17/11/13

Ο Τάσος Κουράκης για το αίτημα της Συνόδου να συμμετέχει εκπρόσωπός της στη σύνταξη των σχολικών βιβλίων

Με αφορμή την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας τη συμμετοχή εκπροσώπου της Εκκλησίας στην Επιτροπή Σύνταξης των σχολικών βιβλίων, ο συντονιστής της ΕΕΚΕ Παιδείας και Θρησκευμάτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης έκανε την εξής δήλωση:
«Οι δυσμενείς συνέπειες από τον μη διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας γίνονται φανερές κάθε φορά που ο θεσμικός ρόλος της Εκκλησίας επεκτείνεται πέραν από τα του οίκου της.
Πρόσφατο παράδειγμα η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας τη συμμετοχή εκπροσώπου της Εκκλησίας στην Επιτροπή Σύνταξης των σχολικών βιβλίων. Το γεγονός ότι και στο παρελθόν η Ιερά Σύνοδος είχε ζητήσει να έχει λόγο στο περιεχόμενο των μαθητικών βιβλίων και είχε εισπράξει –ορθώς- την άρνηση της πολιτείας, δεν την αποθάρρυνε.

Φαίνεται, ότι τώρα που επιχειρείται από το Υπουργείο Παιδείας μια συνολική αντιδραστική αναδιάρθρωση στην παιδεία, η Εκκλησία αξιοποιεί την ευκαιρία και αποπειράται να επέμβει στο ιδεολογικό περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

Εκτιμώ, ότι η εκπαιδευτική κοινότητα και η κοινωνία, δεν θα επιτρέψουν να κατισχύσουν σκοταδιστικές λογικές, οι οποίες δεν συνάδουν με τον ορθό λόγο και την επιστημονική προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.»
alfavita.gr

5 σχόλια:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Οφείλουμε τας θερμάς ημών ευχαριστίας εις τον κομμουνιστήν βουλευτήν δια δύο λόγους: α. εις το συνέδριον των αριστερούληδων α - θεολόγων και τινών ομοϊδεατών των μητροπολιτών, "αριστερά και εκκλησία" δήλωσε ανερυθριάστως και δίχως να λογαριάζη την απίστευτην αμηχανίαν των ελαφρών διοργανωτών ότι όταν ο σύριζα ανέλθη εις την εξουσίαν θα χωρίσει την εκκλησίαν εκ του κράτους, θα παύσει την μισθοδοσίαν των ιερέων και γενικώς η εκκλησία θα εισέλθει εις το απόλυτον περιθώριον. β. τώρα εκ νέου προπετώς και απροκαλύπτως απαγορεύη εις την Εκκλησίαν να έχη άποψιν, ουχί επί του συνόλου των σχολικών βιβλίων, όπως παραπλανητικώς και ψευδώς διαδίδουν, αλλά μόνον εις εκείνα τα σχολικά βιβλία που αφορούν την διδασκαλίαν της Ορθοδόξου ημών Πίστεως. Προφανώς τινές εκπρόσωποι της καλουμένης "ευρωπαϊκής" ή άλλως ψευδο "εκσυγχρονιστικής" αριστεράς εζήλεψαν εις την προπαγάνδαν και την ψευδολογίαν τας εποχάς του Λαυρεντίου Παύλοβιτς Μπέρια...

Ανώνυμος είπε...


Απ το γνωστό θεράποντα του μηδενισμού και τραφέντα με τα "ιδεολογικά" μαρξιστικά περιττώματα, σύντροφο Κουράκη, δεν περιμέναμε διαφορετική τοποθέτηση!
Ο κύριος αυτός έχει δώσει μέχρι τώρα πολλαπλά δείγματα γραφής οπότε δεν πρέπει να μας ξενίζει το γεγονός ότι πρόσθεσε ακόμη μία ψηφίδα στο μωσαικό των κατά καιρούς μπουρδολογημάτων και ανοησιών του!
Λ.Ν.


Ανώνυμος είπε...

Eμένα ο γενετιστής κος Κουράκης μου φέρνει στο μυαλό όχι τον μοναχό και πατέρα της Γενετικής Μέντελ, αλλά τον ψευτογενετιστή της ΕΣΣΔ Λυσσένκο,που αφού με λύσσα (Λυσσ-ένκο) δεν επέτρεπε τη διδασκαλία της μεντελική γενετικής στη Ρωσία, εξόντωσε το χριστιανό ορθόδοξο μεντελιστή βιολόγο Βαβύλωφ. Επίσης, το όνειδος της γενετικής Ίλια Ιβάνωφ. Τί σχέση έχει ο σκληρός απολυταρχισμός με την αληθινή επιστήμη και τη θερμή πίστη των μεγάλων προσωπικοτήτων όπως ο Μέντελ, ο Λεμέτρ, ο Παστέρ, ο Πασκάλ, ο Γκέντελ, ο Κόλινς και τόσοι άλλοι;

Ανώνυμος είπε...

Ενώ τώρα που οι δεξιούληδες κυβερνούν με τους πασοκούληδες την Εκκλησία δεν τη γράφουν στα άπλυτά τους; Μόνο παραμονές εκλογών φέρνουν το Θεό στο μπαλκόνι και στις φυλλάδες τους πουλάνε μούφαρα και θρησκεία σε αφελείς. Ο Κουράκης τουλάχιστον αυτά που σκέφτεται τα λέει οι άλλοι τα κάνουν χωρίς να τα λένε...

Ανώνυμος είπε...

Αφελείς δεν ήταν ο Βαβύλωφ, ο Μέντελ, ο Λεμέτρ, ο Παστέρ, ο Πασκάλ, ο Γκέντελ, ο Κόλινς και τόσοι άλλοι επιστήμονες που είχαν πίστη. Αφελείς είναι οι πιστοί του Λυσσένκο και οι συνεχιστές του κι ας νομίζουν οι ίδιοι ότι είναι παντογνώστες.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)