18/3/13

Στα ελληνικά θα αναγνωσθεί το Ευαγγέλιο στην ενθρόνιση του Πάπα

Αφίχθη ήδη στη Ρώμη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για να παραστεί στην αυριανή ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου. Σπεύδει από την αρχή με κάθε τρόπο να δώσει διαβεβαιώσεις για τα οικουμενιστικά του οράματα και να αποδείξει ότι θα εργαστεί παντοιοτρόπως για την φιλία και την προσέγγιση με την «αδελφή εκκλησία».
Το Βατικανό, μετέδωσε το Associated Press, ως σημείο των πολύ καλών σχέσεων Ανατολής και Δύσης ανακοίνωσε ότι το Ευαγγέλιο κατά τη «λειτουργία» ενθρόνισης του νέου Πάπα θα αναγνωσθεί στην ελληνική γλώσσα και όχι στην λατινική που είναι η επίσημη γλώσσα του Βατικανού.
Μένει να δούμε αν η ανάγνωση αυτή θα ανατεθεί και σε ορθόδοξο κληρικό!
Αρχή της αγίας Τεσσαρακοστής και οι Φαναριώτες βάλθηκαν να κατασκανδαλίσουν τους Ορθόδοξους πιστούς με τα φιλοπαπικά τους καμώματα.

3 σχόλια:

Παναγιώτης Τσούλος είπε...

Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς.Η διπλωματία του Βατικανού είναι αξεπέραστη.Το ότι το Ευαγγέλιο θα αναγνωσθεί στην ελληνική γλώσσα,είναι ένα δόλωμα με το οποίο οι Παπικοί θέλουν να δείξουν ένα καλό προφίλ,προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα σχέδια τους.Το ερώτημα που προκύπτει είναι ότι,αν δεν παρίστατο ο Οικουμενικός Πατριάρχης,θα έπρατταν το ίδιο οι Παπικοί; Ας μη γελιόμαστε λοιπόν,όσα χρόνια κι αν περάσουν,οποιοσδήποτε και να είναι Πάπας,ο θεσμός του Παπισμού, παρά τις κατά καιρούς φαινομενικές υποχωρήσεις δεν πρόκειται ν΄αλλάξει.Διότι απώτερος σκοπός του είναι η υποταγή της Ορθοδοξίας.Γι΄αυτό λοιπόν πρέπει οι Εκκλησιαστικοί μας ταγοί να είναι πιο προσεκτικοί,ν΄αφήσουν τους "εναγκαλισμούς" με τον Παπικό θρόνο και να ξαναθυμηθούν τι γράφει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός για τον Πάπα.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΠΑΠΠΙΚΗ ΟΥΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΝΙΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ?

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος οι δικοί μας «Ορθόδοξοι» μαζί με τους κόπτες και τους Ουνίτες! τί άλλο θα δούμε Θεέ μου. Ολοι αυτοί πρέπει να καθαιρεθούν. Φτάνει πια έως εδώ. Να σταλουν τηλεγραφήματα και email στη Σύνοδο, να διαμαρτυρηθούμε για τις προδοσίες που συμβαίνουν κι εμείς είμαστε απλά θεατές.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)