12/7/13

Προκλητικές δηλώσεις του υφυπουργού Θανάση Σκορδά για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Θανάσης Σκορδάς
Σκορδάς: «Σαθρό το επιχείρημα της θρησκείας για το μη άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές»
«Σαθρό» χαρακτήρισε την Παρασκευή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, το επιχείρημα όσων αντιδρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων για περισσότερες Κυριακές ότι έτσι θα εμποδίζεται η εκδήλωση του θρησκευτικού συναισθήματος των πολιτών καθώς δεν θα μπορούν να πάνε στην εκκλησία.
Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο υφυπουργός Ανάπτυξης υπήρξε κάθετος απέναντι σε αυτό το επιχείρημα: «Είναι προσβλητικό και εμποδίζει την εκδήλωση οποιουδήποτε θρησκευτικού συναισθήματος όταν είναι ανοιχτά μια σειρά από καταστήματα αυτή τη στιγμή τις Κυριακές;
Είναι αντιθρησκευτικό ότι η βιομηχανία έχει τη δυνατότητα να είναι ανοιχτή και τις Κυριακές; Είναι αντιθρησκευτικό ότι τα νοσοκομεία, η Αστυνομία και οι μεταφορές δουλεύουν τις Κυριακές;» αναρωτήθηκε ο Θανάσης Σκορδάς και προσέθεσε: «Αυτά είναι πολύ σαθρά και φθηνά επιχειρήματα που δεν στέκουν και δεν έχουν καμία λογική. Είναι δικαιολογίες για εκείνους που είναι οπαδοί της ακινησίας, διότι το πραγματικό δίλημμα αυτή τη στιγμή στη χώρα δεν είναι ούτε η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ούτε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Είναι εάν μπορούμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις για να βγούμε από την ύφεση ή ακινησία», τόνισε.
Σημ. ιστολογίου: Δεν αντιλαμβάνεται ο Υφυπουργός τη διαφορά μεταξύ της λειτουργίας των νοσοκομείων ή της αστυνομίας και των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή; Δεν έχει ακούσει ποτέ τι δίδασκε ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός για το κέρδος της Κυριακής;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιο σαθρό από τους αλλαζόνες πολιτικούς, δεν νομίζω...

Ανώνυμος είπε...

Αν ο συγκεκριμένος πολιτικός πλήρωνε φόρο για τις ανοησίες που ξεστομίζει και που, αν μη τι άλλο, δοκιμάζουν τη νοημοσύνη μας, το δίχως άλλο θα είχαμε επιλύσει το δημοσιονομικό μας πρόβλημα!

Ανώνυμος είπε...

Θράσος; Αναίδεια; Σοφιστεία; Γελοιότητα; Δοκιμασία της νοημοσύνης μας;Προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος του ελληνικού λαού, του οποίου την ψήφο όμως εκλιπαρούν κάποιοι προ των εκλογών, τάζοντάς του "λαγούς με πετραχήλια"; Τι απ όλα αυτά σηματοδοτούν οι συγκεκριμένες, επαίσχυντες δηλώσεις; Δε γνωρίζουμε πού πολιτεύεται ο "φέρελπις" αυτός πολιτικός-θεράπων της Νέας Τάξης. Στεγάζεται βεβαίως πολιτικά στο λεγόμενο "συντηρητικό" χώρο, που καπηλεύεται το τρίπτυχο "Θρησκεία-Πατρίδα-Οικογένεια". Ο οικείος όμως επίσκοπος καλείται να ανακαλέσει το ταχύτερο στην τάξη τον ασεβέστατο τολμητία, που κακοποίησε με τη φαιδρή συλλογιστική του τόσο βάναυσα την αλήθεια. Οι δε θρησκευόμενοι ψηφοφόροι, των οποίων την ψήφο πιθανώς θα εκζητήσει στο μέλλον ο ειρημένος πολιτικός, καλό θα είναι να του δώσουν στην κάλπη τη δέουσα απάντηση. Ας θυμηθούμε την καταψήφιση, πτο πολλών ετών, αειμνήστου υπουργού που θέσπισε το εθνοκτόνο και οικογενειοκτόνο "αυτόματο" διαζύγιο.
Λ.Ν.

