειώνεται σχετικά «Το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. έχοντας διαθέσεις το μεγαλύτερο μέρος των εγκεκριμένων πιστώσεων, καθοδηγεί τις περιφερειακές υπηρεσίες του ώστε να κατανέμουν με το βέλτιστο τρόπο, και σύμφωνα με τις σύννομες αρμοδιότητές τους, το εκπαιδευτικό προσωπικό αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων υπαγωγής τους».
Τώρα πόσο ομαλή μπορεί να είναι η λειτουργία όταν, για να μιλήσουμε μόνο για τους Θεολόγους, πολλοί μαθητές πήραν βαθμούς α΄ τριμήνου χωρίς βαθμολογία στο μάθημα των Θρησκευτικών, όταν τα νησιά του Αιγαίου που διδάσκεται το μάθημα είναι μάλλον λιγότερα από αυτά στα οποία δεν διδάσκεται, είναι ερώτημα που το Υπουργείο θα πρέπει να απαντήσει. Μήπως μάλιστα η απάντηση βρίσκεται σε αναγκαστικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών καθώς για την επόμενη σχολική χρονιά προγραμματίζονται μηδενικοί διορισμοί και δραματικά μειωμένος αριθμός αναπληρωτών;
Η Απάντηση του Υφυπουργού:
Απάντηση Παπαθεοδώρου για κενά εκπαιδευτικών

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πριν απο κανα μηνα μιλούσε στη Βουλή για 49 κενά!!!
Ε ρε γέλια...!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)