8/3/13

Την Τρίτη συνέρχεται το κονκλάβιο για την εκλογή του νέου Πάπα

Το κονκλάβιο των καρδιναλίων, οι οποίοι θα εκλέξουν τον νέο πάπα στη θέση του παραιτηθέντος Βενέδικτου ΙΣΤ', θα συγκληθεί το απόγευμα της Τρίτης 12 Μαρτίου, ανακοίνωσε το Βατικανό, μετά την σχετική απόφαση που πήραν οι καρδινάλιοι-εκλέκτορες.
Της σύγκλησης θα προηγηθεί λειτουργία.
Οι 115 καρδινάλιοι πρόκειται να ψηφίσουν σε διαδοχικούς γύρους μέχρι ένας υποψήφιος να λάβει τουλάχιστον τα δύο τρίτα των ψήφων.
Σε κάθε γύρο, αν δεν υπάρξει επικρατέστερος, τα ψηφοδέλτια καίγονται. Ο μαύρος καπνός είναι ένδειξη για όλο τον υπόλοιπο κόσμο, που περιμένει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, ότι ακόμη δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

Όταν εκλεγεί ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τα ψηφοδέλτια καίγονται με ειδική ουσία που δίνει έναν άσπρο καπνό.
Για την ώρα, κανένας υποψήφιος δεν φαίνεται να έχει το προβάδισμα—ή τουλάχιστον δεν είναι γνωστό ότι προηγείται σε προτιμήσεις.
Σε κάθε περίπτωση όμως θα έχει να αντιμετωπίσει σειρά σοβαρών προβλημάτων, μεταξύ των οποίων σεξουαλικά σκάνδαλα και ανάρμοστη συμπεριφορά επισκόπων αλλά και έριδες εντός της γραφειοκρατίας στο Βατικανό.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)