π. Geras Imos είπε...

Μαύρο στα λιγότερα κακά κόμματα. Και οι μεν και οι δε είναι χριστιανομάχοι. Πότε θα ξυπνήσουμε σε αυτή τη χώρα; Είμαστε εναντίον της Αριστεράς γιατί κλείνει τις εκκλησίες όπως έλεγε και ο π. Παΐσιος αλλά και εναντίον κεντροδεξιας γιατί πολεμάει το Ευαγγέλιο.

Unknown είπε...

Ποιος θαρρείς πως είσαι, που πάνω από την Αγιότητα του Μεγάλου Κωνσταντίνου θέτεις τις υπηρεσίες σου στη Νέα Τάξη της παγκόσμιας κυβέρνησης και στον παγκόσμιο Σιωνισμό;

Ποιος είσαι συ που θα τα βάλεις με τις αιώνιες εντολές του Χριστού;

Ποιος θαρρείς πως είσαι που τις αγιοπνευματικές και αγιοπατερικές θέσεις της Ορθοδοξίας τολμάς να αμφισβητείς;

Πεπερασμένε μικρέ πολιτικέ! Στα μάτια του Παντοδυνάμου Κυρίου θα ήσουν ένα τίποτα, καμιά εξουσία δε θα χες αν δεν σου είχε παραχωρηθεί από ψηλά!

Ω! μικρέ κι αφηνιασμένε πολιτικάντη με τις μεγαλοστομίες και κομπορρημοσύνες. Έτσι ανταποδίδεις στη Χάρη του Σταυρωθέντος τις ευεργεσίες του;

Πολεμώντας την Εκκλησία, την Ορθοδοξία, την Πίστη των Πατέρων και προγόνων μας;

Ντροπή σου που δε σέβεσαι το μαρτύριο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού!

Ντροπή σου που δε σέβεσαι την παράδοση του έθνους μας!

Απορείς που γίνονται διακρίσεις και άλλα επαγγέλματα λειτουργούν τις Κυριακές και άλλα όχι. Ε! λοιπόν, εσύ που δεν είσαι σε θέση να ξεχωρίσεις το προσωπικό κέρδος από το δημόσιο αγαθό, από την προσφορά στην κοινωνία, είσαι επικίνδυνος.

Σήμερα να παραιτηθείς από τη θέση που διακατέχεις. Δε σου αρμόζει μια τέτοια δωρεά να την διαχειρίζεσαι. Σήμερα να κλάψεις για το πρόστυχο νομοσχέδιο που λακτίζει την καρδιά των Ελλήνων Χριστιανών, σήμερα να πενθήσεις για την προσβολή στους Αγίους της Εκκλησίας μας. Σήμερα να δείξεις έμπρακτα τη μετάνοιά σου προτού η οργή του Χριστού εκδηλωθεί στην πατρίδα μας. Γιατί πολύ καλά γνωρίζουμε πως το κέρδος που προκύπτει κατά την Κυριακή, είναι καταραμένο κέρδος.

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ!

Ανώνυμος είπε...

" Δηλώνει πρός πᾶσαν κατεύθυνσιν ὅτι Βουλευταί πού θά τό στηρίξουν μέ τήν ψῆφο τους παύουν νά ἔχουν ὁποιαδήποτε σχέση μέ τήν Ἱ. Μητρόπολη Πειραιῶς καί θά τούς ἀπαγορευθῆ ὁποιαδήποτε παρουσία τους, ὡς ἀκοινώνητοι πλέον, σέ ὁποιαδήποτε λατρευτική σύναξη τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Πειραιῶς, διότι κατεπάτησαν τόν Νόμο τοῦ Θεοῦ".
Αυτά δήλωσε ο άγιος Πειραιώς. Μπράβο του!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)